Sampeyan kudu ngerti babagan ketel gas alam

ketel gas alam

Ing pirang-pirang omah umbi ketel digunakake kanggo panas banyu kanggo digunakake ing pancuran utawa pawon. Penting kanggo ngerti ketel sing luwih efisien yen kita pengin ngirit tagihan listrik lan nggunakake paling akeh sumber daya sing diduweni. Dina iki kita bakal ngomong babagan ketel gas alam.

Ing kiriman iki sampeyan bisa sinau kabeh sing ana gandhengane karo ketel ketel iki. Saka apa wae lan kepiye cara kerja sing paling disaranake digunakake, ngatasi kaluwihan lan kekurangan saben wong. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki?

Apa dandang gas alam?

ketel gas lan nilai kalori

Ketel gas alam minangka wadhah sing ngemot banyu sing arep digawe panas sing bahan bakar yaiku gas alam.

Kita kabeh pengin ngirit paling akeh saka kanthong masalah rumah tangga supaya bisa nglampahi lelungan, kekarepan utawa apa wae sing dikarepake. Kajaba iku, kanthi nggunakake energi sing digunakake komitmen kanggo negara lingkungan. Boiler, kayata peralatan rumah tangga liyane, penting banget kanggo urip kita, amarga bisa nggunakake banyu sing digunakake.

Milih model sing apik utawa ora gumantung ing kawruh praktis ketel sing paling cocog kanggo kahanan kita. Penting, sampeyan kudu ngerti ketel sing bakal milih gumantung saka apa model, pangopènan sing dibutuhake, revisi lan efisiensi. Yen kita bisa milih sing paling cocog karo kita, kita bisa ngirit akeh dhuwit ing pungkasan wulan. Kajaba iku, kudu dipikirake manawa, efisiensi lan kualitas ketel luwih dhuwur, mula kita bakal ngrusak lingkungan kanthi polusi sing dipancarkan.

Operasi

ngirit tagihan nganggo dandang

Ketel duwe burner sing tanggung jawab kanggo miwiti pembakaran gas. Gas iki biasane gas alam, sanajan ana uga ketel sing pasokan bahan bakar propane utawa solar. Nalika gas digawe panas, dadi banyu sing ana ing njero tank dadi uap lan godhong liwat sirkuit kanggo dadi panas ing sisa omah. Uap banyu iki bisa digunakake kanggo nyambungake karo radiator utawa uga pemanasan ing ngisor lantai.

Boiler propan perlu tank liyane kanggo nyimpen bensin, mula kita duwe papan sing luwih akeh tinimbang sing pengin digunakake kanggo jinis peralatan iki. Bahan bakar solar luwih murah lan uga bisa masak. Kajaba iku, mbutuhake outlet kanggo gas sing digawe nalika pembakaran, mula uga kudu dipasang luwih akeh.

Kabeh kabutuhan kasebut nggawe nginstal ketel luwih akeh wektu lan pungkasane larang. Amarga alasan kasebut, ketel gas alam paling aman lan praktis. Konsep gas alam pancen nyebar lan akeh digunakake, mula dikenal minangka Kutha gas.

Jinis ketel gas alam

Ana macem-macem jinis ketel gas alam lan, kaya sing wis kasebut sadurunge, kita kudu ngerti sing endi sing bakal milih kanggo ngoptimalake sumber daya kanthi apik, sawise ngirit.

Ketel gas

ketel disegel

Ketel kasebut duwe ruang pembakaran sing disegel lan aja nganggo hawa saka njero omah. Fitur iki ndadekake dheweke luwih aman, amarga gas sing diprodhuksi sajrone pembakaran ora kena hawa sing dihirup.

Ketel gas NOx sithik

ketel disegel kanthi NOx kurang

Nitrogen oksida minangka senyawa polusi sing digawe sajrone proses pembakaran kanthi oksigen berlebihan. Boiler sing ora duwe jinis regulasi emisi luwih akeh polusi lan kurang efisien. Jenis ketel nduweni desain sing padha karo sing sadurunge nanging wis siyap kanggo ngasilake kurang oksida nitrogen.

Kondensasi ketel gas

gas kondensasi

Dheweke uga njaga model kaya gas, nanging duwe kauntungan nggunakake maneh energi uap banyu bola-bali. Yaiku, dheweke duwe sirkuit sing pangalihan uap banyu sing digunakake dadi, mbantu panasake sisa banyu ing tank. Iki nyuda biaya total energi sing digunakake kanggo dadi panas banyu, amarga njupuk kauntungan saka panas sisa uap sing digawe.

Dheweke uga luwih aman lan efisien, lan kita bisa ngirit akeh dhuwit kanggo konsumsi gas alam.

Ketel gas atmosfer

ketel gas atmosfer

Ing model ketel iki, beda karo sing sadurunge, ruang pembakaran mbukak lan hawa sing digunakake kanggo panas banyu iku diklumpukake saka papan dununge ketel. Ketel kasebut luwih akeh polusi lan ora efisien lan aman. Kajaba iku, dheweke ngalihake sawetara gas sing mbebayani menyang omah kita.

Prices

rega ketel gas alam

Nyritakake babagan rega umum rada rumit, amarga ana ewonan model saben jinis. Nanging, ketel atmosfer (sanajan paling ora disaranake) paling murah. Regane udakara 300 euro. Kualitas luwih murah, rega murah. Nanging ora kanggo iku, kita kudu milih sing kasebut. Kita bakal luwih akeh polusi lan mbuwang gas ing jangka panjang amarga efisiensine luwih murah.

Kosok baline, dandang watertight duwe rega sing beda-beda antarane 400 lan 1400 euro. Dheweke duwe rega dhisikan sing larang banget, nanging yen ora ana polusi lan luwih efisien, ing jangka jangka panjang, iki tegese konsumsi gas luwih sithik, mula murah.

Kaluwihan saka ketel gas

kaluwihan saka ketel gas alam

Nggunakake ketel gas duwe kaluwihan lan ing ngisor iki:

  • Regane biasane murah (saka 300 euro). Bisa diduweni ing omah.
  • Pengaruh kanggo panas banyu cukup cepet lan kepenak. Kajaba iku, amarga duwe termostat lan counter, bisa diprogram dadi panas nganti suhu sing dikarepake.
  • Dheweke biasane ora njupuk akeh papan lan duwe umur pirang-pirang taun.
  • Meh ora dibersihake dibandhingake karo cara pemanasan liyane lan ora ngetokake swara.

cacat

pangopènan ketel

Pungkasan, sampeyan uga kudu nyebut kekurangan saka ketel jinis iki. Siji-sijine kekurangan sing jelas yaiku njaga. Dheweke kudu diresiki setaun sepisan kanggo ngindhari kerusakan lan kemacetan lan, utamane, kanggo nyegah kacilakan.

Kanthi informasi iki, sampeyan bisa milih jinis ketel sing paling cocog kanggo sampeyan lan ngirit sabisa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.