Gestion de residuos

wadhah daur ulang

Manungsa terus-terusan ngasilake sampah kanggo lingkungan. Ing manajemen sampah iku penting kanggo bisa kanggo nyilikake impact lingkungan. Babagan seperangkat kegiyatan sing dibutuhake supaya bisa ngolah sampah sing bener, saka generasi nganti ngilangi utawa nggunakake maneh.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan manajemen sampah, apa ciri lan pentinge.

Sasaran pengelolaan sampah

manajemen sampah

Iki kalebu koleksi sampah, transportasi, nangani bahan mbebayani khusus, daur ulang bahan sing bisa digunakake. Swara wektu, manajemen sampah wis dadi penting banget kanggo alasan ekologis lan ekonomi. Wiwit wiwitan, nalika manajemen sampah adhedhasar transportasi menyang papan sing sepi lan nggunakake insinerasi minangka cara ngrusak, kita wis ngalami proses daur ulang.

Kajaba iku, wis nambah kesadaran masyarakat babagan ngasilake sampah, sing mengaruhi desain lan konsumsi produk kanggo nyuda produksi sampah. Ing sisih liya, undang-undang sing ditujokake kanggo nyuda produksi sampah, carane ngisi tas plastik utawa rencana nglarang panggunaan plastik ing EU ing 2021, wis dhasar ngganti manajemen sampah.

Dadi, tujuan manajemen sampah saiki yaiku:

  • Nyilikake mbangun sampeyan sabisa.
  • Maksimalake panggunaan maneh bahan ing sampah kasebut liwat daur ulang.
  • Kesadaran lan pendhidhikan babagan pengelolaan sampah.
  • Nggedhekake ruang lingkup pengelolaan sampah terpadu supaya bisa ana ing ngendi-endi.
  • Gunakake cara perawatan lan pembuangan sing bisa mbalekake energi lan ngasilake bahan bakar. Rong conto kanggo nggayuh tujuan kasebut yaiku Swedia lan Norwegia, sing wis dadi importir sampah kanggo ngasilake energi.
  • Maksimalake panggunaan maneh sampah ing tugas kompos lan pupuk.
  • Ningkatake teknologi pembuangan anyar sing luwih ramah lingkungan lan kurang mbebayani tinimbang cara tradisional kayata insinerasi.

Ing antarane tujuan kasebut, sing paling penting kanggo nyegah generasi sampah lan nyilikake nalika kedadeyan. Sabanjure, kita bakal nemokake bahan sing bisa digunakake maneh lan didaur ulang kanthi luwih akeh kanggo ngirit bahan, ngasilake energi lan kompos. Pungkasan, sampah sing ora didaur ulang bakal dibuwang kanthi cara sing paling mbebayani. Kaya sing wis dingerteni, tujuan kasebut ana gandhengane karo konsep ekonomi bunder sing penting saiki.

Fase-fase pengelolaan sampah

sampah

Pengelolaan sampah liwat macem-macem fase:

  1. Nglumpukake ing titik generasi, minangka omah kita.
  2. Transportasi menyang lokasi sing cocok kanggo tahap pangolahan sabanjure.
  3. Proses sabisane ing pabrik sing siap dienggo maneh.
  4. Pembuangan pungkasan sampah sing ora bisa digunakake maneh kanthi cara apa wae.

Cara tradisional, ana rong cara utama kanggo ngolah sampah, lan rong cara kasebut ora nyumbang kanggo nggunakake maneh bahan utawa ngasilake energi. yaiku babagan:

  • TPA: Singkate, sampah disimpen adoh saka pusat populasi. Resiko kontaminasi lemah, akuifer, utawa sampah mbebayani sing ora diolah bisa duwe pengaruh sing signifikan.
  • Pembakaran sampah: Cara paling tuwa kanggo mbuwang sampah, emisi polusi dibuwang menyang atmosfer.

Saiki, cara anyar kanggo mbuwang sampah wis dikembangake:

  • Pirolisis: Iki dibakar ing tank sing ditutup kanthi meh ora ana oksigen. Iki ngasilake polusi sing kurang lan pembakaran sing luwih efisien babagan ngasilake energi sing bisa digunakake. Ing kasus sampah organik utawa sayuran tartamtu, bisa digunakake kanggo entuk bahan bakar.
  • Pengolahan ulang biologis: bahan organik, kalebu kertas, bisa dadi kompos lan digunakake minangka kompos pertanian.
  • Daur ulang: nggunakake bahan sing kasedhiya (kayata aluminium, plastik, utawa kertas) kanggo nggawe aluminium, plastik, utawa kertas anyar.
  • Pengolahan banyu limbah ekstraksi lumpur: Amarga pembangunan kutha kanthi cepet, jumlah limbah saya tambah akeh. Liwat perawatan kasebut, macem-macem jinis sludge bisa dipikolehi, sing bisa digunakake minangka pupuk kanggo tetanèn.

Iki minangka sawetara cara pembuangan pungkasan ing manajemen sampah. Tambah akeh kemajuan kanggo nemokake cara anyar kanggo nggunakake maneh sampah kanthi maksimal, sanajan isih adoh.

Carane ngatur sampah mbebayani

manajemen sampah ing kutha

Iki minangka sing wis diumumake utamane mbebayani ing internasional:

  • Jeblugan utawa gampang kobong.
  • Karsinogen
  • Sampah radioaktif.
  • Iku beracun kanggo manungsa utawa ekosistem lan mbebayani banget.

Ing kasus kasebut, sampah bakal disimpen, diwenehi label, diangkut menyang papan sing cocog lan diproses. Coba gunakake maneh sabisane, utawa atur kanthi cara sing nyebabake karusakan minimal.

Ing kabeh tahapan kasebut, para ahli lan insinyur ngurus proses iki, nyoba ngilangi ancaman sabisa, mulihake apa sing bisa dipulihake lan ngeterake kanthi ati-ati.

Kaya sing wis dideleng, manajemen sampah wis akeh owah-owahan akhir-akhir iki. Salah sawijining bagean sing paling penting yaiku babagan kita. Ningkatake kesadaran babagan nyilikake sampah lan daur ulang sabisa-bisa minangka kunci sukses manajemen sampah sing nglindhungi lingkungan.

Pentinge daur ulang ing omah

Daur ulang minangka proses sing nduweni tujuan kanggo ngowahi sampah dadi produk utawa bahan anyar kanggo panggunaan sabanjure. Kanthi nggunakake proses iki kanthi lengkap, kita bisa ngindhari mbuang bahan sing bisa migunani, kita bisa nyuda konsumsi bahan mentah anyar lan, mesthi, konsumsi energi anyar. Kajaba iku, kita wis nyuda polusi udara lan banyu (liwat insinerasi lan landfill, masing-masing) lan ngurangi emisi gas omah kaca.

Daur-ulang penting banget amarga ana akeh bahan sing bisa didaur ulang kayata komponen elektronik, kayu, kain lan tekstil, logam besi lan non-ferrous, lan bahan sing paling populer kayata kertas lan karton, kaca, lan plastik tartamtu.

Kanggo wong sing luwih anyar lan luwih berpengalaman, nanging sing isih duwe pitakonan tartamtu, umume ana sawetara kampanye utawa program pendidikan lingkungan babagan sampah lan daur ulang (saben taun) kanggo nambah kesadaran lan ngajari wong babagan dampak lingkungan. Generasi sampah lan langkah-langkah perlindungan lingkungan kanggo nyuda sampah.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau babagan manajemen sampah lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.