Kompor kayu

Kompor kayu murah

Kompor kayu yaiku piranti sing digunakake kayu bakar sing diekstrak saka wit kanggo bahan bakar kanggo panas omah. Umume, kayu bakar minangka bahan bakar sing murah lan aman. Nanging, gumantung saka model konstruksi saben kompor, prestasine beda-beda.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh ciri, jinis, lan perawatan kompor kayu.

Kompor kayu sing paling apik

kompor wesi

Kompor kayu wis dadi pilihan favorit kanggo akeh rumah tangga Spanyol. Mula, milih sing paling cocog sing cocog karo kita angel. Kompor kayu gampang digunakake lan dheweke ora mbutuhake upaya utawa instalasi sing kompleks. Dheweke mung mbutuhake stopkontak.

Kompor kayu sing paling apik ing pasar yaiku, miturut desain, kekuwatan lan estetika, duwe rasio kualitas / rega sing luwih apik. Kompor kayu sing paling apik dudu sing paling larang utawa sing nganggo merek paling apik, nanging sing paling cocog kanggo kita. Ora ana gunane kompor kanthi merek sing apik, yen ora nyukupi kebutuhan kita.

Kanggo ngerti kompor sing paling cocog kanggo kita, kita kudu nggatekake anggaran lan kabutuhan.

Yen kudu nggunakake kompor saben dina, luwih becik kompor sing paling dhuwur. Iki duwe kinerja dhuwur sing bakal ngirit dhuwit. Kompor merek mewah paling apik Dheweke yaiku Rocal lan Jotul. Iki minangka merek sing duwe efisiensi paling dhuwur lan desain canggih.

Kompor kayu kanthi oven

Kompor baja

Kompor pembakaran kayu kanthi oven wis dirancang kanggo menehi panas liwat radiasi lan konveksi, uga bisa masak. Iki bisa uga amarga oven stainless steel gedhe sing dipasang.

Kompor kasebut dirancang kanthi bahan baja laminasi nglukis 5 mm kanggo njamin umur migunani sing cukup dawa. Panggangan pembakaran uga digabung. Oven duwe termometer lan cukup kapasitas kanggo manggang. Nduwe laci koleksi awu sing uga bisa ngatur hawa sing mlebu lan metu saka sirkuit.

Lawang ngarep nggabung keramik kaca tahan nganti 900 ° C kanthi tameng keramik khusus kanthi dhukungan stainless steel lan inlet udara sekunder sing nambah pembakaran.

Kompor pembakaran kayu ruangan

Sanajan kompor asring digandhengake karo pemanasan ing njero ruangan, kompor uga digunakake ing njobo. Dheweke cocok kanggo pemanasan ruangan lan kamar cilik sing direksa hawa adhem.

Supaya papan njobo ruangan dadi luwih kepenak, dheweke bakal ngidini kita teras ing teras, taman utawa teras ing taun. Kita bisa nemokake elemen saka wesi sing teyeng, tempa lan sheet metal.

Dheweke uga menehi aroma anget saka kayu sing dibakar lan mbantu kita menang kanthi gaya deso.

Jinis kompor kayu: waja, wesi utawa bahan tahan api

Nginstal kompor kayu

Ana telung jinis kompor kayu gumantung saka bahan sing dibangun.

Wesi cair

Pisanan kita duwe besi cor. Ukurane luwih abot amarga bahan tahan lan luwih angel dipasang. Nanging, prestasine luwih apik amarga duwe inersia termal sing apik banget lan ngirim panas kanthi merata.

Baja

Kompor baja luwih entheng lan gampang dipasang. Biasane luwih murah tinimbang sadurunge, lan sanajan kena paningkatan suhu, iku dadi panas sing kurang efisien.

Bahan Refracting

Dheweke luwih akeh banget lan duwe otonomi nganti 20 jam. Dibangun nganggo bahan tahan api, dheweke bisa ngirit panas luwih apik lan nyebar kanthi luwih irit. Dheweke duwe kinerja dhuwur lan radiasi sing kuat.

Pipa kanggo kompor kayu

Kompor kayu mbutuhake tabung kanggo ngalihake kukus sing digawe nalika ngobong lan nyuda risiko keracunan. Tabung sing paling efisien lan bahan sing luwih berkualitas Dheweke kalebu merek Wolfpack.

Cara nggawe kompor kayu

Kompor kayu krasan

Kanggo pandhuan sing pengin nggawe kompor kayu dhewe, ing kene kita bakal nyedhiyakake kabeh bahan sing dibutuhake lan nerangake kanthi langkah demi langkah.

Pisanan, sampeyan butuh bahan ing ngisor iki:

  • Clay
  • arena
  • Bricks
  • Bolong
  • Spatula
  • Tingkat
  • Minyak bakar
  • Inggil
  • Piring masak

Saiki kita nerangake langkah demi langkah apa sing kudu ditindakake:

  1. Kita kudu ngresiki area sing arep dibangun kompor kanthi becik supaya bisa bisa.
  2. Bata dilebokake kanggo nggawe pangkalan. Kanggo tetep, Kita bakal nggunakake campuran 20% lempung lan 80% pasir.
  3. Nalika basis wis rampung dibangun, kita bakal nyelehake bolong sing dilas kanggo nggawe lengkungan. Rod saka amben digunakake kanggo nyelehake sing pengin dimasak.
  4. Kita njejeri sisih ndhuwur bolong karo bata liyane.
  5. Kita nggawe basis sing rata sing bakal digunakake kanggo masak mengko.
  6. We nglamar lapisan 3 sentimeter lempung lan campuran pasir lan kita level kasebut.
  7. Sawise rampung, kita instal pipa lan koneksi sing bakal metu asap pembakaran.
  8. Kabeh wis garing nganti rong dina, lan kompor siyap nggawe panganan.

Carane nginstal

Penting, sampeyan kudu ngerti kabeh langkah-langkah kanggo nginstal kompor kayu lan kabeh wis bener. Ing kene kita nerangake langkah demi langkah.

  1. Temtokake ing wilayah endi sing bakal sampeyan instal. Papan sing paling apik kanggo masang kompor kayu yaiku area omah sing paling akeh dipanggoni lan butuh panase luwih akeh.
  2. Lebokake bahan ing ngisor lan ing mburi kompor sing ora gampang diobong kanggo nglindhungi kita saka kacilakan. Kita kudu ngormati udakara 40 sentimeter ruang ing antarane kompor lan tembok.
  3. Kita nyambungake pipa cerobong asap sing bakal ngusir asap menyang kompor.

Nginstal kompor kayu cukup langsung. Nanging, luwih becik milih nelpon profesional kanggo nulungi sampeyan sanajan iku larang regane. Sampeyan mesthi luwih apik investasi ing keamanan.

Pangopènan kompor kayu

Kompor kayu mbutuhake perawatan lan reresik rutin kanggo njaga kahanan sing apik, keamanan lan kinerja maksimal.

  • Sing pertama kudu dipikirake yaiku sendi. Dheweke kudu diresiki lan dipriksa kanthi periodik. Yen ora kabeh watertight, kudu diganti.
  • Gelas oven kudu diresiki nyegah klempakan noda jelaga. Sing paling migunani yaiku nggunakake kain lembab sing diresapi awu.
  • Piring ing ruangan pembakaran nganggo alami sawise dienggo terus. Mula, gumantung saka panggunaan sing diwenehake lan frekuensi, kita kudu tuku liyane.
  • Baki awu kudu dikosongi, sanajan luwih efisien kanggo nyelehake lapisan sing lancip ing sisih ngisor.
  • Kanggo ngresiki njaba kompor, gunakake alat pembersih vakum utawa kain garing. Sampeyan ora kudu nggunakake alkohol utawa pelarut, amarga bisa ngrusak cat.

Kelas kayu bakar

Jinis kayu bakar

Pungkasan, gumantung saka kabutuhan lan frekuensi panggunaan kompor kita, kita bakal nggunakake siji jinis kayu bakar utawa liyane. Sadurunge mbedakake kayu bakar sing paling apik, kudu diarani manawa garing banget.

Kita mbedakake rong jinis kayu bakar, hard lan alus. Kayu alus biasane ora migunani amarga luwih seger lan ora ngasilake pembakaran sing apik. Nilai kalori luwih murah lan ora mbantu kita entuk bara ing pawon.

Antarane kayu atos kualitas paling dhuwur sing ditemokake:

  • Kayu bakar oak. Iki minangka salah sawijining kayu bakar paling angel sing ana. Iki nduweni konsistensi lan umur dawa. Bunder sing diwenehake kanggo masak iku apik banget. Dheweke cocog kanggo barbecue lan restoran.
  • Kayu zaitun. Kayu bakar iki nggawe geni sing luwih cocog kanggo dadi panas.
  • Almond, oak, carob lan kayu jeruk. Kabeh duwe kekerasan lan konsistensi, mula bisa dianggep kualitas apik.

Kanthi informasi kasebut, sampeyan bakal bisa sinau luwih lengkap babagan kabeh sing ana gandhengane karo kompor kayu lan nemokake sing paling cocog kanggo sampeyan.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.