Akibat saka perubahan iklim

jalaran saka perubahan iklim cair

Wis puluhan taun, sebab-sebab lan jalaran saka perubahan iklim wis dadi obyek perhatian kolektif; nanging, ana mitos babagan perubahan iklim lan ora kabeh wong ngerti sepira pengaruhe tumrap bumi. Lan pangowahan iklim minangka masalah lingkungan global sing paling penting sing diadhepi manungsa sajrone abad iki.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngerti apa sebab lan akibat saka perubahan iklim lan asale.

Apa

Akibat saka perubahan iklim

Miturut Konvensi PBB babagan Perubahan Iklim (UNFCCC), perubahan iklim yaiku perubahan iklim sing ana gandhengane langsung utawa ora langsung karo kegiyatan manungsa sing ngowahi komposisi atmosfer global lan nambah pangowahan rutin sing kedadeyan alami ing Bumi. planet.

Bumi duwe siklus alami sing kedadeyan saka wektu ke wektu, kalebu perubahan iklim. Contone, udakara 10.000 taun kepungkur, iklim planet kita luwih adhem tinimbang saiki, lan glasier ngrebut sebagian besar permukaan bumi; pangowahan bertahap rampung karo jaman es pungkasan.

Pangowahan iklim nduwe pengaruh banget ing planet kita. Akibate nambah frekuensi lan intensitas amarga paningkatan efek omah kaca.

Ing sejarah Bumi wis ana pirang-pirang perubahan iklim, nanging iki sing diasilake manungsa minangka sing paling kuat. Penyebab utamane yaiku emisi gas omah kaca sing diluncurake menyang atmosfer dening kegiatan industri, pertanian, transportasi, lsp. Nanging, perubahan iklim ora mengaruhi kabeh negara kanthi merata amarga kerjane gumantung karo karakteristik ekosistem lan kapasitas penylametan panas saben gas omah kaca.

Apa pengaruhe?

radiasi ekosistem

Perubahan iklim duwe macem-macem efek sing nyebabake beda pengaruh:

  • Ekosistem: Perubahan Iklim nyerang ekosistem, nyuda keanekaragaman hayati lan nggawe angel kanggo akeh spesies urip. Iki uga ngowahi panyimpenan karbon ing siklus lan mecah fragmen kanggo saben spesies. Habitat sing pecah dadi bebaya sing kudu diadhepi kewan lan tanduran, lan kala-kala bisa uga tegese punah spesies kasebut.
  • Sistem manungsa: Amarga efek sing ditrapake ing atmosfer, udan, suhu, lsp. Perubahan Iklim nyerang sistem manungsa sing nyebabake kinerja ing pertanian. Contone, akeh panen sing rusak amarga kahanan garing banget utawa ora bisa ditandur amarga suhu dhuwur, perlu rotasi panen, hama tambah, lsp. Saliyane, kekeringan nambah kekurangan banyu ngombe kanggo irigasi, nyediakake kutha, ngumbah dalan, ornamen, industri, lsp. Lan kanggo alesan sing padha nyebabake kerusakan kesehatan, munculé penyakit anyar ...
  • Sistem kutha: Perubahan Iklim uga mengaruhi sistem kutha, nyebabake pola transportasi utawa rute diowahi, teknologi anyar kudu ditambah utawa dipasang ing bangunan lan umume mengaruhi gaya urip
  • Sistem ekonomi: Apa sing kudu diomongake babagan sistem ekonomi. Temenan, pangowahan ing iklim nyebabake entuk energi, manufaktur, industri sing nggunakake modal alami ...
  • Sistem sosial: Perubahan Iklim uga mengaruhi sistem sosial sing nyebabake perubahan migrasi, nyebabake perang lan konflik, ngilangi ekuitas, lsp.

Akibat saka perubahan iklim ing Afrika

Afrika minangka salah sawijining bawana sing paling rentan ngalami perubahan iklim. Umume Afrika ora bakal udan udan sithik, kanthi mung wilayah tengah lan wétan sing saya akeh udan. Diperkirakan bakal ana paningkatan lahan garing lan semi-garing ing Afrika antara 5% lan 8% nganti 2080. Masyarakat uga bakal nandhang stres banyu sing saya saya gedhe amarga mangsa garing lan kekurangan banyu sing disebabake dening perubahan iklim. Iki bakal ngrusak produksi pertanian lan akses menyang panganan bakal saya angel.

Kosok baline segara sing saya dhuwur bakal mengaruhi kutha-kutha gedhe sing ana ing wilayah pesisir ngisor, kayata Alexandria, Kairo, Lomé, Cotonou, Lagos lan Massawa.

Pengaruh perubahan iklim ing Asia

Pengaruh liyane kajaba Afrika bakal katon ing Asia. Contone, gletser leleh bakal nambah banjir lan longsoran rock, lan bakal mengaruhi sumber daya banyu Tibet, India lan Bangladesh; Sabanjure, bakal nyebabake nyuda aliran kali lan kasedhiyan banyu seger, amarga gletser surut. Ing taun 2050, luwih saka 1000 milyar wong bisa nandhang kekurangan banyu. Asia Tenggara, lan utamane wilayah delta gedhe sing rame, duwe risiko banjir. Udakara 30% terumbu karang ing Asia diarepake ilang ing 30 taun sabanjure amarga ana macem-macem tekanan lan perubahan iklim. Pangowahan udan bakal nyebabake penyakit diare sing saya gedhe, utamane ana hubungane karo banjir lan kekeringan.

Iki uga bisa nambah kisaran lemut malaria lan saengga bisa nyebabake luwih akeh populasi Asia.

Konsekuensi ing Amerika Latin

badai utama

Mundur gletser ing wilayah iki lan mandhapipun curah udan bisa nyebabake nyuda banyu sing kasedhiya kanggo tetanen, konsumsi lan generasi energi. Kurangé banyu sing kasedhiya, produktivitas saka panganan bisa uga saya suda lan bakal nyebabake masalah keamanan pangan.

Amarga kepunahan ing pirang-pirang wilayah tropis, Amerika Latin bisa uga ngalami keragaman biologis sing signifikan. Mudhunake kelembapan lemah sing bisa nyebabake a panggantos alas tropis kanthi bertahap dening savana ing sisih wétan Amazonia. Ekosistem liyane sing mbebayani sing ana ing Karibia yaiku terumbu karang, sing dadi sumber akeh sumber daya laut sing urip. Naik permukaan laut bakal nambah risiko banjir ing wilayah sing asor, utamane ing Karibia.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.