Jinis polusi banyu

kontaminasi kimia

Polusi banyu minangka owah-owahan kimia, fisik utawa biologi ing kualitas banyu sing duweni efek ngaruh lan ngrusak organisme sing ngonsumsi banyu. Konsep banyu sing kontaminasi nuduhake akumulasi lan konsentrasi siji utawa luwih zat liyane saka banyu sing padha nganti nyebabake ora seimbang ing urip biologi, konsumsi manungsa, industri, pertanian, nelayan lan rekreasi lan masalah kewan. Ana akeh jinis polusi banyu gumantung saka asal lan karusakan.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake apa macem-macem jinis polusi banyu sing ana lan apa akibate.

Jinis polusi banyu

jinis polusi banyu sing ana

hidrokarbon

Tumpahan minyak meh tansah nduwe pengaruh lokal marang satwa utawa urip ing banyu, Nanging potensial kanggo nyebar iku gedhe tenan.

Lenga kasebut nempel ing wulu manuk laut, mbatesi kemampuane kanggo nglangi utawa mabur, saengga bisa mateni iwak. Tambah tumpahan minyak lan tumpahan ing kapal wis nyebabake polusi segara. Wigati Penting: Lenga ora larut ing banyu lan bakal mbentuk lapisan lenga sing kandel ing banyu, nyedhot iwak lan ngalangi cahya saka tanduran akuatik fotosintetik.

Banyu lumahing

Banyu lumahing kalebu banyu alam kang ana ing lumahing bumi, kayata kali, tlaga, blumbang, lan segara. Bahan kasebut kena kontak karo banyu lan dissolve utawa fisik nyampur ing.

Penyerap oksigen

Ana mikroorganisme ing awak banyu. Iki kalebu organisme aerobik lan anaerob.. Banyu biasane ngemot mikroorganisme, aerobik utawa anaerob, gumantung saka zat biodegradable sing ana ing banyu.

Mikroorganisme sing akeh banget ngonsumsi lan nyuda oksigen, nyebabake mati organisme aerobik lan ngasilake racun sing mbebayani kayata amonia lan belerang.

Polusi lemah

Pestisida lan bahan kimia sing gegandhengan karo lemah dilebur dening banyu udan lan diserap menyang lemah, saéngga ngobati banyu lemah.

Kontaminasi mikroba

Ing negara berkembang, wong ngombe banyu sing ora diolah langsung saka kali, kali, utawa sumber liyane. Kadhangkala ana kontaminasi alam sing disebabake dening mikroorganisme kayata virus, bakteri lan protozoa.

Iku kamungkinan sing iki kontaminasi alam nyebabake penyakit serius manungsa lan pati iwak lan spesies liyane.

Polusi dening materi sing digantung

Ora kabeh bahan kimia gampang larut ing banyu. Iki diarani "materi partikel." Jinis zat kasebut bisa ngrusak utawa malah mateni organisme akuatik.

Kontaminasi kimia banyu

Iku misuwur kanggo ndeleng carane macem-macem industri nggunakake bahan kimia sing dibuwang langsung menyang sumber banyu. Agrokimia sing digunakake akeh banget ing tetanèn kanggo ngontrol hama lan penyakit pungkasane bakal mili menyang kali, ngracuni organisme akuatik, mateni keanekaragaman hayati lan mbebayani nyawa manungsa.

Kontaminasi nutrisi

Kaping pirang-pirang kita ngomong yen banyu nduweni nutrisi sing sehat kanggo makhluk urip, mula ora perlu dekontaminasi. Nanging panemuan konsentrasi dhuwur saka pupuk tetanèn lan industri ing banyu ngombe ngganti kabeh kahanan.

Akeh limbah, pupuk lan limbah ngemot akeh nutrisi sing bisa ngrangsang pertumbuhan ganggang lan suket ing banyu, nggawe ora bisa diombe lan malah nyumbat saringan.

Limbah pupuk saka lahan pertanian ngrusak banyu ing kali, kali, lan tlaga nganti tekan segara. Pupuk sugih ing macem-macem nutrisi sing dibutuhake kanggo urip tanduran, lan banyu seger sing diasilake ngganti keseimbangan alami nutrisi penting kanggo tanduran akuatik.

Sumber lan jinis polusi banyu

jinis polusi banyu

Sumber polusi antropik sing mengaruhi kualitas banyu biasane dipérang dadi rong jinis:

  • Titik sumber polusi
  • Sumber polusi non-titik

Ayo padha ndeleng saben wong:

  • Titik sumber kontaminasi: Sumber polusi titik nuduhake sumber polusi sing ngetokake polutan tunggal utawa diskrèt ing wilayah geografis sing terpencil utawa diwatesi. Carane dadi: pembuangan banyu limbah domestik, pembuangan banyu limbah industri, operasi limbah mbebayani, drainase tambang, bocor, discharge sengaja, etc.
  • Sumber polusi sing nyebar: Iki minangka sumber proliferasi, kalebu aktivitas sing nutupi wilayah gedhe sing bisa nyebabake kontaminasi ing lemah, lan mesthi ora bisa ditemtokake kanthi pasti lan presisi. Sawetara conto basis sumber: tetanèn lan peternakan, drainase kutha, panggunaan lahan, landfill, deposisi atmosfer, lan aktivitas rekreasi.
  • Sumber polusi alam: Padha nuduhake geni utawa aktivitas vulkanik.
  • Sumber polusi teknologi: Sumber polusi jinis iki adhedhasar konsumsi industri lan domestik, kalebu transportasi bermotor sing mbutuhake pelumas.

Jinis-jinis polutan

residu ing banyu

Mikroorganisme patogen

Jenis polusi iki diprodhuksi dening mikroorganisme, kayata bakteri, virus, protozoa Bisa nyebabake penyakit serius kayata kolera, typhus, lan hepatitis.

Sampah organik

Asal-usule yaiku sampah sing diasilake dening kegiatan manungsa, kayata kewan. Anane zat biodegradable utawa gampang decomposable ing banyu ningkatake pertumbuhan bakteri aerob sing ngonsumsi oksigen sing ana. Hypoxia ndadekake organisme aerobik angel urip, lan organisme anaerob ngeculake zat beracun kayata amonia utawa belerang.

Bahan kimia anorganik

Semono uga kanggo asam, uyah, lan logam beracun. Ing konsentrasi dhuwur, bisa nyebabake karusakan serius kanggo organisme, nyuda asil produksi tetanèn lan korosi peralatan kerja.

Fitonutrien anorganik

Padha uga kanggo nitrates lan fosfat. Iki minangka zat larut sing dibutuhake kanggo pangembangan tetanduran lan bisa ngrangsang wutah saka ganggang lan organisme liyane. Polusi jinis iki bisa nyebabake eutrofikasi awak banyu, sing mbutuhake kabeh oksigen sing ana. Iki ngalangi aktivitas organisme liya lan nyuda keanekaragaman hayati ing banyu.

Senyawa organik

Kaya lenga, bensin, plastik, pestisida, lsp. Iki minangka zat sing bisa ditahan ing banyu kanggo wektu sing suwe lan angel dirusak mikroorganisme.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan jinis polusi banyu sing ana.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)