Jinis-jinis pembangkit listrik tenaga air

jinis pembangkit listrik tenaga banyu

Tanduran hidroelektrik diwatesi dening kekhasan lan karakteristik wilayahe. Nalika miwiti instalasi jinis iki, kudu digatekake manawa topografi tanah nemtokake pilihan karya sipil lan mesin. Ana macem-macem jinis pembangkit listrik tenaga banyu gumantung ing panggonan lan cara ngasilake energi hidrolik.

Ing artikel iki, kita bakal nyritakake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan macem-macem jinis pembangkit listrik tenaga hidro lan karakteristike.

Pembangkit listrik tenaga listrik

operasi daya hidrolik

Nalika kita miwiti pabrik hidroelektrik, kita pengin bisa ngasilake energi saka banyu sing disimpen ing reservoir. Sing pertama yaiku ngasilake energi mekanik lan ngowahi dadi energi listrik.

Tujuan saka sistem tangkapan yaiku nggawe slope sing ngasilake energi potensial sing disimpen. Banyu mili mudhun kanggo entuk energi liwat beda gravitasi. Nalika banyu liwat turbin, iku nggawe gerakan rotasi sing nguwasani alternator lan ngowahi energi mekanik dadi listrik.

Karakter pembangkit listrik tenaga air liwat komponen-komponen sing nyusun. Diwiwiti saka bendungan, iki minangka unsur sing paling penting amarga tanggung jawab kanggo njaga banyu ing waduk. Ing tank iki ana overflow ngidini nyaring keluwihan banyu tanpa ngliwati turbin.

Unsur sing penting banget ing pabrik hidroelektrik yaiku penghancur energi, sing nyegah massa banyu sing gedhe banget nyebabake karusakan gedhe ing lemah. Banyu sing digunakake tansah ngliwati kabin. Saliyane area kontrol, ana turbin lan alternator. Turbin ngowahi energi mekanik dadi energi kinetik. Ing wektu sing padha, alternator ngowahi energi kinetik iki dadi listrik.

Pungkasan, pipa kasebut minangka pipa sing ngarahake banyu menyang papan sing dituju. Sabanjure, katup minangka saluran sing ngontrol dalan banyu liwat pipa kasebut, nyegah banyu saka kebanjiran.

Jinis-jinis pembangkit listrik tenaga air

jinis pembangkit listrik tenaga air

Ing ruang lingkup segmen iki, ana sawetara jinis tanduran hidroelektrik, sing bakal gumantung saka kekuwatane lan jumlah energi listrik sing bisa disimpen. Mulane, jinis pembangkit listrik tenaga hidro bisa dadi:

  • Pembangkit listrik tenaga banyu dhuwur: yaiku pembangkit listrik tenaga air kanthi daya luwih saka 10MW
  • Pembangkit Listrik Tenaga Air Mini - Iki minangka pembangkit listrik tenaga air kanthi daya antara 1MW nganti 10MW
  • Pembangkit Listrik Tenaga Mikro – Iki minangka pembangkit listrik tenaga banyu kanthi daya kurang saka 1MW

Variabel liyane sing nemtokake jinis pembangkit listrik tenaga air yaiku tanah sing ana. Kita nemokake ing ngisor iki:

  • Pembangkit listrik tenaga air terus menerus: Pembangkit listrik tenaga air iki ora duwe papan panyimpenan banyu, mula mbutuhake aliran kali sing cukup dhuwur kanggo ngasilake daya. Kekurangane yaiku ora ngasilake energi nalika musim kemarau.
  • Pembangkit Listrik Tenaga Air Reservoir: ing kasus iki, bendungan minangka papan panyimpenan buatan ing ngendi akeh banyu munggah ing ndhuwur turbin. Kanthi jumlah kasebut, sampeyan bisa ngontrol jumlah banyu sing dilewati lan energi sing diasilake.
  • Pembangkit listrik tenaga air ing sikil bendungan: ing kasus iki, bagean saka kali utawa tlaga dijupuk lan bendungan dibangun, manggonke turbin konco iku.

Operasi jinis pembangkit listrik tenaga air

energi hidrolik

Kita bakal ndeleng siji-sijine operasi saka jinis pembangkit listrik tenaga hidro:

  • Pembangkit listrik tenaga air terus menerus: Iki minangka panggunaan ing ngendi bagean banyu kali dialihake liwat intake lan ditindakake liwat kanal utawa pipa menyang pembangkit listrik ing ngendi turbin digawe. Sawise energi dipikolehi, banyu sing dialihake bali menyang dasar kali.
  • Tengah ing sikil bendungan: Saliyane banyu udan lan banyu leleh, uga bisa digawe waduk ing dasar kali kanggo nyimpen sumbangane. Fitur utama yaiku kemampuan kanggo ngatur output banyu lan mbukak turbin yen perlu.

Ana jinis pembangkit listrik tenaga air saluran irigasi. Rong jinis tanduran dibedakake ing klompok iki:

  • Sing njupuk kauntungan saka unevenness sing ana ing saluran dhewe, masang penstocks, podo karo dalan kanal, kanggo ngirim banyu kanggo tanduran lan banjur bali menyang dalan normal saka kanal.
  • Sing njupuk kauntungan saka unevenness antarane kanal lan alur cedhak. Tanduran kasebut dipasang ing cedhak kali lan banyu sing berlebihan diolah nganggo turbin ing kanal.

Kaluwihan saka tenaga hidroelektrik

Kaya sing sampeyan ngerteni, iki ngasilake mupangat gedhe kanggo populasi lan ora mung ing level energi. Ayo klompok keuntungan kasebut kanggo nganalisa siji-siji:

  • Iki minangka energi sing bisa dianyari. Tegese, ora entek wektu kaya bahan bakar fosil. Banyu dhewe ora ana watesan, nanging sejatine alam tansah menehi udan. Kanthi cara iki kita bisa pulih lan terus nggunakake minangka sumber energi.
  • Dadi kanthi alami lan bisa dianyari ora ngrusak. Iku energi resik.
  • Kaya sing wis diandharake sadurunge, ora mung nguntungake kita ing kontribusi energi, nanging uga digabung karo tumindak liyane kayata nglindhungi banjir, irigasi, pasokan banyu, generasi dalan, pariwisata utawa lanskap.
  • Beda karo kapercayan populer, biaya operasi lan pangopènan murah. Sawise bendungan lan kabeh sistem tangkapan wis dibangun, pangopènan ora rumit.
  • Ora kaya jinis eksploitasi energi liyane, karya sing ditindakake kanggo njupuk kauntungan saka jinis energi iki nduweni umur migunani sing dawa.
  • Turbin digunakake kanggo ngasilake energi. Turbin cukup gampang digunakake, aman banget lan efisien. Iki tegese biaya produksi luwih murah lan bisa diwiwiti lan mandheg kanthi cepet.
  • Iku meh ora mbutuhake vigilance ing bagean saka buruh, amarga iku posisi prasaja kanggo nindakake.

Mung kasunyatan manawa minangka energi sing bisa dianyari lan resik kanthi biaya sing murah wis nggawe energi kompetitif ing pasar.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan jinis pembangkit listrik tenaga air lan karakteristike.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.