Jay minangka sekutu kanggo repopulasi alas ing Portugal

jay

Ing geni kepungkur sing kedadeyan ing Portugal, kanggo ngobong 440.000 hektar lahan. Erosi angin lan ora ana vegetasi ndadekake lemah mlarat lan kudu ana repopulasi langsung. Manuk sing umum ing antarane alas ing semenanjung kita wis dadi sekutu gedhe kanggo reboisasi hutan hektar kasebut. Iki babagan jay.

Kepiye carane manuk bisa ngatasi maneh alas? Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap, terus maca.

Jay

jay biru

Jay uga dikenal minangka murai biru lan jeneng ilmiah kasebut yaiku Kelenjar Garralus. Minangka manuk sing kalebu corvids lan panganan utamane yaiku woh-wohan kayata acorn utawa chestnut. Karakteristik sing nggawe luwih istimewa yaiku woh-wohan iki dijaga supaya diwenehi panganan sajrone taun.

Mula, kita pengin ningkatake populasi jay, saengga bisa mbantu reboisasi ing wilayah kasebut. Asosiasi lingkungan portugis "Montis" wis nggawe kampanye adhedhasar crowdfunding kanggo entuk dana.

Butuh luwih akeh acorn

geni portugal

Isabel Dos Santos minangka salah sawijining pihak sing tanggung jawab kanggo kampanye kanggo golek dana. Ing tanggal 27 November, dheweke ngluncurake proposal iki supaya bisa nglumpukake dhuwit sing bakal digunakake kanggo tuku acorn sing dibutuhake, kanthi mengko, para jays bakal nggunakake repopulasi ora langsung saka oak ing gunung sing diobong.

Jay kasebut bisa nyimpen acorn sajrone radius limang kilometer, mula bisa nutupi area repopulasi gedhe saben wong. Manuk-manuk iki bisa dideleng karo mripat, amarga katon wernane biru lan abu-abu.

Elinga yen saben wong bisa nyimpen antarane 3.000 nganti 5.000 acorn ing ngisor lemah sajrone musim salju, mula suwe-suwe iki bisa uga ana kemungkinan wit-witan, oork gabus utawa oak holm.

Kaya biasane, sawise tetep suwe banget, akeh sing lali lan pungkasane tuwuh germin. Iki sing pengin sampeyan gunakake kanggo digunakake maneh.

Jays asring nggunakake malah cotyledons tunas iki - tanpa ngrusak tuwuhing tanduran - kanggo menehi panganan nalika musim semi.

Repopulasi kanthi proses alami

hektar diobong dening geni

Mengkono tumindak kasebut kanthi alami bakal mupangat kanggo ekosistem. Amarga proses alami kasebut, oak bisa ditambahi maneh ing lahan kasebut. Kebiasaan manuk kasebut nawakake efek sing murah nanging bisa diasilake.

Nanging kepiye carane sampeyan nindakake kabeh iki? Montis bakal nyelehake pirang-pirang papan ing posisi sing luwih dhuwur, ing endi sawetara tikus sing ora duwe acorn ora bisa ditemokake, lan bakal nyelehake sawetara jays supaya bisa dicekel.

Sadurunge nyelehake woh-wohan, dheweke bakal mesthekake manawa wilayah kasebut cedhak karo panggonan sing diobong lan wilayah kasebut akeh banget sinar.

Kabeh wilayah sing arep diwiwiti bisa rusak amarga kobongan. Zona kasebut yaiku Sierra de Arada, Sierra de Freita lan ing sawijining wit rimba oak ing wilayah Caramulo.

Papan kasebut wis dipasang ing papan iki ing wiwitan musim gugur, nanging ing tanggal 15 Oktober, amarga ana kobongan, fasilitas sing rusak bakal rampung. Amarga iku, Montis bakal miwiti kampanye sabanjure nalika bisa nglumpukake acorn kualitas paling apik sing bakal digunakake jays.

Jay duwe potensi bisa ngeterake jarak luwih saka 100 kilometer woh-wohan iki, Amarga alasan iki, minangka salah sawijining pilihan sing paling apik kanggo nyebar wiji alam.

Penting, kanggo mbukak maneh hektar sing diobong karo wit-witan asli sing ora seneng nyebarake geni, kayata ing kasus pinus lan kayu putih (sanajan iki luwih nguntungake).

Para ahli nganggep manawa repopulasi alas Portugis kanthi oak lan oork gabus minangka pilihan sing paling apik, dibandhingake karo cemara ireng lan kayu putih, spesies sing ora seneng karo keanekaragaman hayati lan dadi sekutu kobongan.

Uga, akeh sukarelawan wis diluncurake kanggo mabur ing wilayah sing wis dibakar lan mbuwang wiji kanggo reopulasi kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.