Jinis pembangkit listrik

tanduran hidroelektrik

Listrik minangka fenomena alam sing bisa kedadeyan kanthi macem-macem cara liwat pembangkit listrik. Pitakonan asale saka listrik ora prasaja: kanggo digunakake minangka energi, iku kudu lelungan adoh. Ing sisih liya, kapasitas produksi lan tingkat efisiensi, yaiku, jumlah listrik sing bisa diasilake saka konversi energi primer, bakal gumantung saka bahan mentah lan teknologi sing digunakake. Iki minangka alesan kenapa pembangkit listrik bakal gumantung karo energi. Ing Spanyol, utama jinis pembangkit listrik Padha termal, nuklir, fotovoltaik atmosfer lan solar.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan macem-macem jinis pembangkit listrik sing ana lan karakteristike.

Jinis pembangkit listrik

jinis pembangkit listrik

Pembangkit listrik termal

Turbin tanduran kasebut wiwit obah amarga jet uap bertekanan sing dipikolehi kanthi dadi panas banyu. Pembangkit listrik termal ngasilake listrik kanthi macem-macem cara: ing antarane yaiku panas

  • Klasik: Dheweke entuk energi saka pembakaran bahan bakar fosil.
  • Saka biomas: Dheweke entuk energi saka kobongan alas, sisa-sisa pertanian utawa tanduran energi sing kondhang.
  • Saka insinerasi sampah kota: Dheweke entuk energi kanthi ngobong sampah sing diolah.
  • pembangkit listrik tenaga nuklir: Padha ngasilake energi liwat reaksi fisi atom uranium. Ing sisih liya, pemanas banyu solar dadi panas banyu kanthi konsentrasi energi srengenge lan, pungkasane, tanduran panas bumi njupuk kauntungan saka panas saka njero bumi.

pembangkit tenaga angin

Nalika angin tumindak ing bilah turbin angin, turbin sampeyan obah. Kanggo nindakake iki, rotor karo sawetara lading dipasang ing sisih ndhuwur menara, kang oriented ing arah angin. Padha muter watara sumbu horisontal sing tumindak ing generator. Operasi kasebut diwatesi kanthi kacepetan angin, lan peternakan angin mbutuhake wilayah sing akeh. Ing Spanyol, ing tangan liyane, jam operasi pembangkit listrik antara 20% nganti 30% saben taun, regane kurang dibandhingake pembangkit listrik termal lan nuklir, sing tekan 93%.

Nanging, kudu eling yen sumber energi sing resik lan instalasi kasebut ora nyebabake karusakan ing lingkungan. Ladang angin sing dipasang ing pelabuhan Bilbao ing Ponta Lucero ngasilake 7,1 yuta kWh energi angin ing Spanyol sajrone limang sasi kapisan operasi. Luwih migunani kanggo taman kasebut dibangun ing pinggir segara, amarga udhara cenderung sirkulasi ing semburan lan luwih stabil tinimbang ing darat.

pembangkit tenaga surya

taman surya

Ana macem-macem jinis pembangkit listrik iki. Antarane wong-wong mau, pembangkit listrik tenaga surya njupuk kauntungan saka panas srengenge kanggo panas banyu lan nggunakake uap diprodhuksi dening dadi panas kanggo mindhah turbin. Ana uga pembangkit listrik tenaga surya photovoltaic, wiwit Sel fotovoltaik tanggung jawab kanggo ngowahi energi surya dadi listrik.. Ing Spanyol, kita duwe rong pabrik penting: taman fotovoltaik Puertollano lan Olmedilla de Alarcón. Loro-lorone ana ing Castilla-La Mancha.

PLTA

Turbin tanduran kasebut didorong dening aliran banyu kanthi kacepetan dhuwur. Iki njupuk kauntungan saka grojogan, apa alam, yaiku, grojogan ora rata lan kali, utawa grojogan gawean terpadu menyang waduk. Saliyane energi listrik sing bisa ngasilake, uga dipérang utawa diklasifikasikaké miturut kekuwatan sing diduweni. Ing sisih siji ana pembangkit listrik tenaga air gedhe, pembangkit listrik tenaga air cilik lan pembangkit listrik tenaga mikro.

stasiun daya pasang surut

Operasie padha karo pembangkit listrik tenaga air. Nanging iki njupuk kauntungan saka prabédan ing tingkat segara antarane pasang dhuwur lan kurang. Pembangkit listrik pasang surut uga dianggep minangka sing njupuk kauntungan saka gerakan ombak kanggo mindhah turbin. Ing sisih liya, ana uga arus segara, sing entuk manfaat energi kinetik saka segara utawa segara. Pendekatan iki ora duwe pengaruh lingkungan amarga ora ana bendungan sing dibangun kanggo ngganggu ekosistem.

Cara kerjane jinis pembangkit listrik

Pembangkit listrik termal minangka pembangkit listrik termal sing tujuane kanggo ngowahi energi termal dadi listrik. Konversi iki ditindakake kanthi siklus turbin banyu uap/termal. Iku siklus Rankine. Ing kasus iki, sumber uap bakal ngasilake uap sing nyurung turbin.

Salah sawijining jinis pembangkit listrik termal yaiku siklus gabungan. Ing pabrik siklus gabungan ana rong siklus termodinamika:

  • Siklus Breton. Siklus iki dianggo karo turbin gas pembakaran, biasane gas alam.
  • Siklus Rankine. Iki minangka siklus turbin uap-banyu konvensional.

Ing kabeh pembangkit listrik termal, telung unsur dibutuhake kanggo ngasilake listrik:

  • turbin uap. Turbin ngowahi energi termal dadi energi kinetik.
  • Alternator sing ngowahi energi mekanik dadi energi listrik.
  • Transformator sing modulates saiki dijupuk ing gantian saiki karo beda potensial sing dikarepake.

Pentinge reaktor nuklir

jinis pembangkit listrik ing spanyol

Reaktor fusi minangka fasilitas ing ngendi reaksi fusi nuklir dumadi ing bahan bakar sing digawe saka isotop hidrogen (deuterium lan tritium), ngeculake energi ing bentuk panas, sing banjur dadi listrik.

Saiki ora ana reaktor fusi sing bisa ngasilake listrik, sanajan ana fasilitas riset kanggo nyinaoni reaksi fusi lan teknologi sing bakal digunakake ing tanduran kasebut ing mangsa ngarep.

Ing mangsa ngarep, reaktor fusi bakal dipérang dadi rong jinis: sing nggunakake kurungan magnetik lan sing nggunakake kurungan inersia. Reaktor fusi kurungan magnetik kasusun saka komponen ing ngisor iki:

  • Kamar reaksi sing dibatesi karo tembok logam.
  • Kanthi nganggep bahan bakar ing kamar reaksi yaiku deuterium-tritium, lapisan bahan sing digawe saka litium sing narik panas saka tembok logam lan ngasilake tritium.
  • Sawetara gulungan gedhe ngasilake medan magnet.
  • A jenis pangayoman radiation.

Reaktor fusi kurungan inersia kalebu:

  • kamar reaksi, luwih cilik tinimbang sing sadurunge, uga diwatesi dening tembok logam.
  • Cakupan litium.
  • Iki digunakake kanggo nggampangake penetrasi partikel sinar cahya utawa ion saka laser.
  • Radioproteksi.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan jinis pembangkit listrik sing ana lan karakteristike.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.