Kerajinan nganggo botol kaca

lampu daur ulang

Akeh jinis sampah sing digawe ing omah saben dina. Salah sijine yaiku botol kaca. Bisa rampung akeh kerajinan botol kaca kanggo mbantu daur ulang lan nyengkuyung kreativitas. Dheweke uga bisa digunakake kanggo seneng-seneng ing wektu luang. Yen digawe saka kaca, kita bisa nggunakake kaendahan kaca, kanthi transparan lan bentuk supaya bisa nggawe sing migunani lan ngowahi dadi barang sing luwih saka obyek dekorasi sing sederhana.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani sawetara kerajinan nganggo botol kaca.

Kerajinan nganggo botol kaca

kerajinan botol kaca

Kerajinan kaca utawa botol kaca menehi sampeyan kesempatan kanggo mulihake kepraktisan kontainer berkualitas tinggi, tahan lama, kayata botol wiski, anggur, utawa jus. Ora mesthi ngukum botol kaca menyang wadhah daur ulang, nanging uga bisa diwenehi umur kapindho sing migunani. Nanging, luwih becik daur ulang tinimbang dicampur karo sampah organik.

Nanging, ing kene kita janji bakal nggunakake kanggo nggawe sing migunani lan apik, obyek sing pantes dikagumi, kayata lukisan utawa pewarnaan. Gagasan sing diwenehake ing ngisor iki minangka sawetara cara sing paling umum kanggo didaur ulang, nanging uga bisa nindakake akeh prekara liyane, kayata nyelehake ing jejere blinds lan seneng bayangan sing digambar srengenge, utawa isine minangka obyek cilik.

Sanajan kita ahli, pancen cocog banget kanggo nggawe tembok hiasan sing paling gedhe. Mangkene sawetara ide babagan cara daur ulang botol kaca lan ganti dadi kerajinan dekorasi sing apik.

Lampu gendul

kerajinan nganggo botol kaca daur ulang

Salah siji cara paling apik kanggo daur ulang materi iki yaiku nggawe lampu meja utawa gantung ing botol anggur. Luwih luwih gampang tinimbang kayane. Kanggo nindakake iki, luwih dhisik kita bakal ngresiki botol kasebut. Kita mbusak stiker utawa kertas nganggo merek produk. Yen ora metu kabeh, Kita bisa ngresiki nganggo banyu anget utawa alkohol ing kain kanggo ngrampungake kertas kasebut.

Banjur kita bakal terus nglereni. Cara paling gampang yaiku nggunakake benang katun sing kandel (kaya benang katun sing digunakake ing crocheting) lan aseton. Kita nguripake potongan supaya bisa dipotong sawetara kali banjur dasi benang. Kita njupuk saka sisih ngisor, direndhem ing aseton lan sijine maneh ing panggonane. Sanalika kita nyelehake banyu es ing ember cilik supaya adhem banget.

Sawise utas dipasang maneh ing botol, kita banjur lampu banjur dipotong dadi murub ora mung tetep ana ing siji bagean. Kita menehi udakara 10 puteran lan dicelupake ing banyu. Kontak karo kadhemen bakal nyebabake wilayah Utas dadi pisah, supaya kita bisa entuk potongan sing sampurna. Penting nganggo kacamata plastik kanggo nyegah beling kaca sing ora ana ing mripat kita.

Candlestick utawa wadhah lilin

Kanggo nggawe lampu gantung, lampu gantung utawa lanterns, kita bisa nghias botol kaca, utawa yen ayu banget, kayata sawetara anggur utawa omben-omben putih, kita bisa nggunakake langsung. Kanggo iki, kita butuh sumbu conn tembaga lan konektor, kayata konektor kanggo pipa banyu panas ruangan, Teflon lan alkohol sing dibakar.

Kita nutupi bagean saka sendi karo Teflon nganti disetel ing diameteripun botol, banjur kita lebokake sumbu. Kita bakal duwe topi sing dawa. Ing botol kita ngenalake cairan, ing kasus iki alkohol, nanging bisa uga minyak tanah, lan pasang tutup nganggo sumbu. Kita bisa nggunakake cara iki, utawa nggunakake kutub 4 inci lan sekrup sing dipasang kanggo ndandani ing tembok supaya jarak lan ora ngobong tembok.

Kerajinan nganggo botol kaca alkohol

dekorasi botol

Mesthi wae kita nggunakake botol gin sing wis kita pesenake. Kanthi iki kita bisa nggawe dispenser sabun. Iki gampang banget. Kita mung butuh dispenser, luwih becik logam, kanggo nyumerepi ing sisih ndhuwur botol. Kita bisa nggunakake sabun kanggo ngumbah tangan ing jedhing, sabun pawon utawa ing endi wae sing bisa kita bayangake.

Yen sampeyan kepengin nggawe kanthi tangan, sampeyan bisa nutupi nganggo kertas warna utawa malah nggawe mural sing apik banget. Cukup sijine selembar kertas lan sampeyan bisa nggawe botol sing paling mboseni dadi dekorasi sing apik.

Penggunaan liyane sing apik yaiku nggawe gelas saka botol, sampeyan mung butuh alat pemotong kaca, utawa sampeyan bisa nggunakake proses panas lan adhem kanthi manual nganti pecah, kaya sing digunakake kanggo lampu botol. Sampeyan mung kudu nyelehake imajinasi supaya prekara sing kepengin weruh metu.

Cara paling apik kanggo nglukis botol kaca yaiku nggunakake cat papan tulis. Kajaba ireng, ana warna sing beda, kabeh matte lan ayu banget. Uga bisa digunakake kanggo nulis ukara nganggo kapur. Wenehake klambi cat papan ing botol kaca lan sampeyan bakal bisa narik napas anyar.

Vas lan terrarium kanthi botol kaca sing dihiasi

Kanggo kerajinan iki, kita butuh botol kaca utawa gelas lan celana lawas. Mesthi sampeyan duwe celana lawas sing ora digunakake lan bisa urip maneh. Yen sampeyan duwe sawetara jins, luwih apik amarga bisa dihiasi kanthi warna biru.

Kanggo nindakake iki, kita nyelehake pita kenceng ing gradien saka sing paling peteng nganti sing paling padhang. Kita uga bisa nggunakake macem-macem bagean saka celonone, kayata kanthong utawa tombol lan ngethok kothak kanthi macem-macem ukuran kanggo nggawe tambalan utawa kolase.

Terarium modis lan uga kebon mini. Saiki disaranake sampeyan daur ulang botol kaca ing terrarium sing bisa menehi urip tetanduran lan ing wektu sing padha dekorasi sudut khusus. Opo maneh sampeyan ora prelu kuwatir mbanyoni. Sampeyan uga bisa nggunakake kaya pot, nanging, pot khusus kanggo nggawe efek unik. Tanduran sukulen becik ditanam ing jinis pot sementara amarga ora butuh perawatan. Dheweke cocok kanggo dekorasi ruang tamu.

Kita uga bisa nggawe kebon gantung sing apik kanthi botol. Isi kebon, teras utawa teras karo warna lan sampeyan bakal menehi swasana asline sudhut sing sampeyan ora ngerti apa sing bakal dilebokake. Sampeyan ora butuh luwih akeh kanggo menehi efek sing nggegirisi.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan kerajinan nganggo botol kaca.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.