Kit surya

panel surya ing atap

Yen sampeyan wis milih nggunakake energi surya kanggo nyedhiyakake sampeyan, ing omah lan ing bisnis, sampeyan bisa uga wis krungu babagan kit surya. Kit surya Sampeyan ngidini sampeyan entuk energi listrik liwat cahya srengenge sing dipikolehi lan malih dadi arus langsung.

Apa sampeyan pengin ngerti apa kit surya kalebu, kaluwihan sing diwenehake lan elemen apa sing sampeyan butuhake? Terus maca.

Apa sing nggawe kit surya?

Kit surya

Sumber: Sitecnosolar.com

Kit fotovolta solar kanthi konsumsi mandhiri biasane digunakake kanthi cara sing gampang banget supaya bisa digunakake dening kabeh wong, tanpa kudu ngerti babagan subyek. Kit surya kasebut tanggung jawab kanggo nyekel sinar srengenge lan malih dadi energi listrik kanthi arus bolak-balik.

Panel surya duwe sirkulasi saiki ing bentuk gantian. Nanging, kit solar, liwat konverter utawa konverter saiki, ngowahi arus langsung dadi arus bolak-balik. Iki kedadeyan amarga sinar srengenge ngemot fotone cahya sing, nalika tabrakan karo panel surya, ngasilake potensial potensial sing nyebabake arus langsung digawe.

Energi sing kari saka proses transformasi energi listrik bisa disimpen ing batre utawa akumulator dienggo nalika kahanan cahya ora cocog nalika awan utawa wengi.

Unsur-unsur kit surya fotovoltaik

Komponen kit surya

Sumber: Merkasol.com

Kit surya duwe papat unsur sing perlu banget lan dibutuhake banget yen sampeyan pengin nyedhiyakake energi srengenge dhewe.

Wangsulan: Bab ingkang utama sing nggawe kit surya Panel surya iki sing bakal bisa nampa sinaran Matahari lan ngasilake arus langsung. Supaya bisa nggunakake listrik iki kanggo peralatan rumah tangga lan macem-macem piranti elektronik ing omah, kit kasebut kalebu inverter saiki. Inverter utawa konverter tanggung jawab kanggo ngowahi arus langsung sing digawe panel surya dadi arus bolak-balik supaya bisa digunakake.

Kanggo nyimpen energi sing isih ana, umume, ora kabeh dikonsumsi, kit kalebu batere sing bisa nyimpen energi kanggo digunakake ing kahanan sing paling dibutuhake.

Pungkasane, supaya batere ora ngluwihi biaya lan dadi kakehan, kit kudu duwe pengatur.

Kaluwihan saka nyewa kit surya

panel surya ing omah

Kit surya fotovoltaik duwe macem-macem kaluwihan kanggo omah lan omah. Kanggo sing duwe kantor cilik perusahaan UKM, bisa didukung dening energi surya kanggo nyuda biaya produksi lan perawatan.

Antarane kaluwihan sing diduweni liwat akuisisi kit surya fotovoltaik sing ditemokake:

  • Panganggone prasaja kaloro nalika nginstal (ora dibutuhake ilmu listrik utawa teknik, sampeyan bisa nggabungake dhewe), lan nalika nggunakake lan njaga.
  • Gampang dijaga awit meh ora butuh apa-apa.
  • Umure kit kasebut cukup dawa, amarga panel surya suwene udakara 25 taun, cukup wektu kanggo mbayar kit kasebut.
  • Fasilitas disiapake kanggo tahan kabeh jinis kahanan cuaca sing ala, dadi sampeyan ora prelu kuwatir bab cuaca sing ora apik utawa nalika udan deres utawa angin.
  • Iki menehi kauntungan yen bisa digunakake ing papan-papan sing listrike durung tekan, kayata ing deso, lan ngidini energi disimpen ing batere nalika darurat.
  • Yen panjaluk energi mundhak, sampeyan bisa nambah tenaga terus sawayah-wayah nambah panel surya anyar.
  • Yen negara ngidini, energi surplus bisa didol pouring energi menyang kothak listrik.

Instalasi lan ngawasi

Kit surya kanggo omah

Sumber: Merkasol.com

Ana macem-macem jinis struktur gumantung saka jinis atap sing sampeyan duweni. Apa gendheng miring utawa rata. Punapa mawon jinis gendheng sampeyan, sampeyan butuh panel surya kanthi cara supaya langsung kena pengaruh sinar srengenge.

Kanggo nyelehake panel surya kanthi bener, penting kanggo ngindhari bayangan sing ana ing payon miring sing duwe orientasi rumit. Yen panel surya dibayangake, kita bakal kelangan permukaan sing migunani kanggo ngasilake energi.

Kecenderungan panel surya kudu paling sethithik 30 derajat, saengga bisa ngilangi kerugian sing ora perlu lan bisa ditampa sinar matahari.

Sampeyan kudu nyoba nggabungake panel surya kanthi cara sing ora bisa ngrusak harmoni desain omah, nanging ora ilang efisiensi energi.

Kaya sing wis kasebut sadurunge, instal panel surya gampang banget yen sampeyan bisa nindakake dhewe. Ana perusahaan sing tanggung jawab instalasi panel surya, nanging biasane kabeh komponen sing dibutuhake supaya gampang banget, kanthi manual lan skema rakitan sing sederhana, sampeyan bisa nindakake dhewe.

Pemantauan kit surya minangka nilai tambah, amarga umume sing duwe pilihan kanggo ngawasi peralatan kasebut. Yen kita pengin ngerti cara kerjane kanthi nyata, kudu nginstal aksesoris kanggo nyambungake peralatan menyang komputer lan luwih ngontrol operasi kit surya.

Investasi kanggo jangka panjang

Panel surya ing atap omah

Investasi kasebut mesthi luwih larang ing wiwitan lan mulane akeh wong sing mundur saka surya. Nanging, penting kanggo nggawe manawa, nalika milih tuku kit surya, bahan-bahan sing digawe kanthi kualitas dhuwur lan andal. Iki bakal nggawe peralatan supaya cukup suwe bisa nguntungake lan mbayar dhewe ing wektu sing paling cepet.

Perlu dielingake manawa investasi iki umume ngasilake jangka panjang. Yen kit surya iki bakal digunakake saben dina, luwih becik sampeyan entuk bagean sing berkualitas amarga pungkasane murah larang.

Sampeyan bisa nginstal kit solar prefabrikasi sing dirancang dening perusahaan utawa ngrancang instalasi kanthi cara supaya bisa nyukupi kabeh kabutuhan.

Kanthi informasi iki, muga-muga sampeyan bisa njupuk langkah lan ndhukung transisi energi menyang jagad sing bisa dianyari.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.