Papat 100% negara sing bisa dianyari

Kanggo negara-negara kasebut, panggunaan energi terbarukan kanthi gedhe dudu tujuan sing kudu dipikolehi, nanging luwih becik dadi tujuan kanggo njaga. Mupangatake paling akeh sumber daya alam Sawetara negara nggawe impian duwe 2017% sumber energi terbarukan ing 100.

Papat negara bagian sing apik banget ing masalah energi terbarukan, menehi pelajaran energi kanggo ekonomi gedhe, yaiku ngasilake kabeh kabutuhan kanthi energi "ijo".

Uruguay

Negara kaping pisanan yaiku Uruguay.Ing tanggal 14 September, negara Amerika Selatan entuk meh 24 jam generasi saka energi angin, hidroelektrik, biomassa lan energi matahari.

Energi sing bisa dianyari

Pamrentah negara iki negesake manawa ing 6 taun kepungkur Uruguay duwe kuwalik luwih saka $ 22 milyar ing energi terbarukan berkelanjutan, kanggo ngatasi katergantungan karo minyak lan gas.

Ramón Méndez, Direktur Energi Nasional lan promotor rencana 25 taun, sing wiwit 2008 ngupayakake merevolusi Produksi energi Uruguay, ujar "Kita bakal duwe akeh wektu sing nganti 100% listrik sing dikonsumsi ing Uruguay bakal asale saka angin". Angin

Negara cilik sing nduwe 3,3 yuta jiwa kasebut wis nggunakake kauntungan saka kabeh kali kanggo generasi hidroelektrik lan saben taun nandur modal 3% Produk Domestik Bruto (PDB) ing reformasi struktural kanggo nggayuh kedaulatan energi ing taun kahanan garing lan garing nyuda tilas lingkungane.

Miturut Méndez, "Saka kabeh energi sing dikonsumsi Uruguay, udakara 50% adhedhasar energi terbarukan, lan ing sektor listrik ing 2015 luwih saka 90% bakal teka saka energi terbarukan."

Yen ndeleng laporan saka World Wide Fund for Nature (WWF ing basa Inggris), Costa Rica, Uruguay, Brasil, Chili lan Meksiko minangka upaya utama ing wilayah kasebut ganti paradigma lan milih energi terbarukan tinimbang bahan bakar fosil kayata minyak lan batubara.

Kincir angin

Costa Rica

Nalika Costa Rica wiwit ngomong babagan energi bersih luwih saka 30 taun kepungkur, kayane guyon, nanging ora suwe wong liya nyalin langkahe. Nganti saiki, negara sing dikenal minangka Swiss Amerika Tengah, wis wiwit ngasilake kasuksesan sing gedhe banget ngluwihi janji lan maksud sing apik.

Costa Rica terus maju dadi 100 negara pertama ing Amerika Latin sing bisa dianyari, nggunakake sumber daya hidroelektrik, panas bumi, surya lan biomassa.

Costa Rica

World Wildlife Fund (WWF) nuduhake manawa negara kasebut meh tekan sing anyar tonggak sejarah ing sejarah energine: dadi negara pertama ing Amerika Latin sing didukung 100% energi terbarukan.

Yen dianalisa laporan kasebut, WWF nuduhake manawa Kosta Rika duweni potensi 223.000 gigawatt per taun listrik tenaga listrik, sing ing kurang 10% lagi dieksploitasi, lan nduweni kapasitas generasi panas bumi lan angin sing gedhe. "Iki swarga energi terbarukan paling gedhe ing wilayah Amerika Tengah."

Kajaba iku, pamrentah nemtokake tujuan kanggo nggayuh ekonomi netral karbon, lan kanggo iki milih tekan 2021 kanthi konsumsi energi babar pisan adhedhasar sumber sing bisa dianyari.

Lesotho

Ing taun 1998 pabrik hidroelektrik pertama ing negara kasebut diresmekake. Iki ngasilake 90% energi sing dibutuhake, UKM negara kasebut adhedhasar transformasi produk pertanian lan pabrik sandhangan. Sing terakhir entuk bathi saka kualifikasi negara kasebut kanggo nampa mupangat Undhang-undhang Pertumbuhan lan Kesempatan Afrika saka pamrentah AS. Lesotho wis bisa dianyari 100%, amarga tenaga hidroelektrik, nanging isih angel karo usum garing nalika semana tuku energi saka negara-negara tanggan liyane. Proses terbarukan kudu dikonsolidasi lan lagi ditindakake.

Islandia 

Energi ing pulau cilik iki ing sisih lor Eropa adhedhasar meh kabeh energi terbarukan. Ing 2011 negara kasebut ngasilake 65 GWh saka energi utama, sing luwih saka 85% asale saka sumber energi terbarukan lokal.

Energi panas bumi

Energi panas bumi saka gunung geni nyumbang rong pertiga energi utama, ditambah karo hidrelektrik 19,1% lan sumber liyane. Ing taun 2013, listrik sing diasilake tekan 18116 GWh, sing diasilake prakteke 100% energi terbarukan "ngluwihi 99% ing taun 1982 lan wiwit saiki meh eksklusif."

Panganggone utama saka energi panas bumi yaiku pemanasan bangunan, kanthi 45,4% saka total konsumsi panas bumi, lan produksi listrik, kanthi 38,8%.

Udakara 85% omah ing negara kasebut yaiku padha panas kanthi energi terbarukan iki.

energi panas bumi, energi terbarukan


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.