Sampeyan kudu ngerti babagan kompor hidro

Kompor hidro kanggo ruangan

Nalika arep milih pemanasan kanggo omah, kita duwe kompor lan ketel minangka pilihan sing apik. Pelet minangka bahan sing asale saka sebagian besar sampah organik sing ana ing alam. Akeh ketel lan kompor nggunakake pelet minangka bahan bakar utamane. Salah sawijining kompor kasebut yaiku kompor hidro Pemanasan jinis iki biasane efisien banget kanggo kabeh jinis omah.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan kompor hidro.

Karakteristik utama pelet

Jinis pemanasan

Nalika nggunakake pelet minangka bahan bakar kompor, kita kudu ngerti manawa panas sing diasilake saka bahan iki luwih efisien tinimbang kayu. Kajaba iku, kita duwe bahan ekologis 100% sing bisa digunakake kanggo pemanas apa wae bahan bakar fosil. Iki minangka bahan terbarukan 100% sing ora ngetokake gas omah kaca ing atmosfer. Keuntungan utama kenapa akeh wong nggunakake pelet minangka bahan bakar ing kompor lan ketel yaiku bisa ngirit antara 30% lan 80% dibandhingake karo sistem pemanas liyane.

Jinis kompor pelet

Kanggo ngerti jinis kompor sing bakal dipilih, sampeyan kudu ngerti jinis apa. Kita bakal nganalisis model siji-siji.

Kompor udara pelet

Iki umume digunakake umume wong. Kerjane kaya kompor kayu nanging dipangan karo pelet. Uwal kanggo panas ruangan sing dipasang ing wektu sing cendhak. Nanging, sampeyan ora bakal bisa panas omah liyane. Sampeyan mbutuhake dhukungan yen pengin panas kamar liyane kayata kamar turu. Kanggo iki, radiator listrik utawa nginstal pagar kompor bisa narik kawigaten.

Dheweke duwe efisiensi nganti 80%. Kanggo ngatur panas lan duwe suhu sing stabil ing saben wektu, kipas angin lan termostat bisa diatur ing suhu. Bedane iki paling katon babagan kompor kayu konvensional. Kajaba iku, kita duwe bahan sing luwih resik lan ramah lingkungan.

Tip sing asring diwenehake wong sing tuku kompor kaping pisanan yaiku Ayo aja kakehan kekuwatan. Yaiku, yen nyelehake kompor sing akeh tenaga ing ruang tamu, kita ora bisa panas kabeh omah. Siji-sijine sing bakal ditindakake yaiku luwih anget ing ruangan tinimbang sing dikarepake. Uga nganggo pelet luwih akeh tinimbang sing dibutuhake. Sing paling becik yaiku nginstal siji utawa luwih gumantung saka panjaluk.

Kompor pelet mulur

iku model kompor pelet liyane lan digunakake kanthi cara sing padha karo udhara. Ing kasus iki, kita bisa ndeleng manawa duwe kauntungan utama. Kita bisa nyebar panas ing kabeh ruangan liwat tabung sing bakal nyebar hawa panas.

Kompor jinis iki luwih becik kanggo omah-omah gedhe sing ana ruangane cedhak karo kompor. Sampeyan uga bisa nyelehake kompor ing lorong lan nyebarake panas liyane ing omah liwat pipa.

Kompor hidro

Model kasebut duwe sistem lan derajat pemanas kanggo dadi panas kabeh omah. Dheweke makarya kanthi cara kaya mangkene: tuwung dadi panas banyu lan nyebar panas ing omah. Nyambungake radiator utawa pemanasan ing ngisor lantai supaya bisa dadi panas kabeh ruangan. Kompor hidroli kasebut dianjurake kanggo omah sing digunakake ing akhir minggu utawa sajrone musim tartamtu. Kita bisa nggunakake sistem ekologis lan ekonomi kayata pelet, nanging tanpa biaya, ruang lan kerumitan instalasi ketel biomassa.

Karakteristik kompor hidrogen

Kompor hidro

Kita kudu eling yen ana watesan saka kompor kayu lan kompor udara, iki biasane dadi ruangan sing dipasang. Iki nggawe angel banget nggawa panas kasebut menyang kamar liyane kanthi cara sing padha. Sanajan kita duwe kompor kanthi tenaga sing luwih dhuwur, angel banget nyebarake panas. Kauntungan saka kompor hidrogen tinimbang sing sadurunge yaiku iku bisa dadi panas kabeh kamar sing ana radiator.

Yen kita kepengin entuk kinerja sing luwih apik lan sampeyan bisa nindakake, sampeyan uga bisa nggunakake minangka pemanas ing lantai ngisor. Yen sampeyan duwe komponen sing dibutuhake, bisa ngasilake banyu panas domestik. Operasi kasebut padha karo ketel pelet kompak. Nanging, iki nduweni estetis sing luwih ati-ati tinimbang kompor liyane. Sampeyan bisa ngrasakake sesawangan geni lan duwe kaluwihan energik sing bisa diduweni saka pelet kasebut.

Ora nggumunake, kompor hidro uga duwe kekurangan. Iki babagan kompor hidrogen kasebut Dheweke digandhengake karo tank kanggo nyimpen pelet lan dipakani. Sajrone panggunaan, kita kudu nambah bahan bakar dhewe nalika dikonsumsi. Iki nggawe kompor jinis iki luwih cocog kanggo omah sing digunakake ing akhir minggu utawa wektu sing cendhak nalika kadhemen ora kuwat banget.

Aspek kudu dipikirake kompor hidro

Kompor hidro pelet

Soko penting sing sampeyan butuhake yen nggunakake kompor hidro yaiku stopkontak lan stopkontak. Disaranake supaya ora ana alangan paling ora 1 utawa 2 meter ing saubenge kompor supaya panas bisa disebar kanthi apik. Liyane kauntungan utama kompor jinis iki yaiku mung mbutuhake perawatan reresik. Reresik kalebu ngresiki asbak mingguan lan kamar pembakaran. Gumantung saka panggunaan sing diwenehake, kudu ngresiki stopkontak paling ora sepisan utawa kaping pindho saben taun.

Sampah sing diasilake sajrone digunakake yaiku organik lan sampeyan bisa digunakake kanggo pupuk tanduran minangka kompos. Kompor hidrogen minangka bentuk panas paling aman ing pasar. Pembakarane resik, ekologis lan dilengkapi sistem kontrol panas sing njamin kabeh tetep. Siji-sijine pancegahan sing kudu diwenehake, utamane kanggo bocah, yaiku permukaan utawa gelas supaya ora kena nalika digunakake amarga suhu bakal dhuwur.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan kompor hidro.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.