Lampu surya krasan

formulir dekorasi sing bisa dianyari

Yen sampeyan pengin duwe kebon kanthi gaya sing apik lan ekologis, luwih becik sinau babagan nggawe kebon. lampu surya krasan. Iki minangka jinis cahya adhedhasar energi terbarukan sing bisa dihiasi kanthi lengkap karo gaya sampeyan lan adaptasi kanthi apik kanggo macem-macem jinis kombinasi.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan cara nggawe lampu solar krasan lan apa kaluwihan sing ditawakake.

Apa lampu surya sing digawe dhewe

dekorasi kebon

Lampu kebon penting kanggo dekorasi. Apamaneh ing wayah musim panas yen nginep sewengi lan nedha bengi kulawarga. Wis dingerteni manawa desain sing paling modern mbutuhake kombinasi warna sing cocog karo spesies kembang lan warna tembok. Kanthi cara iki, kita ora mung bisa nggawe fokus kanggo pencahayaan, nanging uga nambah dekorasi kebon lan aja nguciwakake.

Lampu surya krasan bisa digunakake kanthi energi srengenge nalika awan lan duwe energi sing cukup kanggo cahya ing wayah wengi. Bisa dituku ing toko, nanging yen awake dhewe bisa adaptasi luwih apik karo macem-macem elemen dekorasi omah. Kita bakal mulang macem-macem langkah sing kudu sampeyan ngerti kanggo sinau babagan nggawe lampu surya krasan dhewe.

Cara nggawe lampu surya krasan

lampu surya krasan

Yen sampeyan ora duwe wektu kanggo njabar babagan iki, Sampeyan mung butuh wektu 15 menit kanggo nggawe lampu surya krasan sing dekoratif. Biasane obor surya klasik digunakake kanggo njaba. Kendi sing digunakake yaiku sing biasane digunakake kanggo pengalengan. Kanthi cara iki, dheweke bisa nggunakake maneh wadhah pengalengan sing wis ora ono gunane. Sampeyan bisa nggunakake jinis jar apa wae, nanging penting kanggo hawa, bisa diluncurake lan ukurane padha karo panel surya.

Bahan-bahan sing dibutuhake kanggo nggawe lampu yaiku:

  • 4 toples karo tutup
  • 4 lampu surya
  • 1 kaleng semprotan mecah kaca
  • Clamp
  • Obeng sirah sing rata
  • Obeng Phillips cilik (salib)
  • Pita adesif kanggo pengepakan

Ayo ndeleng langkah-langkah sing dibutuhake:

Mecah

Luwih becik ditrapake es ing sisih yaiku guci supaya proses luwih gampang. Tutup ing tutup ora disaranake amarga kudu dijaga supaya transparan supaya sinar srengenge bisa mlebu lan lampu bisa digunakake kanthi bener. Sampeyan kudu masang semprotan menyang giling ing jarak udakara 15 sentimeter supaya bisa mlaku kanthi apik. Sampeyan kudu digunakake kanthi alon amarga yen ditindakake terus, tetes cilik bisa dibentuk. Sawetara desain khusus bisa digawe, sawetara bagean frosted lan sawetara transparan. Sadurunge nggawe desain iki, sampeyan kudu nggunakake tape adesif lan ngresiki lumahing kanthi alkohol supaya grinding luwih apik.

Sawise garing, kaset kasebut diangkat banjur sampeyan bakal duwe model sing unik. Kanggo nyopot obor, bakal katon nggunakake obeng kanggo mbusak pigura aluminium. Kabel kasebut ana ing tengah, yen sampeyan ora meksa tekan adoh, sampeyan ora bakal ngrusak apa-apa. Nalika sampeyan metu sing tutup bingkai sampeyan bisa ndeleng sawetara noda sing bakal katon ing lem. Noda kasebut minangka jinis silikon sing digunakake kanggo nutupi sirah sekrup. Sampeyan ora prelu mbusak reregetan kasebut. Mung sampeyan kudu nyelehake obeng kanggo mbusak sekrup. Sawise sampeyan ngilangi bagean elektronik saka bingkai aluminium, sampeyan kudu nggunakake obeng kanggo nyetak.

Ngumpulake lampu surya krasan

Sampeyan kudu nglereni bingkai aluminium supaya prekara sing tetep utuh. Thanks kanggo iki, kita nyimpen kudu ndandani kabeh kabel. Kita kudu nggunakake gunting kanggo nggawe potongan nganggo jarum irung jarum. Kanthi tang kasebut, kita kudu mlengkung logam kanggo nyelehake kanthi bener.

Yen wis rampung nyopot omah, sampeyan bakal weruh kothak plastik sing digunakake kanggo nyimpen batere. Sampeyan uga bakal weruh a papan sirkuit cilik, LED, panel surya lan sensor cahya. Sensor cahya sing dipasang lan biasane metu kanthi tiba-tiba. Panel surya kudu bisa digunakake kanthi pas karo bolongan lan tutup jar sing meh sampurna. Kanggo mesthekake yen kabeh wis diselehake kanthi bener, kita kudu masang batere lan sirkuit, kanthi tape perekat utawa silikon. Kanthi cara iki, kita bisa ngenalake tekanan kanthi cukup supaya tetep tetep tetep.

Sampeyan bisa nambah dekorasi lampu surya krasan kanthi nggunakake saringan cahya supaya wernane. Contone, kita bisa nggunakake filter label botol urip. Yen botol kasebut ora tembus, ora bakal nyuda cahya. Sampeyan bisa motong kothak kira-kira Lambang 2.5 cm lan tancepake nganggo pita adesif. Kanthi cara iki kita bisa nyelehake warna kanthi warna kanggo nambah daya tarik lampu surya krasan. Penting, supaya pinggiran ditempelake supaya cahya putih ora bocor.

Cara kerjane

taman surya lamp surya

Kanggo ngerti kanthi jelas babagan lampu surya, kita bakal ndeleng sistem sampeyan. Ana sawetara sing duwe sistem pangilon sing madhep srengenge. Sistem iki tanggung jawab kanggo nyekel lan konsentrasi sinar srengenge lan nggambarake langsung menyang wilayah sing bakal disinari.

Biasane sing paling umum digunakake ing kebon lan teras interior. Ing sisih ndhuwur ana pangilon sing tanggung jawab kanggo nggambarake lan ngarahake cahya menyang teras. Uga ana kaca liyane ing kaca, gumantung karo kabutuhan. Ana sawetara lampu surya sing duwe sistem sing luwih kompleks sing digawe saka serat optik. Dheweke duwe lensa sing bisa nyekel sinar srengenge. Lampu kasebut digawe kanggo madhangi area nganti 150 meter lan sisteme luwih efisien. Nanging, biaya instalasi ora luwih dhuwur. Kanggo kabeh iki, luwih becik nggawe lampu surya dhewe amarga bakal dadi model sing sampeyan pilih lan bakal adaptasi kanthi luwih apik.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan lampu surya krasan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.