Penyebab lan akibat saka kontaminasi lemah

Kontaminasi lemah

La kontaminasi lemah utawa pangowahan kualitas lahan amarga beda sebab lan akibate biasane nyebabake masalah serius sing nyebabake flora, fauna utawa kesehatan manungsa sajrone wektu sing suwe.

Liwat tetanèn, iki minangka salah sawijining cara ekosistem ora seimbang, kontaminasi banyu ngombe utawa banyu irigasi, sing tegese masalah iki ora bisa ditanggulangi lan kadang mung kerusakan sing bisa dirampungake. Nanging,apa sing nyebabake kontribusi kontaminasi lemah lan kepiye carane bisa ditanggulangi?

Panyebab kontaminasi lemah

Kontaminasi lemah lan banyu amarga tumpah manungsa

Penyebab kontaminasi lemah beda-beda, kayata zat beracun ing ngisor lemah sing pungkasane bisa kontaminasi banyu soko njero lemah sing banjur bakal digunakake kanggo ngilekake banyu, ngombe utawa pungkasan ngracun liwat rantai panganan. Proses sing bisa ngontaminasi awake dhewe lan kabeh sing ana ing sekitar kita kanthi ora sengaja, lan masalah sing paling gedhe yaiku mbutuhake sawetara generasi kanggo ngobati apa sing wis nyebabake upaya ngasilake kanthi akeh tanpa mikirake apa sing bakal ana. .

Kontak karo wilayah sing reget ora mesthi langsung. Yaiku kedadeyan nalika dikubur bahan beracun lemah lan pungkasan iki bisa kontaminasi banyu soko njero lemah sing banjur digunakake kanggo ngilekake banyu, ngombe utawa ngracuni kita liwat rante panganan, kanthi mangan iwak, unggas utawa kewan liyane sing wis kontaminasi.

banyu sing reget saka saluran katresnan

Penyimpenan sampah sing salah, pembuangan sing disengaja utawa ora disengaja (kayata perusahaan Ercros ing Flix), akumulasi uwuh ing lumahing utawa pemakaman sing padha (akeh landfill ing Spanyol), uga bocor ing tank utawa celengan amarga rusak, infrastruktur sing kurang apik minangka sawetara sebab utamane.

Akibat saka kontaminasi lemah

Wiwit saiki, kita ora mung nginep ing kene dhaptar iki ditambah karo masalah "suntingan" kayata bocor radioaktif, nggunakake pestisida intensif, pertambangan, industri kimia utawa bahan konstruksi sing padha digunakake saiki tanpa kita sadhar apa pengaruhe.

TPA ing Spanyol

Kawigatosan cilik sing dibayar Spanyol kanggo daur ulang lan ngrawat lingkungan saiki dadi sumber rasa isin sadurunge Uni Eropa, nanging ngancam bakal dadi sumber denda jutawan ing taun ngarep. Brussels duwe rencana daur ulang sing ambisius banget: ing taun 2020, kabeh negara anggota kudu ngolah maneh 50% sampah, lan Komisi arep nyetujoni 70% ing taun 2030. Nanging, Spanyol meh ora daur ulang saiki 33% sampah sampeyan lan kemajuane minimal. Malah ora ngarep-arep sing paling optimis manawa negara kita bakal nindakake kewajiban sajrone telung taun.

mayuta-yuta ton sampah plastik sing digawe saben taun

Panggilan tangi pisanan wis diwiwiti kanthi keputusan kaping pindho saka Pengadilan Kehakiman Eropa (CJEU), sing ngutuk Spanyol amarga eksistensi lan ditinggalake absolut 88 TPA sing ora dikendhaleni. Sing pertama diterbitake ing wulan Februari 2016 lan ngenali 27 TPA sing isih aktif utawa durung nutup sawise ditutup. Sing nomer loro teka sawetara dina kepungkur lan menehi driji ing 61 landfill liyane, sing 80% disebar antarane Kepulauan Canary lan Castilla y León.

Limbah sing akumulasi ing macem-macem pantai

Miturut macem-macem ahli, TPA minangka bom sing nyuda wektu. Sawise ditutup, dheweke kudu dikontrol lingkungan kanggo 30 taun, ngawasi emisi banyu soko njero lemah lan atmosfer, amarga proses dekomposisi ora mandheg kanthi nutup bolongan kasebut.

Akeh kandhang sing sah ditutupi lapisan polietilen telung milimeter, kanthi alangi lempung ing kasus sing paling apik, nanging asring ditusuk dening gerakan gas lan lemah. «Dheweke minangka bebaya kesehatan masyarakat. Administrasi ndhelikake kasunyatan manawa akeh sing mung ngemot sampah inert, nanging ati-ati banget karo bahan pembongkaran lan konstruksi kasebut, kayata asbes utawa pipa timah, sing wis dituduhake lagi karsinogenik»

Mbuwang kontaminasi lemah lan masalah sing ana

Ercros tumpah ing Flix

Waduk Flix, ing provinsi Catalan Tarragona, wis nyakseni luwih saka luwih saka tumpahan lan kontaminasi lemah kanthi bahan kimia terus-terusan, biokumulatif lan beracun dening pabrik kimia perusahaan Ercros. Iki nyebabake kontaminasi kali umum Ebro, saka titik kasebut nganti cangkem.

Polutan kalebu logam abot kayata merkuri lan kadmium, utawa senyawa organoklorin beracun lan terus-terusan kayata hexachlorobenzene, biphenyls polimlorin (PCB) utawa DDT lan metabolit.

"Ercros, sing dianggep minangka fasilitas kimia paling akeh polusi ing kali Ebro, wis berjuang pirang-pirang taun supaya ora mbayar ngresiki kali, sing dadi sumber banyu ngombe penting. Pabrik Ercros dununge cedhak karo kutha Flix, sing jenenge jeneng waduk sing kena kontaminasi Ercros SA, biyen Erkimia, ing kana pabrik lan adol produk dhasar kanggo industri kimia lan farmasi.

CO2

Dhaptar dawa

Sayange, dhaptar kasebut luwih dawa, meh tanpa wates. Kita bisa nyebutake sebab-sebab sing penting liyane, kayata pertambangan (bahan kayata merkuri, kadmium, tembaga, arsenik, timah), industri kimia, bocor radioaktif, nggunakake pestisida abot, polusi saka mesin pembakaran, asap saka industri, bahan bangunan, bahan bakar fosil kobong (batu bara, minyak lan gas), got lawas ing kondisi ala ing antarane.

kualitas udara ing barcelona mudhun amarga polusi saka kendaraan

Kita bisa ngerti manawa ana macem-macem sumber kontaminasi lemah, sing nyebabake saya kakehan lagi angel digoleki, amarga polutan bisa tekan tanduran utawa kewan utawa ngontamin banyu kanthi macem-macem cara, nanging ora mesthi padha sepele.

banyu sing kontaminasi, tanduran perawatan mbantu ngatasi masalah kasebut

Ing kasunyatan atos yaiku ana akeh sebab, sing ing istilah umum nyebabake rasa ora nyaman nalika nyoba nggoleki apa sejatine, amarga tugas sing angel. Kayane ing omah kita duwe 20 bocor lan kita ora bisa ndeleng ing endi papane lan kepiye cara mbasmi utawa ndandani. Masalah sing kene dudu omah, nanging planet kita dhewe sing dadi bebaya

Masalah liyane sing gedhe yaiku ana akeh sebab, sing ing istilah umum nyebabake rasa ora nyaman nalika nyoba nggoleki apa sejatine, amarga tugas sing angel. Kayane ing omah kita duwe 20 bocor lan kita ora bisa ndeleng ing endi papane lan kepiye cara mbasmi utawa ndandani. Masalah sing kene dudu omah, nanging planet kita dhewe sing dadi bebaya.

Jinis sampah

Produk mbebayani: Produk reresik, cat, obat-obatan lan batere akeh beracun. Produk kasebut butuh kampanye koleksi khusus sing ora ana ing landfill sing ora bisa dikendhaleni sing bisa nyebabake bencana lingkungan kanthi ngrusak banyu lan lemah.

Tumpukan minangka salah sawijining produk beracun paling mbebayani amarga kandungan merkuri lan kadmium. Nalika batere wis entek lan akumulasi ing landfill utawa diobong, merkuri diidini bisa uwal, lan cepet-cepet banjur mlebu banyu. Merkurius diserap dening plankton lan ganggang, saka kanggo iwak lan saka manungsa. Sel tombol bisa ngontaminasi 600.000 liter. banyu. Obat-obatan duwe komponen beracun sing uga bisa mlebu menyang landfill lan mlebu ing banyu, sing kontaminasi.

Sampah

  • Domiciliary: uwuh saka omah lan / utawa komunitas.
  • Industri: asale yaiku produk saka proses manufaktur utawa transformasi bahan baku.
  • Nganggo tamu: limbah sing umume diklasifikasikake minangka sampah mbebayani lan bisa dadi organik lan anorganik.
  • komersial: saka pameran, kantor, toko, lsp. lan komposisi organik, kayata sisa woh-wohan, sayuran, karton, kertas, lsp.
  • Sampah kutha: cocog karo populasi, kayata sampah taman lan kebon, prabot kutha sing ora ana gunané, lsp.
  • Tempat sampah: satelit lan artefak liyane sing asale manungsa sing, nalika ing orbit Bumi, wis ngentekake urip sing migunani.
Artikel sing gegandhengan:
Sampah plastik ing segara minangka masalah lingkungan sing serius

Akibat saka kontaminasi lemah

La kontaminasi lemah nggambarake serangkaian akibat lan efek sing mbebayani kanggo manungsa, uga kanggo flora lan fauna umume. Macem-macem pengaruh toksikologis gumantung banget karo saben zat tartamtu sing kesehatane lemah wis mudhun.

Sing pertama jalaran Polusi iki mengaruhi vegetasi, tanduran rusak lan macem-macem spesies saya suda, sing isih bisa urip isih ana aspek sing ringkih lan proses alam bakal angel.

Kontaminasi lemah ngalangi pangembangan umur faunaTanpa panganan utawa banyu resik, spesies migrasi utawa ngalami karusakan sing ora bisa diatasi ing rantai panenane. Kanthi proses iki, apa sing diarani "degradasi lanskap" lan mulane "kapitunan ing regi tanah”, Kegiatan pertanian mandheg, fauna ilang lan lahane ora ana gunane.

Kelangan kualitas lahan kalebu sawetara akibat negatif wiwit saka devaluasi, kaya sing wis dakkandhakake, sanajan mokal panggunaan kanggo mbangun, ngolah utawa, kanthi gampang lan gampang, kanggo nyedhiyakake ekosistem sing sehat.

uwuh lan akibate

Akibate bisa dialami meneng, nyebabake a korban tetep korban, kalebu spesies manungsa utawa kewan lan tanduran.

Conto sing jelas yaiku pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl, utawa sing paling anyar bocor radioaktif saka pembangkit listrik Jepang de Fukushima, amarga kontaminasi lemah kena pengaruh pertanian, ternak lan nelayan. Malah wis ditemokake lebu radioaktif ing pasisir saka Fukushima, khusus ing dhasar bumi saka tumpahan sing padha, miturut macem-macem panaliten dening Institut Ilmu Industri Universitas Tokyo, Universitas Kanazawa lan Institut Riset Nasional.

tumpahan lan upaya kanggo ngontrol

Kosok baline malang amarga malapetaka ekosistem, asring uga kapitunan sing ora bisa dibalekake, kontaminasi lemah Milyuner kélangan kanthi nyegah eksploitasi lingkungan alam iki dening pedunung pribumi utawa investor industri.

ditinggal amarga kena kontaminasi, kepiye chernobyl

Chernobyl 30 taun mengko

Ing 30 taun wiwit kacilakan nuklir Chernobyl, komunisme ambruk, Uni Soviet bubar, lan ana uga rong révolusi lan perang sing isih laten lan durung rampung ing Ukraina.

Ing babagan wektu sejarah, kayane jagad iki wis ganti luwih akeh tinimbang esuk tragis kasebut, ing endi sekelompok teknisi nyebur reaktor nomer papat saka pembangkit listrik Vladimir Lenin, senadyan kasunyatane dheweke nindakake tes sing mesthine bakal nguatake keamanan.

Nanging kanggo lingkungan - hawa, banyu, lemah plus kabeh sing urip lan bakal urip - kayane tangan jam sejatine ora pindhah. Ing Kontaminasi lemah radioaktif mbutuhake ewonan taun kanggo mudhun. Dadi telung dasawarsa ora ana gandhengane karo bencana nuklir paling ala ing donya.

chernobyl saiki (kutha hantu)

Chernobyl isih ana ing woh-wohan lan jamur alas, ing susu lan produk susu, ing daging lan iwak, ing gandum. Lan ing kayu sing digunakake kanggo nggawe geni lan awu sing isih ana sesampunipun. Ing tembung liya, kanggo kesehatan kabeh wong. Sing tanggung jawab - sanajan saiki - arep menyang pasar kanthi Loket Geiger, mesin-mesin cilik sing nggawe swara rame nalika nyedhaki radioaktivitas, kanggo ngerti manawa produk sing bakal dijupuk ing meja sampeyan duwe tingkat keamanan sing dibutuhake arep dipangan. 

Kewan ing cedhak tanduran tenaga nuklir Chernobyl.

Solusi kanggo polusi lemah

Nyegah yaiku solusi paling apik kanggo kabeh, ajari sing paling enom kanggo menehi sumbangan. Wiwit mbuwang sampah ing panggonane nganti melu ngresiki drive ing masarakat.

daur ulang bocah, pencegahan paling apik tumrap kontaminasi ing lemah

Nanging sampeyan uga bener manawa sampeyan ora mesthi (lan ora pengin) ngindhari kontaminasi lemah. Kadhangkala ana kacilakan, dadi angel dikontrol, nalika ora mokal.

Yen kita langsung golek masalah, a pangowahan drastis ing model produksi utawa larangan praktik tartamtu minangka kegiyatan industri tartamtu sing ngasilake sampah beracun, ekstraksi penambangan, panggunaan pupuk buatan adhedhasar minyak.

Sayange, opsi kasebut ora mung ngimpi. Mula, nalika ngadhepi prestasi, digoleki solusine wiwit diresiki nganti tekan wates limrah ing wilayah sing rusak lan larangan panggunaan kanggo kegiyatan tartamtu. Ing kasus sing parah, kayata Fukushima utawa Chernobyl, wilayah sing kena pengaruh ora cocog kanggo urip manungsa.

Chernobyl sawise 30 taun

Lan, amarga polusi saya tambah pirang-pirang dekade pungkasan minangka asil saka industrialisasi lan pembangunan kutha, solusi kasebut sabenere teka saka kontrol sumber kasebut. Biasane, tumindak fokus kanggo ningkatake tanduran daur ulang kanggo nyuda kontaminasi lemah lan, ing wektu sing padha, banyu, amarga pungkasane bisa ngrusak.

Ecovidrio lan kaluwihan saka daur ulang

Bioremediasi lemah minangka strategi sing ngupayakake mulihake ekosistem sing kontaminasi nggunakake makhluk urip, kayata bakteri, tanduran, jamur ... Gumantung saka jinis kontaminasi sing pengin sampeyan tempur, siji utawa agen liyane bakal digunakake bioremediator. Aplikasi kasebut jembar, kanthi asil sing apik ing lemah sing terkontaminasi karo radioaktivitas utawa, kayata kegiatan pertambangan.

Minangka praktik sing apik, daur ulang sampah lan limbah sing cukup, sing implementasi energi terbarukan, perawatan sampah industri lan domestik utawa promosi pertanian ekologis bakal mbantu supaya lemah bebas polusi. Jaga jaringan limbah kanthi kondisi sing apik lan tingkatake perawatan banyu limbah, uga perawatan pembuangan industri sing bali menyang alam.

energi surya lan kabeh mupangate

Solusi liyane sing bisa dipikirake yaiku:

Duwe jaringan transportasi umum sing apik

Wong nggunakake mobil ora mung kanggo penak, nanging uga angel banget ngubengi transportasi umum ing pirang-pirang kutha. Yen pamrentah nandur modhal transportasi umum sing luwih efisien, masarakat bakal ora gelem nggunakake

transportasi umum ing barcelona

Nggunakake mobil listrik

Mobil listrik wis dadi umum ing kutha-kutha lan, amarga listrik mung didhukung dening listrik, mula ora ngeculake jinis emisi menyang lingkungan. Nalika otonomi biyen dadi masalahSaiki, batere mobil listrik luwih suwe, lan bisa uga golek stasiun pengisian daya ing macem-macem wilayah kutha.

Mobil listrik lan kabeh mupangat sing kasedhiya

Aja nganti mobil sampeyan mlaku dawa nalika mandheg

Ukuran sing bisa ditindakake saiki. Aja mandheg kanthi mobil mlaku, amarga ing wektu kasebut kendaraan nggunakake bahan bakar sing akeh, kanthi emisi masing-masing

Jaga kendaraan sampeyan supaya tetep kondisine apik

Mobil sing ora duwe fungsi cenderung rereged luwih. Yen sampeyan nindakake pangopènan sing cocog karo kendaraan sampeyan, priksa manawa ora mung kanggo ngindhari masalah operasi, nanging uga nyuda emisi gas

mobil ngrusak kutha

Mbantu nyegah deforestasi

Kanggo ngindhari kontaminasi lemah, langkah deforestasi kudu ditindakake kanthi cepet. Tanduran wit. Erosi lemah disebabake yen ora ana wit-witan kanggo nyegah lapisan ndhuwur lemah supaya ora diangkut dening macem-macem agen alam, kayata banyu lan udhara.

Pilih luwih akeh kanggo produk organik.

Ora ana sangsi manawa produk organik larang dibandhingake karo bahan kimia. Nanging pilihan produk organik bakal nyengkuyung a produksi organik liyane. Iki bakal mbantu sampeyan nyegah kontaminasi lemah.

Kantong plastik

Gunakake tas kain. Aja ngonsumsi kanthong plastik amarga mbutuhake wektu luwih suwe kanggo bubar. Untunge amarga kudu mbayar konsumsi, saya mudhun banget.

njalari polusi

Ngurutake sampah sing bener

Kita kudu nggolongake sampah miturut komposisine:

  • Sampah organik: limbah asale biologis, sing biyen urip utawa dadi bagean saka makhluk urip, kayata: godhong, cabang, sekam lan residu saka pabrik panganan ing omah, lsp.
  • Residu anorganik: apa wae sampah asal-usul biologis, asal industri utawa proses liyane sing ora alami, kayata: plastik, kain sintetis, lsp.
  • Residu mbebayani: limbah apa wae, asal usul biologis utawa dudu, sing mbebayani potensial lan mulane kudu diolah kanthi cara khusus, kayata: bahan medis infeksi, sampah radioaktif, asam lan bahan kimia korosif, lsp.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

15 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Delilah Rolon del Puerto ngandika

    Menarik banget, pendhidhikan, rumangsa aku yen makarya iki, kita kudu diwartakake menyang pusat pendhidhikan, amarga ing kono kita kudu negesake sebab lan akibat! Matur nuwun, nggampangake aku golek wong sing ndhukung
    kerja terus kanggo nambah kesadaran.

    1.    Manuel Ramirez ngandika

      Sugeng rawuh, Delilah!

  2.   emily_pro ngandika

    edan tenan 🙂

  3.   Celsus ngandika

    Kita bakal weruh efek saka pembangkit listrik tenaga nuklir Fukushima ing mbesuk, lan bakal dadi serius. Kabeh amarga ora ngetutake rekomendasi keamanan. Kasus penting liyane yaiku kontaminasi segara kanthi tumpahan minyak. Artikel sing apik, perlu kanggo nambah kesadaran ing antarane masarakat.
    regards

    1.    Manuel Ramirez ngandika

      Matur suwun maneh! : =)

  4.   Liyane sethitik conthong ngandika

    Penjelasan sampeyan menarik banget

    1.    Manuel Ramirez ngandika

      Matur nuwun! Salam gedhe!

  5.   Liyane sethitik conthong ngandika

    Aku menehi 1000

  6.   Miguel ngandika

    Matur suwun, sampeyan nulungi aku ngerjakake PR.

  7.   sofi ngandika

    Aku ora seneng

  8.   luismi ngandika

    laporan iki apik banget supaya ngerti apa kita kabeh bakal bisa ngerti karusakan sing ditindakake

  9.   rosyela saldana villacorta ngandika

    panyebabe laporan kasebut yaiku:
    bahan kimia beracun ing ngisor lemah
    tumpahan sengaja utawa ora sengaja
    bocor reaktif

  10.   rgqreg ngandika

    Halo panjelasan apik banget ...

  11.   micha2012m ngandika

    panyebabe nyebabake watuk kewan

  12.   Rodha ijo ngandika

    Menarik banget yen diwulangake ing artikel apik iki, daur ulang bisa nylametake gunung, kutha, kali lan segara kita.
    Kita kudu nuwuhake nilai daur ulang ing lingkungan.

bool (bener)