Komputer sing ramah lingkungan

Saiki ing jagad iki ana pirang-pirang yuta yuta komputer utawa komputer lan produksi lan konsumsi terus berkembang terus, mula ngasilake dana sumber daya alam lan energi sing penting banget.

Perusahaan pabrikan ngrancang sawetara komputer sing luwih ramah lingkungan nanging isih akeh sing kudu ditindakake.

Sadurunge tuku komputer, sampeyan kudu mbandhingake pilihan sing ditemokake ing pasar, nanging ora mung ndeleng merek, kinerja, rega uga data lingkungan kayata: Jumlah energi digunakake, umur batere sing migunani, yen komponen utawa bahan daur ulang digunakake, yen bahan sing digawe bisa didaur ulang, sing ora nggunakake bahan beracun utawa bahan kimia, umur komputer sing migunani kira-kira miturut jaminan diwenehake menyang konsumen, kemasan sing digawa peralatan, tingkat efisiensi energi. Informasi kasebut bisa mbantu kita mbedakake komputer sing ramah lingkungan karo liyane sing ora.

Sawetara komputer sing dianggep ramah lingkungan yaiku: Sony VAIO P, Toshiba Portege R600 Kab. Lenovo ThinkPad T400, Toshiba Satelit A355, Apple 17-inch Macbook ProIki minangka conto, ana sawetara model lan merek liyane sing duwe ciri ekologis.

Nindakake riset sithik sadurunge tuku komputer ora mung ngidini sampeyan milih komputer sing luwih dibutuhake nanging uga ramah lingkungan.

Penting, nalika ngganti komputer supaya ora dibuwang, mula manawa luwih gampang digunakake pusat daur ulang saengga materi bisa dibalekake utawa yen bisa digunakake, sumbangan menyang institusi sing butuh.

Tuku komputer bisa menehi kontribusi kanggo nambah planet yen sampeyan tuku komputer grapyak lingkungan dhukungan sampeyan bakal nggawe produsen investasi teknologi sing luwih resik lan sing ngirit energi ing mangsa ngarep


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.