Kompor bioetanol

kompor ekologis

Sacara konseptual, tembung omah mujudake papan kang anget ing kulawarga, papan kang kita aran nyaman lan papan perlindungan. Instalasi perapian, kayu utawa bioetanol, menehi kita anget lan kesegaran, ngidini kita duwe papan patemon sing santai lan sepi. Sacara tradisional, perapian wis diobong kayu, lan duwe kaluwihan lan kekurangan. Dheweke luwih disenengi kanggo panas sing diwenehake, nanging kerugian utama yaiku kayu sing diobong cenderung ngasilake kumelun lan awu, sing bisa nyebabake ambu ora enak lan rasa ora nyaman ing omah. Ing kompor bioetanol Dheweke duwe pro lan kontra sing beda kanggo dipikirake.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake apa pro lan kontra utama kompor bioetanol.

Apa

kompor bioetanol

Iki minangka kompor sing nggunakake bioetanol utawa etanol minangka bahan bakar. Iki dianggep minangka produk ekologis amarga pembakaran ora ngrusak lingkungan kaya bahan bakar fosil. Iki diduweni dening bahan pangolahan saka sumber sing bisa dianyari, kayata jagung, tebu, sorgum, kentang lan gandum.

Kasunyatane yen dibandhingake karo jinis bahan bakar konvensional liyane, isih durung ana panaliten sing nuduhake keuntungan energi, amarga cara produksi bioetanol saiki mbutuhake energi sing akeh banget saka bahan bakar fosil dibandhingake karo energi sing dipikolehi saka bahan bakar sing diasilake.

Ora mbutuhake piranti apa wae kanggo ngevakuasi uap minyak, saengga bisa diselehake ing sembarang kamar luwih saka 25 meter kubik, saéngga njamin ventilasi normal. Sembarang omah butuh ventilasi saben dina, 10 menit hawa seger saben dina cukup.

Operasi kasebut prasaja. Cukup nambah bahan bakar nganti tandha sing dituduhake dening pabrikan. Pembakar kudu ditutup lan digawe adhem, kanthi ati-ati supaya wadhah kasebut ora tumpah utawa bioetanol. Sampeyan bisa nindakake kanthi corong lan ngresiki nganggo kain supaya ora tumpah. Kanggo madhangi perapian, cukup nyedhaki korek utawa cocog kanthi ati-ati, amarga deflagrasi cilik iku normal.

Kompor bioetanol

instalasi saka kompor

Masalah polusi lingkungan ndadekake kita kudu golek bahan bakar sing kurang mbebayani kanggo pemanasan kita. Swara taun bioetanol wis dadi bahan bakar sing misuwur ing omah-omah. Mulane, angel milih kompor bioetanol sing paling apik, amarga akeh model ing pasar.

Yen sampeyan pengin tuku kompor bioetanol sampeyan kudu ndeleng sawetara paramèter sing bakal nemtokake kualitas produk. Sing pertama yaiku konsumsi. Tujuan umum saka tuku yaiku duwe dadi panas ekonomi nanging tanpa mundhut kualitas. Biaya kompor utawa perapian iku penting kanggo dipikirake. Konsumsi bioetanol gumantung saka ukuran kompor, jumlah pembakar lan bukaan nyala.

Parameter liyane sing kudu digatekake punika daya. Daya sing luwih akeh ing perapian, luwih akeh konsumsi piranti kasebut. Iku paling apik kanggo duwe imbangan apik antarane daya lan konsumsi.

Pungkasan, informasi penting yaiku ukuran. Sing luwih gedhe produk kasebut, luwih akeh sampeyan bakal nggunakake. Iki ndadekake kita adoh saka hubungan antarane daya lan konsumsi. Mulane, sampeyan kudu milih kompor sing cocog karo ukuran ruangan sing arep digawe panas.

Apa kompor bioetanol dadi panas?

model kompor bioetanol

Perapian bioetanol nyedhiyakake jinis panas kanthi konveksi. Iki ora mung bisa dadi panas ing kamar kita, nanging uga bisa diatur kanggo kamar liyane. Ora biasane digunakake minangka pemanasan utama.

Padha dirancang kanggo diselehake ing kamar ngendi kita nglampahi paling wektu. Gumantung ing daya lan ukuran, padha bakal panas luwih utawa kurang. Daya biasa ing biofireplaces yaiku 2 KW. Kanthi daya iki kita bisa dadi panas ing kamar kurang luwih 20 meter persegi. Kanthi cara iki, gumantung saka ukuran kamar kita, kita bisa ngerti apa daya kanggo tuku.

Pros lan cons saka kompor bioetanol

Panganggone piranti kasebut nduweni kaluwihan lan kekurangane.

Iki kaluwihan:

  • Padha ekologis lan gampang kanggo nginstal.
  • Dheweke ora butuh ekstraktor utawa tabung ventilasi.
  • Tingkat panase cepet tekan.
  • Dheweke nggawa desain ekstra menyang omah.
  • Padha aman lan gampang mateni.
  • Regane cukup terjangkau.
  • Padha duwe sethitik pangopènan.

Antarane kekurangane kita temokake:

  • Bioetanol luwih larang.
  • Sanadyan ora ngetokake kumelun utawa awu, nanging menehi ambu ora enak.
  • Kemampuan kanggo panas luwih winates. Tingkat oksigen sing cukup kudu ana kanggo nyegah konsentrasi CO2 sing dhuwur.
  • Jarak minimal sing kudu ana ing perabotan yaiku siji meter.

Apa dheweke aman?

Kanthi masalah kobongan lan pemanasan, pitakonan mesthi muncul apa aman. kompor bioetanol padha cukup aman, amarga mateni iku gampang banget. Kajaba iku, akeh model duwe sawetara protèktif kanggo geni sing mbantu supaya ora sengaja diobong.

Tingkat bebaya kasebut luwih murah tinimbang kayu bakar tradisional, amarga ora ana kembang api utawa kayu bakar. Supaya kompor bioetanol dadi aman, kita kudu ngajeni jarak safety siji meter.

Bioetanol kudu diisi maneh nalika dikonsumsi. Ana macem-macem jinis lan merek bioetanol. miturut kualitas sing luwih dhuwur iku wis, sing liyane kapasitas dadi panas bakal duwe, saliyane ngeculake kurang ambu.

Konsumsi bioetanol gumantung banget marang kekuwatan perapian lan wektu cahya. Saben cerobong asep nduweni kapasitas tank tartamtu. Gumantung apa sing bisa dienggo, pembakaran bakal tahan luwih utawa kurang.

Salah sawijining faktor sing kudu digatekake nalika ngonsumsi bioetanol yaiku intensitas nyala lan bolongan metu. Biasane kobong antarane 0,20 lan 0,60 liter bioetanol saben jam. Bisa diarani yen iki minangka konsumsi standar, mula kanthi liter bahan bakar kita bisa nyala kanthi intensitas intermediate antara 2 nganti 5 jam.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan pro lan kontra kompor bioetanol.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.