Napa penting kanggo nglindhungi Oceanid Posidonia?

Posidonia oceanica minangka rumput laut

Posidonia samudra Iki misuwur amarga nduweni peran ing pesisir lan status sing ngancam. Ana akeh wong sing ngerti utawa nate krungu babagan Oceanid posidonia, nanging ora ngerti sebabe penting banget lan fungsi sing dimupangatake.

Salah sawijining perkara sing kudu dingerteni babagan posidonia oceanica yaiku mbedakake karo rumput laut. Posidonia dudu alga, yaiku tanduran ing jero banyu. Woh-wohan, kembang, godhong, gagang lan oyot kaya tanduran normal. Apa sampeyan pengin ngerti sebabe penting banget dilestarikake?

Posidonia samudra

posidonia samodra nambah macem-macem papan sing dununge

Oceanid posidonia minangka tanduran ing jero banyu sing mekar nalika musim gugur lan ngasilake woh-wohan sing diarani "zaitun segara". Yaiku tanduran fotofilik, yaiku mbutuhake sinar srengenge sanajan ana ing sangisore banyu kanggo nindakake fotosintesis. Kajaba iku, posidonia disebar ing segara sing mbentuk padang rumput laut.

Salah sawijining fungsi sing duwe posidonia yaiku dadi indikator apik banyu bersih, amarga mung urip ing banyu sing murni. Dheweke ora nolak papan sing wis kontaminasi kanthi apik, ora beroksigen, kanthi akeh kekeruhan utawa kakehan bahan organik. Iki minangka tanduran endemik ing Mediterania, ngumumake Situs Warisan Dunia dening UNESCO kanggo ngakoni macem-macem mupangate kanggo lingkungan.

Pentinge posidonia samodra

Thanks kanggo posidonia, erosi ing pesisir saya suda

Salah sawijining fungsi utama sing diwenehake padang rumput laut Dheweke kudu nyedhiyakake biomassa lan oksigen kanggo ngasilake habitat sing cocog kanggo kaslametan akeh spesies. Mula, yen posidonia nyumbang kanggo slamet saka pirang-pirang spesies, pesisir sing ditemokake phanerogam iki nambah keragaman. Ekosistem kanthi macem-macem jinis spesies luwih rentan marang pengaruh sing bisa diasilake.

Fungsi utama posidonia liyane yaiku yaiku nyuda erosi sing dialami pantai. Dheweke nindakake kanthi nyuda jumlah endhepan sing ana ing ombak sing njeblug ing sandhuwuran Kajaba iku, mbentuk alangan tumrap ombak. Hutan suket ngasilake antara 4 lan 20 liter oksigen saben dina kanggo saben meter persegi, dadi salah sawijining sumber oksigenasi paling penting ing Mediterania. Bagean oksigen iki sumebar ing atmosfer Bumi sajrone produktivitas maksimal.

Yen kita wiwit ngetung jumlah spesies sing isih urip amarga padang rumput posidonia, kita duwe udakara 400 spesies tanduran lan udakara 1.000 spesies kewan. Kabeh makhluk urip kasebut duwe habitat ing padang rumput posidonia. Mula, konservasi padang rumput iki penting banget yen kita pengin ngreksa sisa spesies sing ditambahake. Suket uga minangka papan kanggo anakan kewan kayata spons, starfish, moluska, atusan iwak, segawon, lsp.

Akeh spesies sing ngasilake ing padang rumput posidonia duwe kepentingan komersial, mula karusakane bakal nyebabake masalah serius ing ekonomi lokal sing urip saka mancing. Pariwisata nyilem bakal uga penting banget amarga karusakane padang rumput posidonia. Diperkirakan yen mupangat ekonomi sing ngasilake suket padha regane 14.000 euro saben hektar saben taun.

Apa sing mengaruhi posidonia Oceanica?

posidonia ing bebaya

Degradasi padang rumput saya cepet banget amarga pengaruh sing diasilake manungsa. Pengaruh kayata kontaminasi ngisor, keluwihan bahan organik (sing pengaruhe tuwuhing tanduran sing bener) lan anget banyu ing Mediterania sing disebabake dening perubahan iklim yaiku sawetara efek sing bisa ngrusak padang rumput posidonia. Sawise panas, angka kematian gedhe banget nganti kerugian ora bisa diimbangi kanthi tuwuh, sing alon banget.

Salah sawijining tumindak manungsa sing paling akeh ngrusak padang rumput posidonia yaiku trawling ilegal. Suket uga rusak amarga dikeruk, dibuwang, lebu saka akuakultur, konstruksi pesisir, ganggang invasi, lsp.

Kaya sing sampeyan ngerteni, tanduran iki migunani banget kanggo ora direksa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.