Jinis wadhah uwuh

jinis wadhah uwuh

Kanggo nyuda pengaruh saka perubahan iklim lan panggunaan lan panggunaan bahan baku sing bener, daur ulang digunakake. Iki minangka salah sawijining alat sing paling cedhak sing kudu digunakake kabeh warga kanggo nyuda pengaruh lingkungan. Kajaba iku, kita bisa ngatur sumber daya alam lan bahan baku sing luwih apik. Nanging, kadhang kala angel didaur ulang kanthi bener. Kanggo iki ana macem-macem jinis wadhah uwuh ing endi nyedhiyakake kabeh sampah sing digawe ing omah.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani apa macem-macem kontainer sampah lan apa sing dikarepake kanggo masing-masing.

Daur ulang ing omah

Daur ulang minangka proses sing tujuane nggawe sampah dadi produk utawa bahan anyar kanggo digunakake sabanjure. Kanthi nggunakake proses iki kanthi lengkap, kita bisa ngindhari sampah bahan sing bisa migunani, bisa nyuda panggunaan bahan baku anyar, lan mesthine panggunaan energi anyar. Kajaba iku, kita wis nyuda polusi udara lan banyu (kanthi insinerasi lan TPA) lan nyuda emisi gas omah kaca.

Daur-ulang penting banget amarga ana akeh bahan sing bisa didaur ulang kayata komponen elektronik, kayu, kain lan tekstil, logam besi lan non-ferrous, lan bahan sing paling populer kayata kertas lan karton, kaca, lan plastik tartamtu.

Kanggo wong sing luwih anyar lan luwih berpengalaman, nanging sing isih duwe pitakon tartamtu, biasane ana sawetara kampanye utawa program pendidikan lingkungan babagan sampah lan daur ulang (saben taun) kanggo nambah kesadaran lan ndhidhik masarakat babagan dampak lingkungan. Generasi sampah lan langkah-langkah perlindungan lingkungan kanggo nyuda sampah.

Kampanye utawa program iki biasane ditindakake dening Junta de Andalucía, Federasi Kotamadya lan Provinsi Andalusia (FAMP), Ecoembes lan Ecovidrio. Penting banget, wong kudu sinau daur ulang, amarga saiki akeh wong sing ora ngerti kepiye. kanggo ulang kabeh.

Jinis wadhah uwuh

Ana macem-macem jinis kontainer sampah lan kita duwe sing utama kanggo nyedhiyakake sampah sing beda miturut asal lan komposisine. Ayo deleng apa sejatine:

Wadhah kuning

Saben kita nggunakake luwih saka 2500 kontaner saben taun, lan luwih saka separo digawe saka plastik. Saiki ing Andalusia (lan aku wis ngobrol babagan Andalusia amarga aku saka kene, aku luwih ngerti data), luwih saka 50% kemasan plastik didaur ulang, meh 56% logam lan 82% karton didaur ulang. Ora ala! Saiki deleng siklus plastik lan diagram ilustrasi cilik sing bisa ndeleng aplikasi pisanan lan digunakake sawise daur ulang.

Kanggo ngrampungake kontainer iki, kudu diarani sampah sing ora dibuwang yaiku: wadhah kertas, karton utawa gelas, ember plastik, dolanan utawa gantungan, CD lan peralatan rumah tangga.

Rekomendasi: Sadurunge mbuwang wadhah menyang wadhah, resiki lan rata wadhah kanggo nyuda volumee.

Wadah biru

Sadurunge, kita wis ndeleng apa sing disimpen ing kontainer, nanging durung weruh apa sing ora bisa dilebokake, ing kasus iki: Popok, serbet utawa andhuk kertas sing kotor, pelumas utawa karton utawa kertas berminyak, foil aluminium, lan lemari karton lan obat-obatan.

Kanggo saben kertas ukuran standar (DIN A4) setor lan dijupuk, energi sing disimpen padha karo lampu loro bohlam lampu hemat energi 20 watt sajrone 1 jam. Mula, sampah daur ulang kertas lan karton penting banget.

Kanthi daur ulang siji ton kertas, 12 nganti 16 wit ukuran sedhengan bisa disimpen, 50.000 liter banyu lan luwih saka 300 kilogram minyak bisa disimpen.

Jinis wadhah uwuh: wadhah ijo

Salah sawijining jinis kontainer sampah sing paling akeh digunakake kanggo daur ulang kaca. Kaca 100% bisa didaur ulang lan ora bakal ilang kualitas asline. Kanggo saben botol sing didaur ulang, energi sing dibutuhake kanggo nguripake TV suwene 3 jam bisa disimpen. Daur ulang kaca nggambarake udakara 8% (kanthi bobot) saka total sampah sing ngasilake.

Butuh 4.000 taun supaya botol kaca sing dikubur ing TPA bisa mudhun utawa ilang kabeh. Kanggo nggampangake daur ulang, Elinga, lebokake ing wadhah ijo tanpa tutup utawa tutup, lan wadhah kasebut kudu dilebokake ing tong sampah kuning.

Yen metu saka kontainer kasebut lan nggunakake wadhah abu-abu, kita uga bisa nyuda lan nggunakake bahan organik kanthi luwih apik, amarga malah bahan organik bisa dadi kompos lan bisa digunakake minangka kompos.

Jinis wadhah sampah: wadhah abu-abu lan coklat

Wadhah abu-abu diarani kontainer tradisional, lan pungkasane sampeyan mbuwang kabeh sampah sing ora sampeyan simpen. Nanging, sampeyan kudu mbuwang sawetara jinis sampah amarga mung siji wadhah daur ulang. Antarane kontainer abu-abu, wadhah paling tuwa ing antarane kabeh kontainer sampah sing dikenal. Yaiku wadhah sing ana sadurunge ngetrapake sisa wadhah daur ulang, lan bahan kasebut miturut warna miturut tujuan lan jinis sampah. Saiki, akeh wong mikir yen kontainer abu-abu cocog kanggo kabeh sing ora ana ing wadhah liyane. Iki pancen jelas ora.

Tuang sembarang jinis sampah mung kanggo kasunyatan manawa ora ditrapake ing wadhah liyane minangka kesalahan lengkap. Ana jinis sampah sing ora dibuwang ing jinis kontainer, sanajan abu-abu uga ora ana. Limbah kasebut biasane dienggo titik resik. Uga ana jinis sampah liyane sing duwe kontainer khusus, kayata lenga sampah lan batre. Kanggo wong-wong mau, ana wadhah tartamtu. Masalah karo sampah iki yaiku kontainer sing dikhususake ora luwih asring lan luwih nyebar.

Wadhah coklat minangka jinis kontainer sing katon anyar lan akeh wong sing ora precaya. Kita wis ngerti yen ing wadhah kuning ana wadhah lan plastik, ing kertas biru lan karton, kanthi warna ijo gelas lan ing abu-abu sampah organik. Wadhah anyar iki nggawa akeh keraguan, nanging ing kene kita bakal ngrampungake kabeh.

Ing wadhah coklat kita bakal mbuwang uwuh sing kasusun saka bahan organik. Iki tegese kanggo sebagian besar sisa panganan sing kita produksi. Sisik iwak, kulit woh lan sayuran, sisa panganan saka piring, cangkang endhog. Limbah kasebut organik, yaiku, bakal mudhun dhewe suwe-suwe. Limbah jinis iki bisa dadi bagean nganti 40% saka kabeh produk ing omah.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan macem-macem jinis kontainer sampah sing ana lan ciri khas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.