Kompor gas

kompor gas

Nalika musim salju teka lan hawa adhem wiwit nyerang omah kita, salah sawijining cara supaya kita bisa kepenak saiki kanthi suhu sing apik yaiku kompor. Ana macem-macem jinis kompor kanthi kaluwihan lan kekurangan. Dina iki kita bakal ngobrol kompor gas. Iki minangka omah sing asring digunakake ing omah lan, sanajan wis suwe dipikirake manawa dheweke luwih mbebayani amarga duwe kemungkinan ngasilake kebakaran lan kebocoran gas, suwene iki keamanan lan efisiensie ditambah.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo menehi katrangan babagan kompor gas lan ciri khas kasebut.

Kompor gas sumringah

carane milih kompor gas

Kompor gas akeh digunakake ing omah kanggo nyedhiyakake panas nalika dina paling adhem. Dheweke dianggep luwih mbebayani amarga ana kemungkinan kebakaran lan kebocoran gas. Nanging, pirang-pirang taun, dheweke wis ningkatake keamanan lan efisiensi.

Nalika milih kompor gas apa sing pengin dilebokake ing omah, sampeyan kepengin weruh sing paling apik. Penting, sampeyan kudu mikir babagan ruangan sing arep dipasang. Mesthi duwe ventilasi sing apik, amarga kompor nggunakake oksigen saka lingkungan.

Kompor gas sumringah bisa digunakake kaya ing ngisor iki. Dheweke duwe burner inframerah kanthi kinerja dhuwur sing ndadekake dheweke duwe kekuwatan sing luwih dhuwur. Dheweke bisa nganti 4.000 W, dadi bisa dadi panas ruangan sing luwih gedhe antara 25 lan 35 meter persegi. Amarga dheweke luwih kuat, dheweke kudu dilebokake ing ruangan sing apik. Biasane dikonsumsi udakara 300 gram gas saben jam. Ngelingi yen silinder gas butane duwe 12,5 kg lan paling murah, mula ora larang. Disaranake supaya adoh saka bocah-bocah.

Kompor gas sumringah asring bingung karo wong liya kayata kobaran katalis lan biru. Nanging, operasine ora padha. Kompor katalitik nggunakake panel katalitik sing ora langsung nggunakake geni. Kompor kasebut luwih disaranake yen sampeyan duwe anak ing omah.

Saliyane, semangat biru bisa digunakake kanthi konveksi. Gas kasebut kobong ing suhu sing luwih dhuwur, sing duwe konsumsi bahan bakar sing luwih murah lan emisi panas sing luwih dhuwur. Dheweke duwe umur luwih migunani tinimbang kompor gas liyane

Kanthi informasi iki, sampeyan ora bakal bingung ing antarane jinis tungku.

Apa kompor gas aman?

kompor nganggo rodha

Kaya kabeh alat pemanas iki, kompor gas duwe risikone. Dheweke bisa mbebayani yen ora digunakake kanthi ati-ati. Kanggo ngindhari kahanan sing mbebayani, kita kudu:

  • Aja nggunakake kompor gas ing jedhing utawa kamar turu.
  • Aja nyambungake ing ruangan sing ukurane sithik (udakara 3,5 meter persegi), amarga nganggo udhara sekitar, awake dhewe bakal bahaya.
  • Yen daya luwih saka 4650W, kamar kudu duwe sawayah-wayah sirkulasi udara.
  • Disaranake dipateni yen turu.
  • Aja nyimpen silinder cadangan ing ruang paling ngisor.
  • Penting kanggo ninggalake jarak sing aman ing antarane kompor lan bisa uga barang sing gampang kobong kayata perabotan lan kursi tangan.
  • Aja nutupi nganggo klambi tanpa kahanan.
  • Yen udhara dadi basi banget, bukak windows 10 menit kanggo nganyari udhara.
  • Debu minangka mungsuhmu paling ala. Sajrone musim panas, apik banget kanggo nutupi supaya ora bisa bledug, amarga bisa uga mbebayani lan nyuda kinerja.

Kanggo nambah keamanan sampeyan, pirang-pirang taun, kompor gas nambah kinerja kanthi sistem keamanan sing bisa digunakake kaya mangkene:

  • Dheweke duwe sistem sing mateni bensin ing kasus geni sing padhang. Kanthi cara iki kita bakal ngindhari keracunan gas.
  • Yen swasana reget banget, emisi gas bakal mati kanthi otomatis. Yen swasanane kurang oksigen utawa burner wis reget, karbon monoksida bakal diasilake sajrone kobongan. Iki minangka gas beracun, mula kompor bakal ngindhari kahanan kasebut.

Yen sistem keamanan ora bisa digunakake, kompor ora bakal bisa digunakake. Mula, dheweke aman banget.

Cara nyunari kompor gas

kompor portebel

Akeh wong sing takon kepiye cara nyinau kompor gas kanthi bener supaya ora ana bebaya. Sing pertama ditindakake yaiku mbukak katup regulator tekanan silinder gas. Tombol sing ngatur kudu ditekan udakara 20 detik lan diputer nganti maksimal. Nalika kontrol tetep dipencet, kita pencet tombol piezoelektrik kaping pirang-pirang supaya lampu pilot kasebut dadi murup. Nalika geni murup, luwih becik nahan tombol sawetara detik banjur culake sethithik.

Yen sawise nyala-nyala pilot pilot lan ngeculake tombol regulator, amarga botol wis entek. Yen, ing sisih liyane, semangat ora murub, tombol piezoelektrik bisa uga rusak utawa wis entuk bledug.

Penting, aja ngalih kompor gas yen wis diuripake, yen sampeyan kudu ngalih, luwih becik mateni lan ngenteni sawetara menit supaya gas ing botol kasebut stabil. Iki ditindakake kanggo nyegah ledakan gas sing bisa ditindakake.

Apa kompor gas utawa minyak tanah luwih apik?

Kompor kerosene digunakake kanggo kahanan sing dibutuhake input kalori sing cepet banget, kayata ing ruangan gedhe lan koridor. Area kayata bangunan umum, ing endi arus udara terus mbukak liwat lawang lan nutup. Iki nggawe manawa hawa saya anyep, hawa adhem maneh.

Kanggo jinis kahanan kasebut, kompor minyak tanah paling becik, mula nyedhiyakake panas ing wektu sing cendhak. Iki uga apik kanggo papan kaya ruang paling ngisor, bengkel, mezzanine lan ruang paling ngisor kanggo panggunaan domestik.

Keuntungan utamane yaiku ora duwe risiko bledosan utawa geni. Kajaba iku, portabel, ora mbutuhake instalasi utawa perawatan, regane murah lan meneng. Kerosene utawa parafin minangka bahan bakar sing dipikolehi saka sulingan minyak bumi lan cukup murah. Nanging, dheweke menehi bau sing bisa beracun nalika urip lan dipateni. Dheweke uga mbukak lingkungane kakehan, saengga ora suwe, mbutuhake ventilasi lan hawa adhem bakal mlebu maneh.

Beda karo kompor jinis iki, kompor gas padha ora mbukak lingkungan lan dheweke luwih stabil liwat wektu. Dadi, kesimpulan, yen sampeyan butuh luwih akeh panas ing papan sing ana ventilasi terus liwat lawang sing mbukak lan ditutup, pilihan sing paling apik yaiku minyak tanah. Kosok baline, yen sampeyan butuh panas ing papan sing stabil lan tertutup, luwih becik bahan bakar kasebut.

Kanthi informasi kasebut, sampeyan bakal luwih jelas babagan kompor gas lan operasine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.