Boom sing bisa dianyari ing Argentina

Kurang luwih saka 2 taun kepungkur, khusus tanggal 15 Oktober 2015, dibukak larangan energi terbarukan ing Argentina.

Dina iku, undang-undang 27.191 diterbitake ing Warta Resmi, norma kasebut yaiku cemlorot sing nyinau sekring kanggo pertumbuhan hebat sing bisa dianyari ing negara kidul.

energi angin

Undhang-undhang iki ngidini investasi teka saka 7000 yuta dolar lan atusan perusahaan anyar kanggo nginstal lan ngatur tanduran fotovoltaik, peternakan angin, tanduran biomassa lan biogas lan tanduran mini-hidroelektrik.

Program RenovAr

Nalika nerangake ing artikel liyane, iki bakal dadi taun sing apik kanggo promosi terbarukan. Kasunyatane, proyek sing ditandatangani sajrone 12 wulan kepungkur bakal diwiwiti, ditambah 26 sing wis dibangun, cocog karo proyek kasebut Program RenovAr, dipromosikan dening Pamrentah.

Kepulauan Canary lan energi terbarukan

Yen Argentina terus nerusake tarif kasebut, bakal entuk target nutupi 20% matriks energi kanthi energi terbarukan ing taun 2025, dina iki angka kasebut ora nganti 2%, nanging kanthi tanduran anyar sing lagi dibangun bakal entuk 8% ing taun iki lan 12% ing taun 2019.

energi terbarukan china

Miturut macem-macem pejabat: «Pancen apik lagi kedadeyan ing Argentina, negara kasebut nyedhiyakake posisi ing jagad iki minangka salah sawijining pasar paling apik kanggo pangembangan energi terbarukan ”.

Juan Bosch, presiden Saesa, pedagang gas lan energi, negesake manawa Argentina iku dadi luwih apik akeh banget. "Yen mung rong taun kepungkur, sampeyan bakal ngerti manawa negara kasebut main ing liga liyane kanthi masalah sing bisa dianyari, mung bakal duwe 1/2% energi terbarukan ing matriks energi. Saiki ora ana kongres energi terbarukan ing jagad iki sing Argentina ora dibahas minangka tujuan investasi ”.

energi angin

Investasi kasebut teka saka saindenging jagad. Iki bakal mbantu Argentina tuwuh ing jagad sing bisa dianyariNalika ing kene ana kapasitas terpasang 678 MW, Uruguay duwe 1720 MW (44% matriks energi); Chili, 3740 MW (17%), lan Brasil, 28.310 MW (18%).

Saiki mung 678 MW energi terbarukan sing menehi matriks energi Argentina, nalika target 20% ing taun 2025 bakal nuduhake tekan 10.000 MW. Kanggo nggayuh iki, pamrentah ngluncurake Program RenovAr, tender sing akeh dibagi dadi puteran sing menehi proyek generasi menyang macem-macem perusahaan.

Nganti saiki, sing paling nyebarake yaiku ing ndhuwur Program RenovAr, sing wis ngrampungake telung babak (babak 1 ing Agustus 2016; babak 1,5 ing November 2016, lan babak 2 ing Oktober 2017). Jenis nemtokake manawa wis ana 4466,5 MW sing dianugerahi sistem iki, cocog karo 147 proyek (59 puteran 1 lan 1,5 lan 88 babak 2). "Kanggo kasebut, kita kudu nambah 10 proyek resolusi liyane 202".

Energi Surya Photovoltaic

Prices

Investasi sing dibutuhake penting banget lan gumantung karo jinis teknologi sing dipilih: contone, kanggo nginstal siji tenaga listrik ing energi surya, kudu disburse udakara $ 850000, dene kanggo siji MW tenaga angin udakara $ 1.2 yuta dibutuhake.

Ing babagan sumber daya, negara kasebut ora meri karo bangsa liya. Ana akeh angin (lan intensitas sing apik) ing Patagonia; akeh sunar ing sisih Lor (sanajan uga ing Córdoba), lan ana uga akeh sumber daya biogas lan biomassa ing wilayah pertanian. Ana uga potensial ing tanduran mini-hidroelektrik.

Energi sing bisa dianyari luwih murah tinimbang energi tradisional: salah sawijining proyek RenovAr sing paling murah ditutup kanthi rega US $ 45 kanggo saben MW / jam, nalika saiki pangguna gedhe tuku saka Camessa ing US $ 70/80 MW / jam. Kanggo konsumen normal, iki penting banget, amarga saben MW / jam energi terbarukan nyuda tagihan listrik.

Tenaga angin

Pamrentah pengin nggawe campuran listrik saka teknologi sing beda (angin, solar, biogas, biomassa lan mini-hidro), nanging sing utama yaiku tenaga angin, ing endi wis ana kontrak sing dianugerahi total 2.5 GW.

 

Energi surya

Sawise energi angin, surya penting banget, kanthi proyek dianugerahi dening 1732 MW. Saiki, teknologi iki durung akeh penetrasi ing negara kasebut. Mung ana 7 MW ing San Juan, sing kudu ditambahake pabrik eksperimen 1,5 MW uga ing propinsi kasebut.

energi surya fotovoltaik ing ternak

Ing kasus iki, 360 Energy minangka penghargaan, minangka perusahaan energi surya pribadi paling gedhe ing negara kasebut. CEO, Alejandro Lew, negesake, minangka bagean saka sing anyar revolusi sing bisa dianyari, perusahaan iki mlebu sawetara kontrak miturut aturan RenoVar 1,5 Round (pitung kontrak, kanggo 165 MW, ing San Juan, Catamarca lan La Rioja, sing kontrak pertama bakal diwiwiti wulan Maret) lan ing Putaran 2 (kontrak kanggo 147 MW sing bakal diwiwiti ing 2019 lan 2020, ing Catamarca, San Juan, La Rioja lan Córdoba "Secara total, kita bakal nandur modal $ 300 yuta".

Lew negesake manawa Argentina bisa dadi tenaga surya. Utamane ing sisih lor-kulon negara kasebut, nanging uga ing papan sing katon kaya ngono ora efisien banget, kaya propinsi Buenos Aires (sing luwih apik tinimbang sawetara wilayah ing Eropa). "Kemajuan sing diprakirake ing energi surya nuduhake manawa kabeh matriks energi lokal bisa diwenehake dening sumber kasebut."

Tenaga liyane

Luwih adoh, nanging uga investasi lan proyek, kalebu biogas lan biomassa. Nganti saiki 65 MW lan 158 MW wis dianugerahi. Saiki, tanduran biogas ing negara kasebut dietungake ing driji tangan (meh 10 MW), nanging diramalake yen 24 wulan sabanjure ana udakara 30.

biomassa kanggo ketel

Contone, SeedsEnergy ngumumake investasi $ 11 yuta kanggo mbangun pabrik biogas ing Venado Tuerto (2 MW) lan US $ 13 yuta kanggo mbangun liyane ing Pergamino (2,4 MW). «Iki bakal kedadeyan sadurunge amarga kita mikir kapasitas nggedhekake. Yen ana RenovAr 3, kita bakal bakal mikir saiki, amarga pengin nggawe luwih akeh tanduran lan laba laba maneh ».

Revolusi ijo sing wis digayuh sajrone 2 taun kepungkur pancen luar biasa, lan negara kasebut dadi perhatian para investor dunia, dheweke bakal teka investasi pirang-pirang yuta dolar, kontrak ditandatangani, puluhan taman dibangun lan lapangan kerja digawe. Isih adoh banget kanggo Argentina dadi kekuwatan energi sing bersih, nanging watu pertama wis disedhiyakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.