Kain nganggo panel surya sing ngasilake energi

Perkembangan tenaga surya pancet amarga wis ngerti manawa bakal dadi salah sawijining Sumber energi saka wektu cedhak. Akeh pabrikan lan peneliti sing nggawe teknologi solar anyar, sing paling misuwur yaiku panel surya ultra tipis.

Ana sawetara model nanging salah siji sing paling inovatif yaiku sing dirancang dening SMIT utawa Teknologi Interaktif Berkelanjutan Berkelanjutan. Klompok iki wis nggarap proyek sing diarani Surya tarik yaiku kain sing ditutupi Sel surya fotovoltaik Efisiensi ultra tipis, sing bisa digunakake minangka payung, warna kere utawa setengah shade.

Kain iki bisa ngasilake listrik saka sel surya ing kain sing dipasang ing srengenge kanggo njupuk radiasi surya.

Kain Surya Tensil duwe sensor CIGS sing ngidini strukture bisa diorientasi maneh miturut kahanan cuaca.

Kain iki digawe karo PV Organik bahan silikon amorf tipis sing tanpa toksin lan lengkap bisa didaur ulang.

Jinis teknologi iki nduweni aplikasi jembar ing saben dinane nanging uga mupangate yaiku saben panel mandhiri supaya yen ana modul sing rusak bisa diganti tanpa ana masalah. Iki uga menehi kamungkinan konsumen kanggo ngatur kanthi estetis supaya pas uga menyang situs sing bakal dilebokake.

Tensile Solar bisa merevolusi cara nggunakake bahan lan kanthi cara iki nggunakake fitur kanggo ngasilake energi.

Teknologi surya iki apik banget amarga bisa otonom, cerdas, efisien, adaptasi lan ekologis amarga bahan kasebut bisa didaur ulang.

Produksi saka energi terbarukan lan resik Ora ana watesan amarga bisa ditrapake ing kabeh jinis bahan lan teknologi.

SUMBER: Eco Geek


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.