Kerajinan CD

kerajinan nganggo cd

Compact Disc utawa CD minangka alat sing digunakake ing dasawarsa 2000 lan 2010, nanging panggunaane mayit saya suda. Teknologi canggih saya cepet, lan kanthi kemajuan kasebut, sampeyan bakal bisa nemokake omah ing omah kanthi akeh CD sing ora ana gandhengane. Bisa rampung tartamtu kerajinan nganggo CD didaur ulang supaya bisa migunani kaping pindho lan ora ngasilake sampah. Mesthi, akeh-akehe sing nyebutake digunakake uga ora ana sing pengin ngasilake maneh.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo menehi katrangan babagan kerajinan paling apik kanthi CD sing bisa didaur ulang.

Kerajinan nganggo CD

gagasan karo cd

Hovercraft

Iki yaiku nggawe hovercraft supaya bocah bisa nyenengake dhewe lan seneng-seneng dolanan. Bisa diluncurake kanggo ndeleng sapa sing paling adoh utawa sing nikmati. Ayo goleki bahan utama apa sing kudu sampeyan gunakake:

  • Rong CD
  • Rong ballon
  • Kertas putih utawa kardus
  • Lem tabuh lan lem cepet
  • Spidol warna
  • Colokan plastik

Sabanjure, kita nuduhake langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nggawe kriya kasebut nganggo CD:

  • Sepisanan, gunakake CD kanggo nggambar garis gedhe ing karton alus lan gunting.
  • Gunakake spidol warna kanggo dekorasi karton miturut kekarepan sampeyan.
  • Yen wis siyap, tempel kertu menyang CD. Penting, aja lali uga pengeboran bunder tengah supaya bolongan tetep ana.
  • Nggunakake lem cepet, lim tutup plastik menyang area tengah CD, nengen dununge bolongan.
  • Inflasi banjur taleni balon. Banjur jepretake bukaan ing stopkontak lan sampeyan luwih becik mbukak.

Catcher Impen

daur ulang cd lawas

Penangkap impen bisa dadi jimat kanggo nglindhungi bocah saka ngipi elek. Sanajan ora duwe efek sing nyata, bocah cilik bisa dipercaya manawa migunani saengga dheweke rumangsa luwih tenang lan bisa turu kanthi kepenak. Kanggo nggawe kerajinan iki, sampeyan butuh bahan ing ngisor iki:

  • CD
  • Wulu berwarna
  • Jarum plastik
  • Manik-manik
  • Gunting
  • Spidol warna permanen
  • Kaset Scotch

Kanggo nggawe dreamcatcher sampeyan kudu langkah-langkah yen pengin kanthi bener. Iki minangka langkah-langkah utama kanggo ngetutake:

  • Langkah kapisan yaiku motong potongan benang (udakara 15 cm) lan lemake pucuk ing sisih mburi CD.
  • Banjur sampeyan kudu ngliwati bolongan tengah ing ujung disk kaping pirang-pirang. Yen luwih gampang kanggo sampeyan, sampeyan bisa nulungi jarum plastik.
  • Yen wis siyap, disebarake kabeh utas sing nggawe batang kurang luwih. Saiki, sampeyan bisa ngeculake bagean saka utas sing wis direkam lan dasi nganti pungkasan.
  • Wayahe nyulam wol. Sampeyan bisa milih sawetara warna lan nyampur kanthi mboko sithik. Siapke benang ing warna sing sampeyan pilih kanggo miwiti jarum, dasi ing mburi cd menyang poros lan wiwiti nyulam. Gagasane yaiku jarum liwat siji sumbu ing ngisor iki lan sabanjure ing ndhuwur nganti utas rampung.
  • Baleni operasi sing padha kanggo sisa warna sing dipilih.
  • Sabanjure, pilih warna utas kanggo mburi sing bakal digawa manik lan digantung saka CD. Iket saben senar ing mburine. Ing mburi liyane, lebokake manik-manik lan iket simpul sing kandel supaya ora tiba.
  • Ing ndhuwur, nggantungake utas dobel, sampeyan kudu ngliwati salah sawijining poros, lan banjur iket pungkasane.
  • Minangka sentuhan pungkasan, sampeyan bisa dekorasi sisih ndhuwur CD nganggo spidol permanen warna.

Ndhuwur

Puteran daur ulang daur ulang ora mung dolanan kanggo hiburan para bocah, nanging uga bisa ngenalake sawetara sejarah babagan masa mudha wong tuwa. Lan mung sawetara dekade kepungkur, pucuk puteran kasebut minangka salah sawijining game sing paling misuwur lan dikenal karo para mudha. Dadi aja nganti lali cara lawas, kita bisa nggawe kerajinan iki nganggo CD lan seneng-seneng. Kanggo nggawe ndhuwur, sampeyan butuh bahan ing ngisor iki:

  • CD
  • A marmer
  • Steker plastik
  • Lem instan
  • Kertas stiker putih
  • Spidol warna

Kanggo nindakake spinning top, kita bakal ndeleng langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Ing kertas adhesif putih (yen ora duwe, sampeyan bisa nggunakake kertu putih kanggo nempel ing CD), gambar garis CD, kalebu bolongan tengah, potong banjur tancepake ing CD.
  • Dekorasi CD nganggo spidol lan pola warna sing disenengi.
  • Ing sisih ngisor CD, ing tengah bolongan, sampeyan kudu lem marmer kanthi lem cepet.
  • Uga ing tengah, nanging ing ndhuwur, sampeyan bakal mbaleni operasi sing padha kanggo nutup tutup plastik.
  • Nalika lem wis garing lan sampeyan priksa manawa kabeh wis dipasang kanthi aman, saiki wayahe ngluncurake ndhuwur lan miwiti muter.

Planet Saturnus

kerajinan saturn planet karo cd

Salah sawijining cara supaya bocah seneng-seneng nalika sinau yaiku nggawe planet Saturnus saka CD lawas. Bisa uga dudu kerajinan sing bisa didaur ulang, nanging uga mbantu kreativitas lan dekorasi ruangane bocah. Kanthi planet iki digawe nganggo bahan daur ulang, sampeyan bisa dekorasi kanthi pribadi lan tujuan sing apik babagan lingkungan. Kanggo nindakake kerajinan iki, sampeyan butuh bahan ing ngisor iki:

  • Bal poliekspan
  • CD
  • Pemotong
  • Cat lan sikat
  • Tusuk untu
  • Lim
  • Utas

Sabanjure, kita nuduhake sampeyan langkah-langkah utama sing kudu ditindakake supaya bisa nggawe planet Daur ulang Saturn:

  • Bagekake bola polekspan dadi rong bagian lan cat saben setengah karo tempera oranye.
  • Sawise cet garing, Dasi senar menyang salah sawijining tambalan supaya bisa digantung mengko.
  • Pungkasan, lem saben setengah peluru polistiren menyang CD (siji ing sisih ndhuwur lan siji ing sisih ngisor minangka "sandwich").

Kanthi tips kasebut, sampeyan bisa nikmati anak-anak sawetara kerajinan sederhana nalika sampeyan bakal nampa bahan lawas. Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan kerajinan nganggo CD.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.