Kutha Surya Pertama ing Amerika, Babcock Ranch

Kutha Surya

Peternakan Badcok, ing Amerika Serikat, kanthi slogan "Ora kabeh kutha padha" kutha pisanan apa sing dadi pura-pura didhukung dening energi surya kanthi kapasitas 100%.

Apa sampeyan bisa dadi kutha surya sing dikepengini akeh wong?

Miturut proyek kasebut, sing paling aman yaiku yen sukses, saliyane Badcok Ranch ora mung dianggep dadi kutha surya lan ora ana liyane, nanging bakal dadi kutha sing sampurna kanggo hiking utawa muter, ujar Kitson & Partners, agensi real estate sing promosiake proyek iki ing sisih kidul-kulon Florida.

Alesan kanggo nyedhiyakake awake dhewe minangka kutha surya pisanan utawa uga dikenal minangka kutha berkelanjutan ora kekurangan lan mula Daya lan Lampu Florida, perusahaan mitra sing dhukungan saka Negara Florida lan County, bakal mbangun pabrik surya ing wilayah sing sampeyan pikirake nyediakake 19.500 omah saka kutha.

Tanduran surya iki, kanthi energi nganti 75 MW, sing padha karo a instalasi 340.000 panel surya, dheweke bakal nyedhiyakake energi sing dibutuhake sedina muput menyang Babcock Ranch.

Nanging, sajrone awan utawa bengi mendhung, kutha kasebut kudu diisi gas alam. Aku wis ngerti yen ana kucing sing dikunci ing kene!

Miturut promotor, panggunaan gas alam sajrone awan awan lan wengi iku bakal dadi langkah sauntara, amarga dheweke ngarep-arep manawa Babcock Ranch bakal dadi salah sawijining kutha "laboratorium" ing kasunyatan sing bisa ditindakake luwih milih kemajuan ing riset kayata ing panyimpenan energi surya.

Titik liyane sing kudu dipikirake kutha solar iki sing njamin bakal menehi "urip sing tetep lestari" yaiku efisiensi energi omah-omahé, nyedhiyakake panel insulasi termal, sing disertifikasi mesthine, dening Florida Green Building Coalitio.

Perumahan kutha surya

Nyelehake energi terbarukan dudu siji-sijine solusi yen sampeyan ora ngerti mengko kepiye carane nggunakake energi kasebut utawa ing kasus paling ala, "uwal".

Kutha

Saiki, yen katon saka njaba menyang njero kita bisa ngomong kaya ngono kutha surya duwe jalur alam luwih saka 80 km, ditambah a kebon masyarakat liwat tetanggan lan lurung-lurung sing sacedhake, saengga promosi interaksi antarane tangga teparo, unsur liyane saka Babcock Ranch sing ora bisa diselehake ing surat sampulane.

Yen jarene, ing njero kutha kasebut bakal fokus ing model Pendhiri Square sing bakal nyakup kabeh kebutuhan para pedunung saka pusat kutha (pusat kutha) sing bakal duwe restoran, kafe, toko lan papan hiburan lan kanthi Wi-Fi gratis.

Tampilan ndhuwur kutha surya

Transportasi

Panganggone Sepeda sanajan sampeyan uga bakal bisa duwe pirang-pirang titik ulang kanggo promosi kendharaan listrik.

Minangka kanggo transportasi umum sampeyan kudu njupuk bayangan sethithik saka film fiksi ilmiah amarga bisa didukung listrik, nganti saiki ora, nanging kabeh bakal otonom lan ora duwe driver.

Countermeasures

Ora kabeh kutha surya rosy, kolektif South Florida Widlands nglawan kutha mbesuk amarga alesan sing bisa ditanggulangi wiwit konstruksi bakal mengaruhi ula, bruwang ireng, koloni panther lan pelatuk sing manggon cedhak.

Para promotor mbela awake dhewe kanthi mesthekake paling ora 295 km2 bakal dilestarekake lan kutha iki bakal ngenggoni kurang saka 73 km2 kanggo loket South Florida Widlands kanthi ide kasebut proyek kasebut bakal menehi pengaruh ing lingkungan karo pusat blanja anyar lan fasilitas liyane, ujar manawa dheweke malah bakal nggawe ruangan sing jejer dadi luwih rentan nalika tekan pojok panther, ditemokake ing Bebaya punah.

Nalika kritik oposisi lan para promotor "udan", dheweke mbela awake dhewe, kutha terus maju karo pambangunane lan mengko bakal bisa dadi tetanggan komunitas iki anggere sampeyan duwe dompet udakara 300.000 - 750.000 dolar.

Iki nalika mlebu dilema sing diduweni saben pelindung, ekologis, ahli lingkungan lingkungan utawa wong sing prihatin babagan lingkungan.

Rusak bagean saka ekosistem kanthi kabeh masalah sing dibutuhake kanggo pambangunan kutha berkelanjutan kanggo ngreksa lingkungan.

Apa kita ngorbanake sawetara kanggo "kabecikan umum" utawa apa kita tetep meneng?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   osmar ngandika

    Perkara gas alam bakal dadi bisnis liyane. Info sing apik, pos sing apik.

    1.    Daniel Palomino ngandika

      Matur suwun sanget, Osmar, seneng menehi informasi babagan warta sing muncul saka tenaga terbarukan.

      A Salam.