Pungkasan Vault Dunia dununge ing Svalbard

Interioré kubah ing pungkasan jagad

Misuwur dikenal minangka End of the World Vault lan kanthi resmi diarani Svalbard Global Seed Chamber didhelikake udakara 120 meter, luwih khusus dununge ing gunung ing Nusantara Svalbard, ing Arktik.

Ruangan iki lapis baja lan siyap kanggo nolak bledosan nuklir, jeblugan gunung geni, gempa bumi lan bencana liyane, alami lan uga manungsa.

Napa dibangun Vault iki?

Pungkasan Kolong Dunia Iki dibangun kanggo ngreksa 860.000 conto luwih saka 4.000 jinis wiji saka 231 negara.

Kanthi tujuwan supaya sawijining dina bisa digunakake yen ana bencana jagad.

Iki digawe ing taun 2.008 lan saiki bank wiji raksasa iki wis nampa luwih saka 20.000 jinis wiji anyar saka satus negara ing saindenging jagad.

Peserta pungkasan sing melu kegiatan iki (minangka negara sing nyumbang wiji) yaiku pamrentah Jepang, sing nyedhiyakake conto gandum.

Peserta amarga keprigelan kanggo keamanan jangka panjang ing tanduran sing muncul sawise gempa bumi lan tsunami 2.011.

Ciptane

Kolong utawa Kamar, yaiku dibiayai dening Pamrentah Norwegia lan didhukung karo Global Crop Diversity Trust, yaiku klompok sing melu sawetara negara lan entitas pribadi, kalebu Yayasan Bill lan Melinda Gates.

Sing dimaksud karo iki yaiku dadi lemari lan lumbung sing bisa ditindakake kanggo kabeh manungsa yen perkebunan panganan sing ana ing planet iki rusak kabeh dening bencana, bisa uga disebabake manungsa kayata perang nuklir, utawa alami amarga ana gempa bumi utawa "pemusnah". "Epidemi pertanian.

Fasilitase, sing dibela lawang hermetik lan detektor gerak, dipérang dadi 3 gudang, ing endi wiji kasebut tetep dikurangi 18 derajat ing kothak aluminium.

wiji ing kothak aluminium

Kanthi iki, dheweke bisa njamin status konservasi kabeh wiji nganti pirang-pirang atus taun, sing bakal tetep beku sanajan ana listrik mati.

Latar mburi

Anane bank wiji ora anyar, nyatane, kabeh negara ing jagad iki duwe bank dhewe.

Papan ing endi conto wiji dijaga kanthi antisipasi, amarga ana kedadeyan utawa fenomena liyane, palawija bakal ilang saka papan tartamtu lan kudu diganti.

Dheweke lair kaya ngene bank wiji lokal, langkah dhasar keamanan pangan.

Kanthi cara iki, dheweke nawakake ilmuwan lan petani ing wilayah kasebut kanthi macem-macem jinis wiji tanduran, saengga, yen ana penyakit utawa masalah eksternal, tanduran lokal ora ilang.

Alesan liyane yaiku kanggo konservasi varietas genetik.

Svalbard, sejatine minangka pusat sistem bank wiji ing saindenging jagad, dirancang kanggo nglumpukake lan nyimpen atusan ewu macem-macem, mula kalebu meh kabeh tanduran sing (wis) ditandur manungsa.

Kaya sing kasebut ing ndhuwur, Pungkasan Kolong Dunia utawa Kamar Bibit Global kanggo kabeh iki, nduweni koleksi keanekaragaman hayati paling gedhe ing Bumi.

Ngreksa jutaan lan jutaan wiji kanthi luwih saka 860.000 jinis.

Tanpa mangu-mangu, menehi sampeyan ide, minangka "cadangan" sing tujuane nglindhungi manungsa saka keluwen sing disebabake dening masalah perubahan iklim utawa bencana alam utawa bencana.

wiji bank macem-macem

Lowongan pertama

Ya, bukaan pisanan lan mesthi ora pungkasan.

Pungkasan Vault Dunia utawa "Ark Nuh" wiji kasebut pisanan nyumurupi surya srengenge ing 2015.

Ing taun kasebut, jagad iki ngerti Pejabat bank wiji ICARDA ing Aleppo (pindhah menyang Beirut minangka akibat saka perang) 116.000 conto dijaluk dijupuk saka Svalbard.

Ora ana wiji sing kudu dicabut nganti taun kasebut. amarga Perang Sipil Siria, sing nyebabake huru-hara mula masarakat sing "njaga" Kolong ing Akhir Dunia nduwe alarm.

Brian Lainoff, Juru bicara Crop Trust (salah sawijining wali internasional Vault) ujar:

"Kolong kasebut mung bisa dibukak nalika ana kedadeyan bencana, kayata banjir utawa kekeringan, sing bisa ngancam panen kanthi punah."

"Kita ora ngerti apa sing bakal kedadeyan, kapan wae dheweke bisa nyerang fasilitas kasebut." Lainoff nuduhake babagan Pusat Riset Pertanian Internasional ing Zona Gersang sing mapan ing Suriah, salah sawijining 11 bank wiji ing Crop Trust.

Alesan panjaluk ngilangi wiji yaiku kudu mulihake koleksi sing wis rusak akibat konflik kasebut (mateni nalika semana 250.000 wong lan nyebabake luwih saka 11 yuta ngungsi omah-omahé).

bencana gaweyan manungsa ing perang Siria

Krisis, kaya nalika semana ing konflik Siria, pancen padha karo kedadeyan sing dirancang kanggo ndhukung sistem konservasi iki.

Nglindhungi keanekaragaman hayati jagad iki pancen tujuane Kolong Wiji Svalbard.

Emosi ditemokake

Nanging, buruh Svalbard's Responsible Crop Trust mratelakake panemume Perlu dielingi, nuwun sewu yen mundur pertama saka Vault iki minangka tanggepan tumrap bencana sing digawe manungsa, tinimbang sawetara kedadeyan cuaca sing mbebayani.

Untunge, ICARDA bakal ngasilake macem-macem jinis panen sing dilestarikan, sing bisa uga penting banget kanggo mbantu jagad kasebut tetep urip ing kahanan iklim sing mbebayani lan keseimbangan lingkungan.

Sanajan ing sisih liya lan sayang, sedih banget yen ICARDA ora bisa njaga operasine ing Aleppo (kutha paling gedhe ing Suriah lan salah sawijining pemukiman paling tuwa ing donya) amarga rusak dening perang.

Ngramut kabeh sejarah tetanen, bank wiji kasebut minangka sing paling terkenal sing ngidini kita urip lan makmur minangka spesies.

Suriah minangka "penanda" pratandha tetanen pisanan ing sejarah manungsa, mula nglarani manawa ana ing kana, papan sing kudu menehi wiji menyang bank lokal.

Akhir Kolong Dunia wis ora aman maneh

Informasi pungkasan sing ditampa saka Svalbard yaiku Vault ngalami infiltrasi banyu amarga mundhak suhu, mbebayani bandha sing ana ing antarane sprei.

Kolong Svalbard pungkasane kena pengaruh saka perubahan iklim.

Paningkatan suhu nyebabake permafrost alami cair, tegese lemah ing sekitar Kamar wiwit cair, lan banyu wiwit nyusup ing trowongan mlebu.

RFI Hege Aschim, juru bicara Statsbygg, perusahaan sing tanggung jawab kanggo bangunan lan operasi teknis ing Svalbard ing sawijining pratelan ujar:

«Terowongan kasebut dawa banget, udakara 100 meter. Ing wulan Oktober 2017, kita duwe suhu sing dhuwur banget lan akeh udan ing wilayah Svalbard lan banjir gedhe "

"Dina Setu bengi. Akeh banyu sing nyusup liwat trowongan mlebu, nganti 15 utawa 20 meter ing daratan lan amarga adhem banget ing njero banyu, banyu dadi beku. Aku kudu ujar manawa wiji lan kubah wiji kasebut dhewe ora nate bebaya. Nanging kita duwe blok es ing lawang, lan iki mesthine ora kedadeyan.

Amarga ora bisa mlebu nganggo mesin ing kana, kita nggawa dheweke nggawa bantuan petugas pemadam kebakaran lan buruh liyane. Pancen dramatis. "

Sing tanggung jawab Kamar Global Seeds yakin manawa wiji kasebut (cedhak karo 900.000) ora kena pengaruh, sanajan kudu njupuk langkah-langkah kanggo ngatasi masalah kasebut.

Perusahaan Statsbygg mbusak peralatan listrik ing lawang mlebu kanggo nyuda sumber panas lan nggawe tembok anti banyu ing njero trowongan lan saluran pembuangan ing pegunungan sekitar.

terowongan es ing Kubah

Juru bicara Statsbygg RFI Hege Aschim nglaporake:

"Kita bakal ngowahi trowongan akses lan nggawe bagean anyar kanthi khusus. Saiki digawe nganggo bahan logam, mula bakal dadi konstruksi sing luwih kuwat.

"Kita uga bakal nulungi trowongan kanthi ngowahi lemah sing ana ing saubenge. Kita bakal ngganti udakara 17.000 meter kubik ing sekitar konstruksi.

Kita bakal mbantu tanah iki beku amarga pipa sing adhem. Lan ing ndhuwur trowongan, kita bakal nyelehake karpet sing adhem. Kabeh iki kanggo mbantu permafrost stabil. "

Karya-karya kasebut dijadwalake diwiwiti ing musim semi taun iki, ora suwe sawise ulang taun kesepuluh nalika nggawe World Seed Bank.

Agensi sing tanggung jawab, kalebu Pamrentah Norwegia, ngarep-arep manawa cadangan Svalbard bakal langgeng ing wilayah iki, Arktik, sing kalebu sing paling kena pengaruh pemanasan global.

Pikiran pungkasan

Pungkasan Vault Dunia wis dibangun kanggo njamin lestarine urip manungsa ing planet sing kudu ngrusak kanthi cara sing paling maneka warna.

Kayane paradoks, nanging kasunyatan sing nyata yen ing siji tangan, kita ngasilake polusi, kita saling mateni, kita ngrusak Lingkungan lan kita nyerang makhluk liya kanthi tumindak kita, lan liyane, kita priksa manawa bakal slamet saka bencana.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.