Konstruksi biologis, konstruksi ekologis, sehat lan efisien

interior omah adhedhasar konstruksi bio

Saiki, saya akeh wong sing mulai ngonsumsi produk organik supaya bisa nyedhaki urip sing luwih sehat amarga padha ngerti akeh produk kimia, sing umume beracun, ngemot panganan sing bisa dituku ing supermarket.

Lan manawa kita kebak agen beracun saben dina, bisa uga amarga ana panganan, polusi udara utawa omah dhewe. Iya omah kita uga bisa mbebayani amarga ana bahan kimia sing digunakake ing konstruksi kasebut.

Ana akeh banget sing malah Greenpeace duwe kampanye beracun ing omah.

Unsur pencemaran iki bisa ditemokake ing antarane bahan bangunan kayata semen (umume omah dibangun), umume ngemot logam abot kayata kromium, seng, lan liya-liyane.

Cat lan varnis sing asale minyak ngetokake unsur sing ora stabil lan beracun kayata toluene, xylene, ketones, lsp.

Unsur-unsur PVC ora bisa dikatutake amarga beracun banget nalika diproduksi lan nalika diobong.

Iki amarga iku Konstruksi lair, sing tujuane nggawe omah sing sehat lan nyaman sing dadi sekutu kita.

Konstruksi kaya ngono iku dudu anyar, simbah-simbah biyen urip ing omah-omah ekologis, sanajan umume, kemajuan lan kenyamanan sing bisa nikmati saiki ora diwenehake.

Nalika semana, omah-omah kasebut dibangun kanthi cara tukang nganggo bahan sing diwenehake kanthi alami kayata kayu utawa watu lan dheweke bisa menehi papan perlindungan sing cukup kanggo pendhudhuk lan sanajan dibangun karo bahan kasebut, akeh sing wis tekan kahanan sing apik.

Ora nganti Revolusi industri sing nyebabake kita nggawe dina iki, massa besi lan semen.

Omah ijo

Bahan-bahan sing digunakake ing salah sawijining omah kasebut nggawe kualitas luwih apik.

Akeh produk sing bisa ditrapake ing bangunan ijo wis digunakake lan terus digunakake ing proyek tingkat luwih dhuwur kayata mulihake istana lan omah mewah.

Iki mesthine amarga amarga level kualitas, larang regane ora larang banget lan luwih awet mula kita bisa nyimpen dhuwit ing jangka panjang.

Apa kita kudu menehi habitat sing sehat lan alami kanggo omah modern sing disesuaikan karo kabutuhane saiki?

Mesthi ora. Omah ekologis bisa duwe kemajuan sing padha karo omah konvensional lan duwe sawetara kaluwihan, uga bahan sing luwih sehat.

fasad omah kanthi bahan alami

Kaluwihane umume difokusake a tabungan energi tambah (kanggo iki kita aplikasi bioklimatik), sing nyebabake a pengaruh lingkungan sing luwih murah omah kita lan a nyuda wektu pangopènan omah lan, kaya sing wis dakkandhakake sadurunge ngirit energi sing gedhe, sing dingerteni dening kanthong.

Apa sing kudu dipikirake ing bangunan ijo?

Kanggo miwiti proyek konstruksi bio, sawetara faktor kudu dipikirake, sing pertama yaiku rekomendasi kanggo nyewa profesional ing lapangan iki amarga bakal ngirit ngelu banget.

Sayange, arsitek konvensional ing subyek ora ngerti babagan arsitektur eko, mula kita kudu golek ahli, mung sawetara, nanging ana ing saindenging wilayah nasional lan kita bisa nemokake.

Faktor nomer loro yaiku sinau geobiologis saka lemah sing bakal dibangun omah kasebut.

Ing panliten iki, kemungkinan perubahan geofisika kudu rinci, kanthi cara iki kita bakal bisa ngindhari utawa ngatasi kemungkinan perubahan geofisika sing bisa ngganggu mbesuk, kayata kesalahan geologi, emanasi gas radon, stasiun ponsel, meja banyu ing endi arus banyu mili, medan elektromagnetik sing disebabake saluran listrik lan dawa dll.

Sawise medan wis dianalisis lan pasinaon ciri geografis, budaya, lan klimatologis wilayah kasebut wis rampung, proyek kasebut bakal diadaptasi karo nekesidades reales sing duwe mangsa ngarep.

Bahan-bahane

Kanggo miwiti struktur bangunan Kita bisa milih sawetara bahan kayata blok keramik lan bata, watu, bumi (blok bumi sing stabil, adobe, bumi sing rame) lan kayu, bisa uga solid utawa ing panel.

Pilihan kayu bakal gumantung karo desain sing digawe adhedhasar bahan sing bisa ditemokake ing wilayah kasebut.

Bahan konstruksi

Ing cilik saka isolasi, penting banget ing konstruksi bio, bahan alami digunakake ing konstruksi paling akeh kayata serat sayuran (rami, kayu, sprei, serat klapa, katun lan jerami), selulosa lan gabus.

Gabus paling akeh digunakake ing sektor iki, sanajan selulosa lan serat kayu bisa mlaku, kayane cukup stabil.

Temboke, interior utawa eksterior, bisa digawe lesung jeruk nipis, plester alami utawa lempung. Loro-lorone plester lan mortir gampang ditemokake lan ditrapake.

Ing cilik saka balok, lawang lan windows Iki kudu digawe saka kayu sing diolah kanthi produk alami lan mesthine nganggo kayu saka pembalakan sing dikontrol. Kanggo sing paling apik yaiku sertifikasi alas kaya FSC.

Bahan alami liyane sing ditrapake kanggo bangunan ijo yaiku cat eksterior lan pernis. Kajaba iku, dheweke kudu bisa napas lan ora ngetokake gas beracun, amarga cat sintetis nyegah kringet.

Perspirasi ing bangunan penting banget amarga yen ora duwe kringet sing cukup, masalah kondensasi lan asor diwiwiti, nyebabake kabeh masalah jejer.

Saliyane, ing wektu instalasi listrik Kita kudu nggatekake pentinge sambungan bumi sing apik, instalasi sing kaya lonjakan lan ora nyelehake kabel listrik ing endhas kasur supaya ora medhot listrik.

Pengaruh bahan sing digunakake ing konstruksi bangunan

Ing konstruksi bio, alam alami lan mula pengaruh lingkungan sing luwih murah, pengaruh lingkungan iki ora diwiwiti nalika bangunan wis dibangun utawa nalika kerja lagi ditindakake, nanging pengaruh kasebut ana ing kabeh fase: ekstraksi, transportasi, penanganan, komisioning, operasi, lan pungkasan gesang lan pembuangan. 

Lan aku mung nyebutake pengaruh bahan sing diprodhuksi ing lingkungan lan kesehatan masarakat (patologi lan penyakit kerja).

Pangembangan teknologi kasebut wis bisa nambah karakteristik teknis materi, nanging "dibayar" kanthi kualitas biologis lan keamanan lingkungan.

Yaiku, kanthi munculé bahan anyar kanggo konstruksi, ana masalah anyar sing muncul, kayata: biaya lingkungan sing dhuwur, radioaktivitas sing dhuwur, keracunan, kurang kringet, gangguan saka medan listrik lan magnetik alam, lsp. Kabeh iki nyebabake jinis konstruksi anti-ekologis, ora kepenak lan ora sehat.

Amarga iki, biokonstruksi kudu tuwuh lan nindakake kanthi eksponensial, nggunakake bahan alami kaya sing wis kasebut ing ndhuwur lan nggunakake sawetara teknik konstruksi sing paling cocog lan ngelingi:

  • Pengaruh lingkungan nalika siklus urip.
  • Pengaruh kanggo kesehatan wong.
  • Keseimbangan energi sajrone siklus urip.
  • Keuntungan sosial.

Kaluwihan sing diduweni kanthi mbangun kanthi sah (kanggo tukang bangunan)

Ing Spanyol kanggo pembangunan omah (ukurane apa wae) proyek penting arsitek utawa teknisi liyane sing duwe katrampilan kasebut, kayata: insinyur industri, karya umum, lsp. gumantung karo ciri lan ukuran karya kasebut.

Mula, yen sampeyan pengin dadi tukang nggawe omah ing negara iki, mula ora kudu lali karo detail penting iki.

Kajaba iku, luwih gampang yen duwe teknisi sing bisa dituju yen ora ana keraguan lan pitungan liya sing bisa ditemokake amarga ora cukup pengalaman.

Ing kabeh kotamadya uga kudu njaluk idin sadurunge kanggo kabeh jinis konstruksi lan njupuk akun sing gumantung ing saben kotamadya jinis ijin bisa beda-beda, sing kudu menehi idin kasebut, wong sing duwe hak nampilake proyek kasebut ...

Sanajan bisa uga rumit, yen sampeyan ngesahake proyek konstruksi mandiri, sampeyan bakal bisa entuk kaluwihane:

  • Ngilangi risiko supaya perisakan amarga ora tundhuk karo peraturan.
  • Ngilangi kangelan ing layanan kontrak kanggo penyediaan banyu, listrik lan perawatan banyu limbah.
  • Nyingkirake kesulitan ngontrak utangan hipotek sing ana gandhengane karo konstruksi utawa kemungkinan entuk subsidi lan pangenalan ing jaringan akomodasi pedesaan lan / utawa pitulung kanggo kegiatan pertanian lan / utawa pitulung kanggo ngirit energi lan nginstal energi terbarukan.
  • Kondisi sing luwih apik kanggo adol omah utawa konstruksi mengko.

Proyek kothak Bala

Minangka informasi tambahan, aku kudu nyebutake Proyek Bala-box, sing kalebu konstruksi prototipe omah cilik nggunakake blok kayu lan jerami prefabrikasi.

Kanthi proyèk iki, Tujuane kanggo nyebar kanthi terbuka mupangat konstruksi ekologis, sehat lan efisien.

Para promotor proyek iki yaiku Alfonso Zavala, arsitek, lan Luis Velasco, tukang kayu lan tukang bangunan, sing minat karo teknik Biokonstruksi. Paloma Folache, restorer lan teknisi ing aplikasi tembok, ahli ing finish alam, lan Pablo Bernaola, tukang biologi khusus kanggo kompor inersia termal, ngrampungake tim kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.