Ketel biomassa lan kontroversi keseimbangan CO2

kayu bakar

Ing postingan sadurunge, kita ngobrol babagan energi biomassa . Saka apa, cara kerjane lan asal mula kaluwihan lan kekurangane. Aku nyritakake babagan ketel biomassa, nanging aku ora rinci amarga pengin mbabarake ing kene kanthi luwih rinci.

Ing postingan iki, bakal dibahas ketel biomassa sing beda lan kontroversi keseimbangan CO2 sing ana karo energi biomassa.

Apa boiler biomassa?

Ketel biomassa digunakake minangka sumber energi biomassa lan kanggo generasi panas ing omah lan bangunan. Dheweke nggunakake bahan bakar alami kayata pelet kayu, jugangan zaitun, residu alas, cangkang woh-wohan garing, lan liya-liyane minangka sumber energi. Iki uga digunakake kanggo panas banyu ing omah lan bangunan.

Operasi kasebut padha karo boiler liyane. Ketel kasebut dheweke ngobong bahan bakar lan ngasilake semangat horisontal sing mlebu sirkuit banyu lan penukar panas, mula entuk banyu panas kanggo sistem kasebut. Kanggo ngoptimalake panggunaan ketel lan sumber daya organik kayata bahan bakar, akumulator bisa dipasang sing nyimpen panas sing diproduksi kanthi cara sing padha karo panel surya.

Ketel biomassa

Sumber: https://www.caloryfrio.com/calefaccion/calderas/calderas-de-biomasa-ventajas-y-funcionamiento.html

Kanggo nyimpen sampah organik sing bakal digunakake dadi bahan bakar, ketel butuh wadhah kanggo disimpen. Saka wadhah kasebut, kanthi nggunakake sekrup utawa feeder sedhot, banjur nggawa menyang ketel, ing endi pembakaran. Pembakaran iki ngasilake awu sing kudu dikosongi kaping pirang-pirang taun lan nglumpukake asbak.

Jinis ketel biomassa

Nalika milih jinis ketel biomassa sing bakal dituku lan digunakake, kita kudu nganalisa sistem panyimpenan lan sistem transportasi lan penanganan. Sawetara ketel ngidini ngobong luwih saka siji jinis bahan bakar, dene liyane (kayata ketel pelet) Dheweke mung ngidini siji jinis bahan bakar bisa kobong.

Boiler sing ngidini luwih saka siji bahan bakar dibakar mbutuhake kapasitas panyimpenan sing luwih gedhe amarga luwih gedhe lan luwih kuat. Biasane digunakake kanggo keperluan industri.

Saliyane, kita nemokake ketel pelet sing paling umum kanggo kekuwatan medium lan digunakake kanggo dadi panas lan banyu panas sanitasi liwat akumulator ing omah nganti 500 m2.

ketel kayu

Ana sawetara ketel biomassa sing bisa digunakake karo a efisiensi cedhak 105% sing artine ngirit bahan bakar 12%. Kita uga kudu nggatekake manawa desain ketel kasebut gumantung banget karo asor bahan bakar sing pengin digunakake.

  • Boiler kanggo bahan bakar garing. Ketel kasebut duwe inersia termal sing sithik lan biasane siyap kanggo njaga semangat sing kuat. Ing njero suhu ketel pancen bisa ditemokake yen bisa mengkristal slag.
  • Boiler kanggo bahan bakar udan. Ketel iki, ora kaya sing sadurunge, duwe inersia termal sing gedhe kanggo bisa ngobong bahan bakar teles. Desain ketel kudu ngidini bahan bakar garing kanthi cekap supaya gasifikasi lan oksidasi rampung lan ora digawe asap ireng.

Dandang pelet-ngadu zaitun

Ana macem-macem ketel biomassa sing nggunakake pelet minangka bahan bakar. Antarane kabeh sing ditemokake:

Ketel biomassa pelet modular

Iki digunakake kanggo instalasi kanthi daya antarane 91kW lan 132kW lan sing nggunakake pelet pinus minangka bahan bakar. Ketel modular iki disiapake kanggo operasi kaskade. Klebu tank cadangan, asbak kompresor lan sistem sedhot kanggo transportasi pelet. Iki uga ngasilake tabungan amarga bisa nyuda konsumsi bahan bakar kanthi nyuda suhu gas pembakaran. Entuk ngasilake nganti 95%. Uga duwe sistem reresik kanthi otomatis. Nduwe seperangkat turbulator sing, minangka tambahan kanggo njaga asap, kanggo nambah kinerja, kudu ngresiki sisa awu ing jalur asap.

ketel pelet

Sumber: http://www.domusateknik.com/

Burner duwe sistem reresik awu kanthi otomatis. Sisih ngisor awak pembakaran pembakaran duwe sistem pembersih sing sacara periodik ngurus ngirim awu sing digawe nalika pembakaran menyang asbak. Reresik ditindakake sanajan burner mlaku, saengga ora bisa ngindhari kenyamanan instalasi lan nyuda panggunaan ketel.

Ketel kayu

Saliyane, kita nemokake ketel biomassa sing bahan bakar kayu bakar. Antarane kalebu:

Ketel gasifikasi efisiensi dhuwur

Iki minangka ketel gasifikasi pembakaran api kanggo kayu bakar. Biasane duwe kisaran saka telung kekuwatan antara 20, 30 lan 40 kW.

Keuntungan saka ketel jinis iki yaiku:

  • Efisiensi energi tinggi sing nyuda konsumsi bahan bakar. Efisiensi sing dipikolehi yaiku 92%, sing ngluwihi 80% sing dibutuhake dening peraturan instalasi.
  • Ngisi otonomi nganti pitung jam.
  • Ngatur daya sing digawe saka panjaluk amarga sistem modulasi elektronik.
  • Nggabungake sistem keamanan tinimbang panas banget.
ketel kayu

Sumber: http://www.domusateknik.com/

Kaluwihan duwe ketel biomassa

Kauntungan sing paling penting yaiku mesthi regane biomassa. Biasane, regane stabil banget amarga ora gumantung karo pasar internasional kaya bahan bakar fosil. Kita uga nyebutake manawa energi kasebut cukup murah amarga diasilake saka sumber daya lokal saengga ora duwe biaya transportasi. Cukup duwe bathi lan kompetitif, nyedhiyakake kenyamanan ekonomi kanggo pangguna.

Kauntungan penting nomer loro yaiku iku teknologi sing aman lan maju. Yaiku, pangopènane gampang lan efisiensine luwih dhuwur. Pelet minangka bahan bakar alami sing, amarga regane kalori sing dhuwur, kanthi cara sing bisa dianyari lan duwe bathi, nyedhiyakake ketan kanggo ketel nganti 90%.

geni, kayu

Pungkasane, kauntungan sing paling jelas yaiku nggunakake energi sing resik lan ora entek amarga bisa dianyari. Sajrone panggunaan kasebut, ngetokake CO2 amarga ngobong bahan bakar fosil, nanging CO2 iki netral amarga sajrone tuwuh lan perkembangane, bahan baku nyerep CO2 sajrone fotosintesis. Dina iki dadi pusat kontroversi panggunaan lan polusi energi biomassa sing bakal kita deleng mengko. Kajaba iku, kita duwe kaluwihan manawa ngekstrak biomassa alas bisa mbantu ngresiki gunung lan nyegah geni.

Sampeyan kudu nyebutake manawa biomassa minangka sumber lapangan kerja ing padesan lan kudu ngurmati lingkungan.

Kerugian saka dandang biomassa

Ketel biomassa duwe nilai kalori sing luwih murah yen kita bandhingake karo bahan bakar fosil. Pelet duwe separo kekuwatan kalori diesel. Mula, kita butuh bahan bakar kaping pindho kanggo duwe energi sing padha karo solar.

Amarga bahan bakar kayata pelet kurang kepadatan, papan sing gedhe dibutuhake kanggo disimpen. Biasane, boiler butuh silo kanggo nyimpen bahan bakar ing sacedhake.

Kontroversi keseimbangan CO2 ing energi biomassa

Kaya sing wis dingerteni, kanggo nggunakake energi biomassa, kita kudu ngobong bahan bakar. Sajrone ngobong bahan bakar, kita ngetokake CO2 menyang atmosfer. Dadi, kenapa energi biomassa beda karo bahan bakar fosil?

Sajrone tuwuh lan ngrembakakake bahan baku sing digunakake kanggo ngobong, nandur, nyuda, sisa tetanen, lsp. Dheweke wis nyerep CO2 saka atmosfer liwat fotosintesis. Iki nggawe keseimbangan CO2 energi biomassa dianggep netral. Kanthi tembung liyane, jumlah CO2 sing kita gunakake menyang atmosfer kanthi ngobong bahan bakar alami sadurunge wis diserap tanduran nalika tuwuh, mula bisa diarani total emisi menyang atmosfer yaiku nol.

Nanging, kayane ora kabeh kasus iki. Beda karo bahan bakar fosil, CO2 sing dipancarkan kanthi ngobong bahan bakar biomassa, asale saka karbon sing sadurunge dicopot saka swasana ing siklus biologis sing padha. Mula, dheweke ora ngowahi keseimbangan CO2 ing atmosfer lan ora nambah efek omah kaca.

pelet

Ing pembakaran jinis bahan bakar, macem-macem unsur produk pembakaran bisa digawe, antarane nitrogen (N2), karbon dioksida (CO2), uap banyu (H2O), oksigen (O2 ora digunakake ing pembakaran), karbon monoksida (CO ), nitrogen oksida (NOx), belerang dioksida (SO2), unburned (bahan bakar ora bakar), soot lan partikel padhet. Nanging, ing biomassa sing kobong, mung CO2 lan banyu sing dipikolehi.

Apa sing kedadeyan karo keseimbangan CO2 kontroversial iki? Pancen, CO2 diproduksi minangka asil saka pembakaran biomassa, nanging iki dianggep minangka keseimbangan nol amarga ditulis manawa pembakaran biomassa ora nyumbang kanggo nambah efek omah kaca. Iki amarga CO2 sing diluncurake minangka bagean saka atmosfer saiki (yaiku CO2 sing tanduran lan wit terus nyerep lan ngeculake pertumbuhane) lan dudu CO2 sing ditangkep ing lemah ing pirang-pirang ewu taun kepungkur lan dirilis wektu kaya bahan bakar fosil.

Kajaba iku, kudu dipikirake manawa panggunaan energi biomassa bakal ngirit akeh transportasi transportasi sing, sabanjure, ngasilake jumlah luwih akeh CO2 menyang atmosfer lan ngowahi keseimbangan lingkungan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, sawise rong kiriman ing biomassa, sing dadi sumber energi terbarukan, sing sanajan ora misuwur, menehi kontribusi kanggo ningkatake perawatan lingkungan lan minangka pilihan energi ing mbesuk.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ambrose Moreno ngandika

    kang bakal dadi daya paling cocok kanggo ngganti ketel diesel karo biomass considering papan sing dikuwasani dening biomas lan mode dipakani otomatis saka ketel.