Jinis pinus ing Spanyol

jinis pinus ing spanyol sing ana

Ing Spanyol kita duwe jumlah gedhe saka macem-macem wit. Nanging, salah siji sing paling KALUBÈRAN lan paling dikenal dening akeh wong iku pinus. Ana macem-macem jinis pines ing Spanyol lan saben wong duwe ciri unik. Pinus minangka jinis wit evergreen sing kalebu kulawarga pinus lan bisa tuwuh nganti 40 meter. Nduweni batang tegak kanthi retak ing kulit coklat. Nalika wit-witan iki tuwuh, cabang-cabang ing ngisor iki ilang, saengga wit kasebut katon lanky banget. Godhong pinus ijo, ukurane 3 nganti 8 cm lan bentuke landhep.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake babagan jinis utama wit pinus ing Spanyol sing ana lan karakteristik utama.

Jinis pinus ing Spanyol

conthong pinus

pinus radiata

Kualitas kayu lan produktivitas sing dhuwur ing owah-owahan sing relatif cendhak banget menarik. Kayu digunakake kanggo njupuk macem-macem unsur: balok, pertukangan njaba, papan partikel lan pasta.

Pinus sylvestris

Kanggo realisasi balok, perabot, lantai parket, kolom, lsp. Uga digunakake kanggo kayu bakar lan obor. Saiki, bagean sing apik digunakake kanggo nggawe perabotan polesan, balok, lan bentuk liyane sing apik, dene bagean sing luwih murah digunakake kanggo nggawe ubin, dek, lan barang-barang liyane sing kurang awet. Akeh gréja ing Ganadería del Norte dibangun nganggo kayu pinus, kanggo atap, kanggo misbyah, utawa kanggo kabeh scaffolding padha perlu. Iki uga akeh digunakake ing pambangunan omah lan kraton, kayata ing San Lorenzo del Escorial.

Pinus uncinata

Kaluwihan pinus ireng saiki ing Pyrenees diwatesi amarga alas-alas iki wis diowahi nganti pirang-pirang abad dadi padang rumput alpine, lan kayu bakar diklumpukake ing gubug pangon lan wedhus ing wilayah sing luwih dhuwur kanggo pemanasan lan masak. Akeh alas pinus kita saiki dumunung ing lereng curam, wilayah watu utawa lemah liyane sing ora penting pastoral.

Iku kayu putih, heartwood kadhangkala salmon coklat, ora banget resinous, gampang kanggo Cut, kualitas variabel, umume medium amarga keluwihan knots.

Pinus pinea

Wiji, nanas, dijupuk saka wit cemara lan digunakake kanggo nggawe kue lan kacang. Nanging ora mung sumber pangan kanggo manungsa, nanging uga kanggo kewan ora kaetung, kalebu manuk, rodents lan malah celeng. Produksi nanas tikel kaping telu saben taun lan panen kacang pinus ora stabil. Jinis pinus tartamtu bisa ngasilake luar biasa nganti 3.000 kerucut. Kualitas kayune apik, nanging isi resin sing dhuwur ndadekake ora nyenengake kanggo industri lan kerajinan. Tannin diekstrak saka kulit kanggo mbubarake kulit.

Pinus pinaster

Hobi utamane yaiku koleksi plastik, fishing lan produksi kayu. Loro produk utama sing dijupuk saka resin. Proses entuk resin pinus wis ngalami évolusi saka wektu, saka sistem primitif sing rampung karo mati wit pinus kanggo sistem kurang agresif saiki. Saiki, kita isih bisa ndeleng sisih resin saka Hugues sing dipotong pines, dipotong nganti udakara 15cm, sing misuwur banget ing abad kaping XNUMX.

Pinus canariensis

Pinus Canary minangka spesies langka ing antarane spesies pinus amarga gampang regenerasi ing batang lan batang lan bisa thukul sawise kobongan, nanging iki nyebabake budidaya ing pirang-pirang papan kanthi risiko geni.

Wis kakehan resin kayu kanggo digunakake ing industri utawa Kerajinan, nanging Dihargai banget nalika nggawe obor, utamane kayu ati, yaiku bagian tengah sing paling peteng.

Karakteristik pinus ing Spanyol

jinis pines ing Spanyol

Pinus minangka wit gedhe sing tetep ijo ing saindhenging taun, cabang-cabange piramida nalika isih enom lan dadi luwih amba lan luwih akeh cabang nalika nyedhaki kadewasan. Nduweni awak sing kandel lan sisik kanthi resin sing nutupi. Godhong runcing kaya jarum.

Wohé ditutupi lapisan kayu lan ing njero ana wiji. Ana telung jinis jarum pinus:

  • utama, sing piyambak lan toothed.
  • bracts (organ sing nyimpen nutrisi kanggo kembang), sing luwih cilik tinimbang godhong normal ing cedhak cabang lan bentuke segi telu nalika dipisahake saka pangkal.
  • godhong diwasa, iki evergreen lan kaya jarum, lan ditemokake ing klompok nganti limang godhong segi telu.

Woh-wohan kasebut nduweni kualitas sing dibentuk dening kerucut, sawetara sing tetep ditutup nganti pirang-pirang taun nganti ana sing ngrangsang, kayata geni, mbukak lan nyelehake wiji ing lemah. Kebutuhan reproduksi iki diarani serotonin (adaptasi kanggo geni ing sawetara spesies).

Propiedades

macem-macem pines

Pine nduweni sawetara sifat, kauntungan utama yaiku isi turpentine saka kulite. Senadyan zat iki ngganggu kulit, wis ana macem-macem kegunaan wiwit jaman kuna. Bagian pinus sing paling akeh digunakake yaiku: resin, tunas, sage, tombol lan kayu.

Mupangat kasebut uga diapresiasi ing industri kuliner, kosmetik lan kayu. Kacang pinus wis suwe digunakake ing baking lan nambah rasa salad, fillings lan saus ing macem-macem masakan, lan dikenal minangka 'pesto'. Jarum pinus dipangan dicampur karo breadcrumbs lan papak garing.

Sifat balsamic saka pinus akeh digunakake ing sawetara spa, bak mandi, wangi lan tonics digawe saka pine.

Ing Eropah, roti tradisional sing digawe saka kulit wit iki diarani "pettu". Tradhisi kasebut diwiwiti nalika jaman langka panganan. Jarum pinus wis suwe digunakake ing pawon amarga aroma alus lan rasa eksotis.

Budaya panganan diuripake maneh ing saindenging jagad nalika tanduran sing bisa dipangan liar, sing ilang kanthi komersialisasi, dipangan. Pine iku asli lan ndadekke keuntungan ekologis kanggo planet, mrodhuksi rasa anyar sing awaken indra.

Kanggo nggunakake jarum pinus ing panganan kita kudu bleached pisanan. Padha kudu diselehake ing nggodhok banyu kanggo bab 20 detik. Sanalika sawise wektu iki, padha diselehake ing banyu es. Iki mbantu ngresiki lan njaga werna padhang.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan jinis pines ing Spanyol lan karakteristike.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.