Mbuwang sampah

Pembuangan sampah padhet menyang segara

Cara ngolah sampah tetep dadi masalah sing ditundha ing pirang-pirang kutha ing saindenging jagad, utamane sing paling akeh amarga sampah sing akeh diprodhuksi dening pedunung.

Pancen amarga ora ana pangolahan limbah sing efisien, mbuwang sampah padhet wis dadi masalah serius banget ing pirang-pirang wilayah ing planet iki.

Jinis sampah

Sampah kalebu telung klompok gedhe:

  • Organik: limbah biologis kayata kulit woh lan sayuran, sisa panganan, kertas tisu (sutra, wol lan katun). Iki yaiku sampah sing rusak.
  • Anorganik: mineral lan produk sintetis (logam, kaca, karton plastik). Sampah elektronikDheweke ora bisa dibiodegradasi.
  • Sanitary: sampah bahan medis bekas (kasa, perban, katun), kertas toilet, serbet, jaringan lan popok sing bisa dienggo.

La sampah sanitary yaiku sing paling kuwatir para lingkungan amarga dheweke dheweke pancen nganggep sampah.

Sampah organik bisa didaur ulang lan ngasilake kompos kanggo tanduran woh lan wit, lan sampah anorganik meh 100 persen bisa didaur ulang.

Kanthi kabijakan umum lan kesadaran umum kanggo ngerti pentinge klasifikasi sampah, bagean saka masalah lingkungan bakal ditanggulangi.

Sampah anorganik bisa didaur ulang utawa digunakake maneh, lan organik, dadi pupuk, kompos buatan utawa panganan kanggo sawetara kewan.

Pembuangan sampah padat bisa gawe polusi hawa, lemah lan banyu

tumpukan sampah

Nanging masalah sing paling serius yaiku penanganan limbah sanitasi lan campuran kabeh jinis sampah sing menyang TPA utawa TPA lan sing bakal ditindakake nganti daur ulang persentase sampah sing paling dhuwur bisa ditindakake.

Kangge ana macem-macem jinis sampah ing landfills bakal terus ngasilake polusi udara, lemah lan banyu nyuda kualitas lingkungan ing umume, lan utamane ing kutha-kutha sing cedhak karo TPA, sing cenderung dadi konsentrasi gedhe kanggo manungsa.

Polusi udara saka pembuangan sampah

sampah

El udhara wis reget karo gas asale saka bosok sampah, kanggo bagean, yaiku lantai Uga kena pengaruh nalika sampah dicampur karo banyu Bakal diowahi nalika sampah dibuang langsung menyang segara lan kali utawa nalika udan ngumbah zat beracun sing ngasilake reaksi kimia sing kedadeyan nalika sampah kasebut kena hawa utawa bahan liyane.

Nalika sampah organik diasilake gas omah kaca lagi: Metane (CH4), Oksida nitrat (N20), Karbon dioksida (CO2). Sing terakhir iki paling kerusakan amarga keracunan lan amarga tetep ana ing atmosfer udakara limang atus taun.

Gas kasebut tanggung jawab kanggo owahan iklim nalika njebak panas sing digawe sinar srengenge lan nambah pemanasan global (paningkatan suhu Bumi). Para ilmuwan ngira yen suhu planet bisa mundhak antara 1,5 nganti 5,5º yen emisi gas omah kaca menyang swasana ora bisa dikendhaleni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   agustina cabrera ngandika

    Apa omong kosong aku uga pengin saka banyu

  2.   Penerbit Franklin lan Jimi kaping XNUMX B ngandika

    Siswa kelas B Baja IE ACGR kaping enem wis peka lan janji bakal milih uwuh supaya ora nerusake polusi omah sing ana ing planet bumi

  3.   Penerbit Franklin lan Jimi kaping XNUMX B ngandika

    lan kita njaluk kabeh wong kanggo mikirake amarga ana masalah serius sing wis nyebabake kita