Apa kasugihan sing diasilake bisa dianyari penting ing PDB ing Spanyol?

lelang sing bisa dianyari

Untunge, taun kepungkur, lan kanggo taun kapindho berturut-turut, energi ijo nambah kontribusi kanggo ekonomi nasional lan padha murah utamane rega pasar listrik.

Sayange, lan kaya komentar ing kaca web iki, ing karusakan lapangan kerja ing sektor kasebut, mengklaim luwih saka 2.700 lapangan kerja.

Pakaryan ing Spanyol

Miturut teknologi, sing nggawe lapangan kerja paling akeh ing taun 2016 yaiku angin (535), fotovoltaik surya (182), termoelektrik surya (76), panas bumi entalpi (19), laut (17) lan tenaga angin mini (15) . limalas). Nanging, umume proyek ing sektor kasebut fokus ing generasi energi biomassa. Disusul angin, kanthi 17.100, lan fotovoltaik surya, kanthi 9.900, miturut data sing diwenehake Irena (Badan Energi Terbarukan Internasional).

Ing saindenging jagad, fotovoltaik surya minangka salah sawijining ana ing sirah, kanthi makaryakke 2,8 yuta wong, sing makili 11% saka kabeh gaweyan sing bisa dianyari. Diikuti dening instalasi angin, kanthi 1,1 yuta lapangan kerja.

Pakaryan sing bisa dianyari

Irena wis nemtokake tujuan kanggo netepi kabijakan perubahan iklim yen ing taun 2030 implementasi pembaruan ing jagad bakal tikel kaping pindho. Iki, kanthi petungane, bakal ngasilake 24 yuta wong bisa digunakake ing sektor iki nalika semana.

Miturut Irena, sing nggunakake Asosiasi Perusahaan Energi Terbarukan (APPA) minangka sumber, sektor kasebut asale ngrusak lapangan kerja wiwit taun 2008, nalika tenaga terbarukan nggunakake udakara 150000 wong, ing taun kasebut angka paling dhuwur kacathet ing negara kita.

pangembangan terbarukan

Irena nyalahake kahanan iki amarga "kabijakan ala ing sektor listrik«, Sing nyebabake jumlah karyawan ing angin, solar lan biomass terus mudhun.

PDB ing Spanyol

Sawise pirang-pirang taun surut, kayane sumber energi sing bisa dianyari mula mundhak sithik kanthi sithik, bobot ing perekonomian negara kita. Miturut Studi paling anyar babagan Pangaruh Makroekonomi Energi Terbarukan ing Spanyol sing disiapake saben taun dening Asosiasi Perusahaan Energi Terbarukan (APPA), ing 2016 sektor kasebut nyumbang 8.511 yuta euro kanggo PDB, sing makili 0,76% saka total lan paningkatan 3,3 % dibandhingake taun kepungkur.

Tantangan energi sing bisa dianyari

Miturut teknologi, sing paling akeh nyumbang yaiku solar fotovoltaik (32,37%), disusul angin (22,38%) lan solar termoelektrik (16,45%). Kajaba iku, nambah 1.000 yuta ing pajak net lan saldo ekspor net 2.793 yuta liyane kacathet.

Alesan kanggo pertumbuhan iki kudu ditemokake ing paningkatan kegiatan ing industri iki, sing umume amarga lelang angin (500 MW) lan biomassa (200 MW) lan woro-woro tawaran anyar sing wis digawe ing 2017 lan sing efek, kanthi yakin, bakal dibayangke ing laporan taun ngarep.

Sanajan data iki apik (sing adoh saka kontribusi rekaman PDB ing taun 2012 -10.641 yuta, 1% saka total-), asosiasi kasebut pengin nyorot kelumpuhan energi terbarukan sing urip ing Spanyol, amarga ing kabeh taun 2016 mung ditambahake 43 MW listrik sing dipasang anyar, angka minimal yen mbandhingake karo negara liya ing wektu sing padha.

Tabungan ijo ing pasar listrik

Kajaba pengaruh ing level ekonomi makro, sumber sing resik uga mengaruhi masa depan pasar listrik ing negara kita ing taun 2016. Thanks kanggo wong, rega saben jam megawatt (MWh) sing dituku mudhun 21,5 euro pungkasane jumeneng 39,67. Miturut panliten iki, tanpa angin, solar utawa hidroelektrik, saben MWh regane 61,17 euro, mula anane campuran kasebut nggambarake total ngirit 5.370 yuta sajrone taun. Tokoh sing luwih penting

Ing sisih liyane, pembaruan nyegah impor meh 20.000 ton minyak, sing nyegah pencairan 5.989 yuta euro maneh, lan nyegah 52,2 yuta ton CO2 ngrusak swasana kita, sing uga ngirit 279 yuta hak emisi.

Kita ngarep-arep yen kanthi 3 lelang mega pungkasan ing negara iki, bobote PDB sing bisa dianyari bakal nambah, lan bakal akeh sajrone 2 utawa 3 taun sabanjure.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.