Kaluwihan lan kekurangan energi panas bumi

Proses industri

Energi sing bisa dianyari mesthi wae masa depan ing jangka menengah lan jangka panjang, kabutuhan nggolek jinis energi liyane kanggo ngganti cadangan fosil sing saya kurang

Yen ngomong babagan energi panas bumi, kita ngrujuk jinis energi sing bisa dianyari, nanging yen digunakake langsung iku dhuwur, tegese, kapasitas regenerasi deposit kurang saka ekstraksi, ujar manawa nganyari maneh bakal ilang.

Apa sing diarani energi panas bumi?

Energi panas bumi minangka energi terbarukan sing njupuk kauntungan saka panas lemah ing kahanan udara lan entuk banyu panas sanitasi kanthi cara ekologis. Sanajan minangka salah sawijining sumber energi terbarukan kurang dikenal, efek kasebut luar biasa kanggo dikagumi alam. Mesthi kita kabeh bisa ngelingi gambar gunung berapi Etna ing Sisilia nalika jeblugan lengkap, kita wis nate nyoba efek santai saka banyu termal utawa fumarole lan geyser sing dikagumi, kayata ing taman Timanfaya ing Lanzarote, kayata.

Biasane, panggunaan langsung kanggo produksi energi listrik mung ana ing papan-papan tartamtu ing bumi, yen ana kahanan tartamtu. khusus banget, nalika sampeyan pengin nggunakake kauntungan kasebut kanggo tujuan termal, kemungkinan bakal tambah akeh.

Aplikasi

Aplikasi geoterma gumantung karo karakteristik saben sumber. Sumber daya panas bumi sing luwih dhuwur (ing ndhuwur 100-150ºC) umume digunakake kanggo produksi listrik. Nalika suhu waduk ora cukup kanggo ngasilake listrik, aplikasi utamane yaiku termal ing sektor industri, layanan lan perumahan.

Sajarah

Swedia minangka negara Eropa pertama sing nggunakake energi panas bumi, minangka akibat saka krisis minyak ing taun 1979. Ing negara liya kayata Finlandia, Amerika Serikat, Jepang, Jerman, Walanda lan Prancis, energi panas bumi minangka energi kondhang sing wis dileksanakake sajrone puluhan taun.

Kaluwihan lan kekurangan

Yen ngomong babagan kaluwihan lan kekurangan kasebut sumber sing bisa dianyari, ing ngisor iki misuwur:

Kaluwihan

  1. Wis rampung gratis lan lokal, amarga ora gumantung karo pihak katelu kanggo panggunaan.
  2. Umumé bisa dianyari, kanthi artine emisi gas saka efek omah kaca, lan khususe, karbon dioksida.
  3. Iki luwih milih pangembangan industri lokal, saliyane kanggo nggawe jinis lapangan kerja sing mumpuni.

Kekirangan

  1. Kinerja termodinamika saka fasilitas ora dhuwur banget.
  2. Investasi gedhe umume dibutuhake kanggo njupuk keuntungan listrik sumber daya iki, nalika Kajaba iku, daya ekstraksi ora dhuwur.
  3. Eksploitasi deposit kasebut mesthi kalebu derita kahanan sing durung mesthi, utamane amarga beda-beda potensial ing eksplorasi lan eksploitasi. Iki sing nyebabake variasi pinunjul ing proyek kasebut.
  4. Panganggone sumber daya kudu ditindakake cedhak karo papan asale, mula kadang fasilitas kasebut adoh saka pusat kutha, dhasar nalika ana produksi listrik.

Energi panas bumi ing Spanyol

Ing Spanyol panggunaan sumber energi iki meh ora, sanajan iku ora ateges ora duwe potensi. Babagan produksi listrik, mung Kepulauan Canary Amarga asale vulkanik, dheweke bakal duwe potensi aporiori sing cukup kanggo dadi tuan rumah instalasi, dene panggunaan kanggo tujuan termal wis bisa digunakake ing papan sing luwih akeh.

Warta paling anyar nggawa kita kasunyatan manawa Galicia bisa dadi salah sawijining kutha pionir sing nggunakake energi panas bumi kanggo dadi panas, AC lan banyu panas ing bangunan. Malah wis ana diskusi babagan perusahaan manufaktur pompa panas pertama

Iki beda karo kasunyatan negara liya, kayata Chili, ing endi tanduran panas bumi pertama ing Amerika Selatan , kanthi investasi luwih saka 320 yuta dolar, sing bakal ngasilake energi kanggo 165000 kulawarga.

Minangka fasilitas listrik sing dipasang 48 MW sing bakal ngasilake udakara 340 GWh saben taun.

Ekstraksi cairan suhu sithik saka njero bumi lan digunakake, contone, ing pemanasan omah kaca, nganggep entuk manfaat ing produksi hortikultura, amarga wis diidini kanggo ngasilake spesies hortikultura musim sing ora bisa ditindakake kanthi cara liya.

Ing sektor perumahan lan layanan, sumber daya iki uga bisa digunakake amarga mbutuhake energi saka entalpi kurang.

Contone panggunaan sing luar biasa bisa dadi proyek AC ing platform, kamar teknis, lan papan komersial ing Stasiun Metro Pacífico ing kutha Madrid.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.