Kekuwatan ombak kanggo ngasilake energi

Gerakan ombak segara dening meksa duweni potensi gedhe kanggo ngasilake listrik Jinis energi kasebut diarani tenaga gelombang.
Cocog banget kanggo negara-negara sing duwe garis pantai gedhe ing wilayah kasebut.
Iki sumber saka energi terbarukan lan resik sing diramalake duwe kapasitas ngasilake 2000 gigawatt energi.
Ana macem-macem cara ngasilake energi kanthi gerakan ombak segara. Sing paling akeh digunakake nganti saiki yaiku sistem sing nyakup pelampung listrik sing ana ing segara sing mindhah piston lan iki, dadi generator sing ngasilake energi listrik. Listrik teka kanthi kabel liwat laut.
Ing Inggris, piranti sing janjeni banget digawe kanthi efisien kanggo ngrebut energi gelombang sing diarani anaconda, yaiku tabung karet sing dawa banget ditutup ing loro ujung kasebut kanthi banyu ing njero. Iki dicelupake ing antarane 40 lan 100 meter.
Operasi kasebut cukup sederhana amarga gelombang bisa mlaku kanthi kuat, tabung sing kebak gerakan banyu sing meksa tekan metu ing salah sawijining pucuk ana turbin sing wiwit bisa digunakake kanthi tenaga iki lan ngasilake listrik sing banjur ditularake nganggo kabel menyang lemah.
Kauntungan saka prototipe iki yaiku luwih murah tinimbang jinis teknologi liyane, biaya pangopènan sing murah lan bisa tahan luwih suwe, Portugal minangka salah sawijining negara sing nggunakake metode iki lan rencana kanggo ngembangake ing wektu sing cedhak.
Malah ing teknologi gelombang Ora butuh pembangunan luwih lanjut supaya bisa entuk asil sing luwih apik lan biaya investasi sing luwih murah, amarga nganti saiki saya dhuwur.
Nanging akeh negara sing dadi tertarik karo sumber energi iki, sing njamin investasi terus digawe kanggo ningkatake utawa nggawe teknologi sing bisa nggunakake energi sing diprodhuksi ombak kanthi pengaruh lingkungan sing kurang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Etoma ngandika

    Aku Esteban Thomas, aku arep ngandhani yen dina iki aku sinau rong prekara anyar ... kayane aku wis nggunakake wektu kanthi becik. Aku janji bakal terus maju lan percaya marang bocah-bocah ing «kantor» ...

  2.   milvida ngandika

    Cara ngasilake energi anyar iki menarik banget, minangka sistem sing dakarepake manawa akeh negara bakal milih ngasilake, utamane amarga kita kudu miwiti ngrawat planet / Venezuela.