Kotoran kewan kanggo nggawe kertas

El Papel Iki minangka salah sawijining produk sing duwe panjaluk paling dhuwur ing saindenging jagad amarga akeh panggunaan ing saben dinane jutaan wong.

Industri kertas minangka salah sawijining sing paling tanggung jawab tumbas sembrono de alas kabeh planet. Kira-kira udakara 90.000 km persegi alas ing saben taun rusak dadi kertas.

Iki dianggep minangka tong sampah salah sawijining industri paling akeh polusi ing donya.

Daur ulang lan nggunakake bahan baku liyane kanggo nggawe kertas bisa dadi solusi kanggo nyegah ngrusak alas.

Bahan baku kreatif kanggo nggawe kertas yaiku sing dikembangake dening perusahaan Poo Poo sing nggunakake kotoran kewan.

Inisiatif iki wiwit nggunakake sampah gajah, nanging pupuk saka panda, jaran, sapi, jerapah lan kewan liyane sing ngonsumsi akeh vegetasi ing panganan uga bisa digunakake.

Prosese cukup sederhana amarga dhisik sampah diijini garing, banjur kanthi cara tradisional sampah kasebut dipisahake karo serat sayuran sing banjur dipadhet kanggo nggawe lembaran kertas sing lancip. Sing ora duwe bau lan uga babar blas biodegradable.

Perusahaan iki nggunakake maneh sampah kewan cadangan, kebon binatang lan peternakan sing dilindhungi kanggo njamin volume sampah sing apik.

Perusahaan Poo Poo nawakake luwih saka 150 produk sing digawe nganggo kertas ekologis sakabehe kayata notebook, kertu, lan liya-liyane.

Kajaba iku, perusahaan iki kerja sama karo organisasi kanggo nglindhungi kewan galak kanthi nyumbang bagean saka adol.

Gagasan berkelanjutan iki pancen ekologis lan sanajan metode iki ora bakal bisa nyukupi kebutuhan kertas ing saindenging jagad yen bisa kolaborasi nyuda tekanan ing alas.

Ndhukung jinis iki produk organik iku minangka konsumen sing bisa ditindakake.

Produk sing luwih alami lan proses produksi luwih lestari, mula lingkungane bakal dijaga.

SUMBER: Mundo-geo.es


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   RICARDO ngandika

    Aku pengin nggawe kertas manure sapi, nanging aku ora ngerti kepiye carane, ana wong sing bisa menehi link sing luwih rinci kanggo nggawe kertas ekonomi iki, kaya sing dakgoleki ing internet utawa nggawe aku angel.

  2.   Guillo ngandika

    Pitakon Ricardo narik minatku, ana saran?
    guillocg@hotmail.com

  3.   ivett ngandika

    Aku wis nggawe kertas kotoran sapi, padha karo nggawe kotoran gajah, mung ngganti jinise kotoran