Jinis saringan banyu

Filter banyu ngarep

Yen banyu sing tekan tap durung rampung murni utawa ana jejak, saringan banyu bakal luwih apik kanggo kesehatan kanthi ngilangi akeh komponen abot saka banyu. Manungsa mbutuhake banyu supaya bisa urip, lan sanajan untunge mayoritas pedunung ing Spanyol nduweni akses menyang banyu sing resik lan bisa diombe, ora saben wong duwe banyu sing enak utawa partikel polusi. Kanggo iki, ana macem-macem jinis saringan banyu kanggo nambah kualitase.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake apa macem-macem jinis saringan banyu, apa gunane lan apa fungsi utama.

Cara milih saringan banyu

filtrasi banyu

Sadurunge milih saringan banyu, penting kanggo verifikasi manawa cocog karo standar banyu ngombe sing aman EPA, uga kinerja lan karakteristike, ease saka instalasi lan nggunakake, lan dawa babar pisan Panjenengan.

Banyu ngandhut uyah, mineral lan bahan organik: sistem pemurnian ngilangi zat sing ora dikarepake utawa bisa mbebayani kanggo kesehatan. Sistem pemurnian biasane nggunakake karbon aktif kanggo nyerep rereged, lampu UV kanggo mateni mikroorganisme, lan resin penukar ion kanggo nahan mineral utawa logam.

Filtrasi, ing tangan liyane, minangka tumindak mekanis ing ngendi unsur panyaring utawa layar nahan partikel padhet. Sistem filtrasi sing paling umum yaiku saringan sedimen lan saringan membran. Loro-lorone asring digunakake ing kombinasi. Simpenan nahan unsur saka 1 nganti 100 mikron, nalika film nahan unsur mikroskopik sing luwih cilik tinimbang 1 mikron.

Jinis saringan banyu

jinis saringan banyu

Filter karbon aktif

Filter iki dianggo kanthi nyerep partikel-partikel polusi sing ana ing banyu liwat sistem adhesi karbon. Dheweke bisa nangkep akeh molekul banyu sing pengin ora dikonsumsi, sanajan ora bisa ngilangi sawetara bahan kimia kayata arsenik, nitrat, fluorida, lsp. Nanging, ana uga zat sing bisa ngilangi merkuri, timbal lan zat liyane. Ana rong jinis saringan karbon aktif: pamblokiran karbon aktif, kang asring luwih efektif, utawa karbon aktif granular. Kajaba iku, asring digunakake minangka tambahan kanggo peralatan liyane, nyedhiyakake nyaring tambahan. Disaranake digunakake karo teknologi liyane sing dirancang khusus kanggo ngilangi virus lan bakteri.

saringan reverse osmosis

Filter semi-permeabel iki bisa liwat membran karo micropores sing mbantu nahan lan mblokir dalan saka impurities gedhe sing bisa ana ing banyu lan mbebayani kanggo kesehatan. Asring minangka pelengkap sampurna kanggo panyaring karbon aktif. Filter-filter reverse osmosis, nalika mbantu nyedhiyakake banyu kanthi kualitas sing luwih apik, asring saringan intensif sumber daya sing mbuwang akeh banyu. Mulane, dianjurake kanggo milih membran kanthi membran sing berkualitas tinggi lan digunakake mung nganggo banyu utawa kanggo masak.

saringan ultraviolet

Kanthi sinar UV, saringan iki bisa digunakake ing banyu lan kanthi cara iki bisa ngilangi akeh mikroorganisme lan bakteri. Nanging, ora ana gunane yen tujuane kanggo mbusak partikel padhet utawa rereged liyane. Mangkono, disaranake digunakake minangka piranti pelengkap kanggo saringan liyane.

saringan ozon

Dheweke ngobati banyu kanthi kimia liwat sistem sing ngowahi molekul oksigen ing banyu, nyebabake banyu dadi teroksidasi. Iki mungkasi tumindak virus lan bakteri, supaya Iki minangka saringan sing migunani banget sing ngrusak kabeh jinis mikroorganisme, virus lan bakteri. Nanging, saringan ozon ora bisa mbusak unsur kimia mbebayani sing ana ing banyu kanthi efektif.

saringan keramik

Cara filtrasi banyu iki dianggo liwat piranti keramik sing bisa gampang ditrapake ing saringan apa wae, njaga partikel ing banyu sing bisa mbebayani kanggo kesehatan. Mbantu mbusak mikroba lan sawetara partikel, nanging ora bahan kimia saka banyu. Salah sawijining kaluwihan gedhe yaiku umur dawa: Filter jinis iki bisa tahan nganti 20 taun kanthi pangopènan sing tepat, saéngga njamin perawatan banyu jangka panjang. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan jinis saringan banyu? Kita ngajak sampeyan njaluk informasi luwih lengkap babagan model H2oTaps, kita bakal menehi pitutur marang kowe kabeh lan bakal nuduhake endi sing paling apik kanggo kahanan sampeyan.

Alasan kanggo tuku jinis saringan banyu

jinis saringan banyu kanggo omah

Ana sawetara alasan kanggo mutusake tuku saringan banyu. Nalika banyu tunyuk umume disetujoni kanggo konsumsi manungsa, kadhangkala bisa digawa macem-macem endapan, mikroorganisme, virus, bakteri lan zat liyane sing duweni potensi beracun kayata klorin. Nanging uga nyumbang kanthi positif kanthi cara liya.

Mungkasi tuku banyu botol nyuda konsumsi plastik, pilihan sing apik ing wektu sing penting ing sejarah, mula mbantu miwiti nggabungake praktik sing luwih sehat ing planet ing urip saben dina. Babagan faktor ekonomi, konsumsi banyu botol ngira ora mung konsumsi plastik sing berlebihan, nanging uga anggaran mingguan ing supermarket. Nalika tuku saringan, dhuwit bakal dadi investasi long-term lan sampeyan bakal bisa kanggo ngombe kualitas banyu murni.

Tuladha jinis saringan banyu

format jar

Iki minangka pilihan utama kanggo nyaring banyu sadurunge mlebu ing sistem sampeyan, sistem tangki banyu Filter Brita sing misuwur. Ora ana misteri amarga iki minangka produk sing populer. Ketel karo rong spasi banyu lan saringan kanggo mbusak bau sing ora enak lan nyuda barang kaya jeruk utawa klorin ing banyu.

Kothak kasebut kalebu 4 saringan lan botol banyu kurang saka 30 euro. Keuntungan nggunakake sistem Brita yaiku wis dadi standar lan sampeyan bisa nemokake saringan pihak katelu sing luwih murah ing endi wae.

saringan kran

Philips AWP3703 minangka panyaring banyu sing sampurna kanggo dipasang ing tunyuk lan tansah golek banyu sing disaring saben mbukak tunyuk. Nalika iku mesthi sistem sing rada gedhe amarga dipasang langsung menyang spout kran banyu, iku pilihan instalasi sing gampang banget lan saben saringan tahan nganti setengah taun.

Sampeyan bisa nemokake iku kurang saka 30 euro, lan Bisa nyaring 1.000 liter banyu sajrone 6 wulan. Sampeyan uga bisa nggunakake saringan kaya biasane lan ngaktifake nganggo tuas tunyuk. Panggantos biaya kurang saka 10 euro.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan macem-macem jinis saringan banyu lan karakteristike.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.