Kontroversi gedhe biofuel lan karbon dioksida

biofuel

Saiki biofuel digunakake kanggo kegiyatan ekonomi tartamtu. Sing paling akeh digunakake yaiku etanol lan biodiesel. Bisa dingerteni manawa gas karbon dioksida sing dipancarake dening biofuel pancen imbang kanthi nyerep CO2 sing kedadeyan kanthi fotosintesis ing tanduran.

Nanging kayane ora kabeh babar pisan. Miturut panaliten dening University of Michigan Energy Institute sing disutradarai dening John DeCicco, jumlah panas sing disimpen dening CO2 sing dipancarake kanthi nggunakake biofuel ora seimbang karo jumlah CO2 sing diserep tanduran nalika proses fotosintesis nalika tuwuh.

Panliten ditindakake adhedhasar dhata saka Departemen Pertanian Amerika Serikat. Periode dianalisis ing endi produksi biofuel intensif lan panyerepan emisi karbon dioksida saka panen mung ngimbangi 37% saka total emisi CO2 sing dipancarkan kanthi kobong biofuel.

Temuan saka panelitian ing Michigan jelas negesake manawa panggunaan biofuel terus nambah jumlah CO2 sing dipancarkan menyang atmosfer lan ora suda kaya sing dipikir sadurunge. Sanajan sumber emisi CO2 asale saka bahan bakar hayati kayata etanol utawa biodiesel, emisi bersih menyang atmosfer luwih akeh tinimbang sing diserep dening tanduran palawija, mula terus nambah efek pemanasan global.

John DeCicco ujar:

'Iki minangka panelitian pertama sing mriksa karbon kanthi tliti kanthi tliti ing biofuel sing ditanam, tinimbang nggawe asumsi. Yen sampeyan ndeleng apa sing sejatine kedadeyan ing bumi, sampeyan bakal nemokake karbon ora cukup sing dicopot saka swasana kanggo ngimbangi apa sing metu saka tailpipe. "

 

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.