Ledakan batu bara amarga kahanan garing lan garing uga mandheg

Tanduran batu bara Nuklir (22,6%), angin (19,2%) lan termal batubara (17,4%) nggunakake 3 teknologi paling dhuwur kanggo ngasilake listrik ing taun 2017.

Kekeringan parah (kanthi wadhuk ing 38% kapasitas maksimal) menehi lair maneh kanggo batu bara. Udan udan sithik nyuda kontribusi generasi hidrolik menyang sistem listrik dadi 7,3% saka total.

Amarga iku, panjaluk kudu diimbangi karo batu bara lan gas (sing nyumbang 31,1%, meh sepertiga saka panjaluk).

Industri batu bara

Sayange, tegese nambah emisi gas omah kaca.

Faktor liyane yaiku pembaruan - sing listrik sing dipasang durung tambah ing taun kepungkur - nuduhake 33,7% produksi listrik (yaiku 40,8% ing 2016).

tenaga angin

Campuran energi 2017 cukup stabil, disokong karo energi nuklir lan angin. Sing terakhir tetep ing level sing padha karo ing 2016 (19,2%). "Tenaga angin fluktuasi sacara lokal lan band wektu, nanging ing pitungan taunan beda-beda variasi", sorot Fernando Ferrando, presiden Fundación Renovables.

Sayange, Kurangé populasi produksi hidrolik sektor iki nempatake posisi nomer enem (wiwit 14,6% dadi 7,3%).

Penurunan iki ditutupi batubara (mundhak saka 14,3% dadi 17,4% permintaan) lan, ing ukuran sing luwih cilik, kanggo gas.

tanduran biogas

Ora ana kemajuan ing transisi mbesuk

Pedro Linares, profesor Ketua Energi lan Keberlanjutan ing Universitas Kepausan Comillas ujar, transisi energi menehi gejala sing ngalangi. "Yen kasedhiyan banyu sing disimpen dikurangi, sumber daya sing ora bisa dikendhaleni, lan alternatif sing kasedhiya yaiku batubara lan gas, asile bobot bahan bakar fosil lan emisi gas luwih akeh",

Profesor kasebut nambahake kaunggulan ing taman hidrolik sing jembar, amarga "yen ana taun sing apik, campuran listrik bakal resik banget." Kajaba iku, iki minangka pilar utama kanggo ngiyatake utawa ndhukung sumber sing bisa dianyari. Nanging, katergantungan sing gedhe banget ing banyu udan nyebabake kerentanan sistem, wiwit owahan iklim bisa nggawe episode produksi hidrolik sing kurang berulang.

Transisi mbesuk

Mula, yen sumber daya banyu tuwuh lan saya suda, Linares percaya manawa “kita kudu wiwit mikir kepiye cara ngganti bahan bakar fosil kanthi energi terbarukan, luwih dhisik ngganti batubara lan, mengko, gas, ana prelu kanggo nggayuh dekarisasi sistem listrik ”. Kuncine yaiku kanggo nemtokake tingkat penggantian bahan bakar fosil kasebut.

Para ahli njaluk luwih akeh sing bisa dianyari supaya ora gumantung karo banyu udan.

Panguwasa lan ahli ngerteni manawa kudu ngilangi alangan kanggo entuk transisi energi menyang model sing luwih sustainable. "Sampeyan ora bisa ngganti model saka siji dina menyang dina sabanjure; nanging yen ana kekarepan politik, kabeh bisa ditindakake.

Masalahe yaiku ana oligopolies lan kepentingan sing dadi kepentingan.

Trump milih industri batubara

Akeh ahli sing percaya: "Argumentasi manawa ora udan, ora ana pilihan kajaba nggunakake batu bara lan, mula, listrik luwih larang, mula ora bisa ditampa. Kita ora bisa menehi ora bisa diowahi, kaya wong sing nandhang kasepen ”.

Ing sawetara negara, kayata Denmark, Jerman, Walanda lan liya-liyane ... dheweke ora mandheg nandur modhal kanggo ngrenovasi sistem listrik, sing tegese "nilar bahan bakar fosil lan nuklir, lan menehi cara kanggo sistem adhedhasar sing bisa dianyari ”.

Peternakan angin Cepsa

"Ana pirang-pirang kaluwihan pangembangan teknologi adhedhasar pembaruan lan, Kajaba iku, kanggo negara kasebut nglaporake supremasi ing bidang ekonomi ”.

Lelang mega tanpa karbon

Pamrentah wis ngrancang rencana kanggo nambah ngarsane sumber sing bisa dianyari, liwat sistem lelang sing wis menehi 8.737 megawat daya anyar sing bisa dianyari, kanggo nggayuh 20% energi kasebut bisa dianyari ing taun 2020, kaya sing ditandhani karo perjanjian Paris.

energi sing luwih anyar

Rega kolam

Saiki, rega produksi udakara 53 euro saben megawatt jam (MWh), nanging yen ndeleng saindenging jagad, energi bisa dipikolehi saka regane luwih murah, contone, 17 euro saben MWh sing dipikolehi ing lelang gratis sing dianakake sawetara minggu kepungkur ing Meksiko.

Nanging miturut sawetara ahli, "Sithik kemajuan digawe kanggo entuk campuran energi terbarukan 100%; angin lan energi surya lagi lumpuh, lan ora ana rencana kanggo nindakake tanpa batu bara lan nuklir "

stasiun tenaga nuklir


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.