Kapsul kopi kudu didaur ulang ing wadhah tartamtu

kapsul kopi

Ing masarakat saiki, kita ngasilake sampah sing ora kaetung ing pungkasane dina. Ora mung jumlahe, nanging macem-macem. Wis biasa sampah lan daur ulang umum, kayata plastik, kemasan, kertas lan karton, kaca lan organik, kita ora ngerti manawa ana akeh jinis sampah liyane lan ana sing kudu ngrampungake.

Ing kasus iki, kita bakal ngomong babagan ampas kapsul kopi. Beda karo apa sing bisa dipikirake, kapsul kopi ora bakal diwutahake menyang wadhah kuning, nanging ana mekanisme sing digawe dening perusahaan kanggo nglumpukake lan ngatasi sampah iki. Apa sampeyan pengin ngerti apa sing wis digawe karo kapsul kopi?

Residu kopi

wadhah kapsul kopi

Kapsul kopi ora dianggep minangka kemasan miturut Undhang-undhang Paket lan Sampah. Iki amarga kapsul ora bisa dipisahake saka produk sing ana. Amarga alasan iki, ora mlebu ing rantai daur ulang kemasan kayata botol, komplong utawa bata sing disimpen ing wadhah kuning nanging kudu ditindakake kanthi cara liya.

Kanggo ngatasi sampah iki, perusahaan kayata Nespresso lan Dolce Gusto wis ngetrapake program kanggo ngrampungake sampah iki lan daur ulang. Titik resik kanggo ngolah ulang kapsul kopi wis diinstal wiwit Februari 2011 ing Barcelona. Ing saindenging Spanyol, ana sing disebar 150 poin koleksi kanggo Dolce Gusto lan 770 kanggo Nespresso. Perusahaan kasebut negesake manawa bisa ngasilake daur ulang 75% kapsul sing didol, nanging gagal ngonfirmasi volume manawa pelanggan bali menyang kontainer.

Bahan sing bisa didaur ulang

daur ulang kapsul

Langkah iki apike, nanging ora nggatekake yen kapsul duwe titik daur ulang dhewe meh umume. Sawise sinau sing ditindakake dening Organisasi Konsumen Spanyol (OCU), mula dingerteni mung 18% pelanggan sing tuku kapsul iki daur ulang ing poin sing cocog. Nanging, 73% ngakoni yen dheweke mbuwang.

Perusahaan misahake bahan plastik utawa aluminium, saka kopi. Tilas didaur ulang ing tanduran sing khusus kanggo bahan kasebut. Plastik digunakake, kayata, kanggo nggawe perabotan kutha kayata bangku utawa limbah sampah. Kopi uga didaur ulang minangka kompos kanggo tanduran.

Mula, perlu diweruhi ilmu kasebut marang luwih akeh wong supaya bahan kasebut bisa digunakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.