Kemajuan sing hebat kanggo ningkatake energi terbarukan

Sanajan kita nggandhengake ide kanggo njupuk lan nggunakake energi saka srengenge karo panel surya, manungsa wis nggunakake sumber energi iki wiwit ewu taun kepungkur kanggo madhang lan panas omah sampeyan, golek banyu panas banjur masak. Minangka kanggo angin, pabrik saiki minangka evolusi saka sing wis ditampilake ing Don Quixote Cervantes.

Kemajuan teknologi nggawe energi srengenge lan angin, lan liya-liyane tambah efisien lan gampang digunakake, nanging isih isih ana dalan supaya kita lali karo bahan bakar fosil lan nggunakake mung energi alternatif. Atusan klompok peneliti lan insinyur ing saindenging jagad ngupayakake nambah efisiensi energi kasebut, lan iki minangka sawetara ide.

1. Perovskites

Perovskite

Sel surya adhedhasar silikon saiki ngalami sawetara watesan: digawe saka bahan sing arang banget ditemokake ing alam kanthi wujud murni lan prelu kanggo nggawe, Dheweke kaku lan abot, lan efisiensi diwatesi lan angel diukur. Sawetara bahan anyar, sing diarani perovskites, ana postulat ing antarane kemajuan paling apik kanggo dirampungake watesan iki, amarga kasunyatane gumantung karo unsur sing akeh lan murah amarga duweni potensi kanggo nggayuh efisiensi sing luwih gedhe.

Perovskites yaiku a kategori bahan sing jembar molekul organik biasane kabentuk kanthi ikatan karbon lan hidrogen kanthi logam, kayata timah, lan halogen, kayata klorin, ing kristal sing bentuké kisi. Dheweke bisa dipikolehi karo gampang relatif, murah lan tanpa emisi, ngasilake film tipis lan entheng sing bisa diadaptasi karo bentuk apa wae, sing bakal ngidini nggawe panel surya kanthi cara sing gampang, efisien lan kanthi asil adaptasi lan gampang dipasang.

Nanging, dheweke duwe loro kekurangan: sing pertama yaiku kemungkinan nggabungake produksi massal durung kabukten; liyane, sing cenderung break mudhun cukup cepet ing kahanan nyata.

2. Tinta fotovoltaik

tinta fotovoltaik

Kanggo ngrampungake kekurangan perovskites kasebut, tim saka Laboratorium Energi Terbarukan Nasional AS wis nyipta cara anyar kanggo ngatasi masalah kasebut. Babagan nggawe 'tinta fotovoltaik sing ngidini bisa dadi ing proses produksi otomatis.

Penyelidikan iki diwiwiti karo a pervoskite sing gampang banget yodium, timah lan methylammonium. Ing kondhisi normal, campuran iki bakal gampang dadi kristal, nanging butuh wektu suwe ing suhu dhuwur kanggo mengko kuwat, sing bakal nundha lan nggawe proses manufaktur luwih larang. Dadi tim kasebut nggoleki kahanan sing bakal nyepetake formasi kristal, sing kalebu ngganti sawetara bahan karo senyawa liyane, kayata klorin, lan nambah apa sing diarani "pelarut negatif," sing bisa ngrampungake solusi kanthi cepet.

3. Turbin angin rotor dobel

Miturut insinyur Anupam Sharma lan Hui Hu, saka Pusat Energi Iowa, pangkal generator angin duwe rong masalah utama sing matesi efisiensi: siji, yaiku potongan bulat gedhe sing ora ngasilake energi, lan sing nomer loro padha njalari a gangguan ing angin sing uga nyuda energi saka generator sing ana ing sangisore 8 nganti 40% gumantung karo kondhisi.

Tenaga angin

Solusi sampeyan yaiku nambah rotor nomer loro, luwih cilik, kanggo saben turbin. Miturut simulasi lan tes sing ditindakake ing terowongan angin, agul-agul sing ditambahake nambah energi sing diasilake nganti 18%. Rencana kasebut yaiku nggawe turbin kanthi rotor dobel minangka efisien sabisa, nemtokake endi papan sing paling apik kanggo nyelehake nomer loro, sepira gedhene, bentuk dhasar sing kudu ana lan apa puteran ing arah sing padha karo rotor utama, utawa suwalike.

4. Panel surya ngambang

Wiwit taun 2011, perusahaan Prancis Ciel & Terre ngupayakake nggawe panel surya ngambang gedhe. Sistem kasebut, diarani Hydrelio Floating PV ngidini panel surya umum dipasang liwat banyu sing akeh kayata tlaga, waduk lan saluran banyu kanggo irigasi lan sapanunggalane, uga bendungan kanggo pembangkit listrik fotovoltaik. Iki yaiku nggawe alternatif sing gampang lan terjangkau kanggo taman surya terrestrial, utamane mikir babagan industri sing nggunakake akeh banyu lan dheweke ora kudu mandheg supaya luwih migunani.

panel surya korea

Miturut perusahaan kasebut, gampang dipasang lan dibongkar, bisa dicocogake karo macem-macem konfigurasi listrik, bisa kaukur lan ora prelu alat utawa alat abot. Fasilitas pertama jinis iki wis dibangun ing Inggris lan Jepang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.