Sampeyan kudu ngerti babagan kompor pelet

Kompor pelet

Kompor pelet wis akeh digunakake lan misuwur ing wektu sing cukup suwe. Karakteristik lan ekonomi nggawe gampang digunakake lan tampil apik. Ekonomi bahan bakar uga mbantu dheweke nyebar menyang pasar lan ningkatake citra sing diwenehake.

Yen sampeyan pengin ngerti kabeh tombol sing dibutuhake kanggo ngerti operasi kompor pelet lan solusi kasebut apik kanggo panas omah utawa omah, iki kiriman sampeyan 🙂

Kepiye kompor pelet bisa digunakake?

Ruang tamu karo kompor pelet

Pengoperasine cukup gampang lan regane murah. Kompor duwe tangki kanggo nyimpen bahan bakar, ing kasus iki, pelet. Nalika nggunakake piranti, sekrup mindhah pelet menyang ruangan pembakaran kanggo bahan bakar kobongan ing tingkat sing dituduhake sistem kontrol elektronik. Pelet kasebut kobong, ngetokake panas lan asap sing disalur liwat outlet mburi ing endi cerobong asep njaba disambungake.

Iki dilebokake kanthi cara kumelun metu saka papan utawa omah ing endi kompor dipasang lan panas diarahake ing njero, mbantu nambah suhu omah.

Nalika ngomong babagan kompor pelet, umume ndeleng wong sing bingung karo kompor kayu tradisional. Nanging, bedane penting banget, amarga kompor pelet diwenehi ventilasi. Yaiku, dheweke duwe kipas internal sing njupuk udhara saka papan kasebut, dadi panas lan bali maneh menyang suhu sing luwih dhuwur.

Ing operasi kompor, kita bisa mbedakake rong fénoména transfer panas ing unit sing padha: pisanan, kita duwé konveksi sing disebabake kipas sing nyurung hawa panas lan, sing nomer loro, radiasi amarga kobongan sing diprodhuksi. Kaloro fenomena kasebut bisa dadi kauntungan saka kompor kayu tradisional, amarga transfer energi kanthi konveksi nyebabake lingkungan dadi luwih panas.

Kerugian kompor pelet

kompor pelet sing ora nyenengake

Ora kabeh jinis tungku iki positif. Kaya biasane, kabeh duwe pro lan kontra. Ing kasus iki, pembakaran kompor pelet entuk hawa sing dibutuhake saka lingkungan sing ana ing sekitar. Nalika pembakaran rampung, hawa kasebut diusir dadi asap liwat cerobong asep. Nganti saiki apik banget. Kanthi cara iki, operasi kasebut nyebabake hawa ditarik saka ruangan menyang njaba, mula kita kelangan udhara panas sing sithik, sing kudu menehi ganti rugi kanthi asupan udhara cilik saka dalan sing bakal adhem.

Gradien udhara sirkulasi saka endi udakara luwih akeh nganti kurang. Amarga alasan iki, yen kompor ngasilake hawa saka ruangan, bakal kurang hawa ing njero ruangan lan hawa saka njaba bakal mlebu ing endi wae, liwat celah, bolongan jendhela, ing sangisore lawang, lsp. Kabeh hawa sing mlebu ing lurung-lurung bakal suhu paling sithik.

Nanging, kanggo ngatasi masalah iki, ana kompor pelet liyane sing ngidini hawa sing dibutuhake kanggo pembakaran diekstraksi saka njaba. Kanthi cara iki, kinerja kompor umume ditambahake. Kekurangan kompor jinis iki yaiku mbutuhake ngebur fasad kaping pindho, sepisan kanggo cerobong asep lan sapisan kanggo asupan udara.

Komponen

Chimney

tungku tungku pelet

Perapian minangka salah sawijining titik paling ora apik ing kompor. Nanging, kudu ngevakuasi kabeh asap sing digawe nalika pembakaran. Penting supaya geni bisa digunakake kanthi bener ing saben wektu supaya ora ana masalah keamanan lan bisa uga klelep amarga kurang oksigen lan kakehan CO2.

Aturan kasebut supaya asap saka kompor metu ing ndhuwur atap bangunan lan omah. Yen sampeyan manggon ing komunitas, luwih angel yen njaluk idin marang tangga teparo kanggo nyelehake geni.

Luwih becik luwih apik tinimbang bahan sing digawe perapian digawe saka waja tahan karat lan terisolasi nganggo tembok dobel. Iki ngindhari kondensasi kumelun amarga kena hawa sing lembab lan adhem. Ing sisih ngisor cerobong asep kudu nginstal T kanthi colokan kanggo saluran kondensasi.

Jumlah tikungan maksimum sing bisa ditindakake konduktor cerobong asep yaiku telu paling gedhe 90 derajat. Disaranake banget nginstal asupan udara kanggo nambah kinerja.

Pasokan listrik

pasokan listrik kanggo kompor pelet

Kanggo milih papan ing omah sing arep dipasang kompor, kita kudu ngerti yen mbutuhake titik pasokan listrik. Kompor mbutuhake listrik kanggo mindhah kipas, sekrup listrik, lan power-up dhisikan.

Konsumsi listrik umume 100-150W, udakara 400W ing wektu iki alat wis urip.

pelet

rega pelet

Iki minangka bahan bakar sing bakal nggawe kompor lan bakal dadi panas. Bahan bakar pelet regane kurang luwih € 0,05 kanggo saben kWh sing dikonsumsi. Kantong pelet 15 kg regane udakara 3,70 euro.

Ana macem-macem jinis biji pelet lan saben disesuaikan karo kapasitas ngasilake panas. Pilih sing paling cocog miturut anggaran sampeyan.

Biasane pengin ngerti pira pelet sing dikonsumsi kompor. Nanging, iki angel diitung, amarga gumantung karo akeh faktor kayata tenaga kompor, jinis pelet sing digunakake, peraturan saiki, lsp.

Data indikatif yaiku kompor 9,5kW ngenteni antarane 800gr lan 2,1 kg pelet saben jam, gumantung kepiye carane diatur. Mula, tas 15kg sing kasebut ing ndhuwur, bisa tahan udakara pitung jam kanthi kompor kanthi maksimal. Tingkat kompor antara 20 sen lan 52 sen sakjam.

Iki nggawe kita ngerti yen kanthong pelet ora cukup. Yen kita ora pengin saben wong loro-telu arep tuku utawa dheweke ora nglilani kita turu, iku penting golek pelet sing akeh.

Jinis kompor

Kompor pelet sing bisa ductable

kompor pelet mulur

Iki minangka model sing ngidini hawa bisa ditindakake detik lan uga metu kaping telu menyang kamar sing cedhak nggunakake saluran udara. Kanthi cara iki kita bisa duwe kamar sing luwih anget.

Perlu dielingi manawa resirkulasi udara iki ora bakal efisien, amarga sumber energi utama yaiku isih radiasi plus konveksi ing ruangan utama.

Kompor hidro

kompor hidro dilebokake ing ruang tamu

Kompor jinis iki dianggep titik penengah ing antarane ketel lan kompor. Kerjane kaya kompor pelet sing umum, nanging ing njerone nduwe exchanger sing ngidini dadi panas banyu lan disebarake menyang radiator utawa elemen omah liyane.

Kanthi informasi kasebut, sampeyan bakal bisa luwih ngerti operasi kompor jinis iki kanggo milih sing paling cocog karo sampeyan.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Portillo Jerman ngandika

    Andrés Apik. Matur suwun komentar.

    Masalah polusi biomassa dibahas ing postingan iki: https://www.renovablesverdes.com/calderas-biomasa/

    Lan aeroterma ing liyane: https://www.renovablesverdes.com/aerotermia-energia/

    Yen sampeyan duwe pitakon, aku bakal seneng ngrampungake.

    Thanks!

    1.    Andres ngandika

      Halo, aku pengin nanggapi wangsulan sampeyan nanging aku ora ngerti apa sing kedadeyan karo pesen sing ora diterbitake uga jinis kesalahan utawa panjelasan. Aku ngontrol sing luwih cekak kanggo nyoba kanggo ndeleng manawa dawa banget, sawetara karakter aneh utawa sing padha. Kabeh sing paling apik.

  2.   Pedro ngandika

    Dokter ora duwe kompor pelet ing omah. Nopo nopo Amarga paparan kumelun sing suwe amarga pembakaran kayu sing ditekan nyebabake kanker, mula didhelikake kanthi sistematis.

    Ora masalah maneh masalah deforestasi sing diasilake pabrik pelet. Ora ana sistem ekologis apa-apa.