Apa inverter saiki lan apa sing digunakake

Instalasi panel surya ing omah

Yen sampeyan nginstal panel surya, sampeyan bakal ngerti yen mbutuhake sawetara piranti supaya bisa mlaku kanthi bener. Ora mung babagan nginstal panel surya lan ngenteni suryo srengenge kanggo nindakake tugas liyane kanggo sampeyan. Supaya listrik bisa mlaku kanthi apik, sampeyan butuh alat listrik.

Apa sampeyan pengin ngerti apa inverter saiki, cara nginstal lan kanggo apa?

Inverter daya ing sistem energi surya

inverter daya tenaga surya

Inverter daya digunakake kanggo ndandani voltase 12 utawa 24 volt batere (arus langsung) kanggo nggunakake voltase omah 230 volt (arus bolak-balik). Nalika panel surya ngasilake listrik, arus kasebut digunakake kanthi arus langsung. Arus iki ora bisa digunakake ing peralatan listrik ing omah kayata televisi, mesin cuci, oven, lsp. Arus bolak-balik kanthi voltase 230 volt dibutuhake.

Kajaba iku, kabeh sistem lampu omah mbutuhake arus bolak-balik. Inverter ngurus kabeh iki yen panel surya nampa energi saka srengenge lan disimpen ing batere. Inverter saiki yaiku salah sawijining elemen sing nggawe kit surya Kanthi iki kita bisa duwe energi terbarukan ing omah kita lan nyuda panggunaan energi fosil.

Kita kudu eling yen konsumsi energi terbarukan nyumbang kanggo nyuda gas omah kaca ing atmosfer lan ngidini kita maju ing transisi energi adhedhasar dekarbonisasi ing taun 2050.

Yen lampu sing dibutuhake sithik banget lan ora duwe kabel sithik, panginstalan bisa ditindakake tanpa alat listrik. Mung bakal nyambung langsung menyang batere. Kanthi cara iki, kabeh sirkuit listrik bakal digunakake kanthi 12 volt, dene mung 12 bolam V lan piranti sing bisa digunakake.

Inverter daya apa sing kudu digunakake?

jinis inverter saiki

Nalika pengin nginstal energi surya ing omah, kita kudu ngerti kabeh elemen sing dibutuhake kanggo instalasi sing bener. Ana sawetara jinis inverter daya. Kanggo milih inverter saiki sing paling cocog karo kahanan kita, sampeyan kudu nggatekake daya sing dirating lan tenaga puncak mesin.

Kekuwatan nominal yaiku sing bisa diwenehake inverter sajrone nggunakake normal. Yaiku, inverter sing beroperasi suwe lan kinerja normal. Saliyane, kekuwatan paling dhuwur yaiku sing bisa digunakake inverter saiki kanggo wektu sing luwih cekak. Daya puncak iki dibutuhake nalika nggunakake sawetara peralatan listrik dhuwur kanggo miwiti utawa duwe sawetara piranti sing kuwat dipasang ing wektu sing padha.

Temenan, yen kita nglampahi akeh wektu kanthi panjaluk energi sing gedhe banget, mesin inverter saiki ora bakal bisa menehi energi sing dibutuhake, lan kanthi otomatis bakal mandheg (kanthi cara sing padha nalika "pucuk timbal"). Tenaga puncak iki penting banget kanggo ngerti nalika nggunakake peralatan listrik kayata kulkas, mesin pembeku, mixer, mesin cuci, pompa banyu, lsp. Lan sawetara wong ing wektu sing padha. Wiwit piranti kasebut dibutuhake nganti kaping telu daya normal piranti listrik, inverter saiki dibutuhake kanggo menehi tenaga puncak sing luwih dhuwur.

Inverter gelombang lan gelombang sinus sing diowahi

diagram pentinge inverter saiki

Inverter saiki iki mung digunakake kanggo peralatan listrik sing ora duwe motor lan cukup gampang. Contone, kanggo lampu, TV, pamuter musik, lsp. Kanggo jinis energi kasebut, inverter arus gelombang sing dimodifikasi digunakake, amarga ngasilake arus kanthi elektronik.

Uga ana kuwalik gelombang sinus. Iki ngasilake gelombang sing padha sing ditampa ing omah. Biasane luwih larang tinimbang inverter gelombang sing diowahi nanging nawakake luwih akeh kanggo panggunaan. Uga bisa digunakake kanggo peralatan sing duwe motor sing sederhana lan kompleks, piranti elektronik lan liya-liyane, nyedhiyakake operasi sing bener lan kinerja sing apik.

Kasunyatan penting sing kudu dipikirake ing kuwalik saiki sampeyan kudu ngajeni kekuwatan sing bisa diwenehake model sing wis dituku. Yen ora inverter bakal kakehan utawa ora bisa digunakake kaya biasane.

Pira investor sing dibutuhake ing omahku?

Inverter surya sing beda saiki kanggo instalasi solar

Kanggo ngerti jumlah inverter saiki sing dibutuhake, kudu dingerteni tenaga ing watt sing kudu dikonversi panel surya sampeyan kanggo memenuhi kebutuhan listrik. Yen wis ngitung iki, jumlah watt dipérang karo daya maksimum sing didhukung saben inverter, gumantung karo jinisé.

Contone, yen instalasi listrik duwe tenaga total 950 watt, lan kita wis tuku inverter saiki nganti 250 watt, kita butuh 4 inverter supaya bisa nutupi permintaan energi kasebut lan bisa ngowahi kabeh arus langsung digawe ing panel surya dadi sulih energi kanggo digunakake ing omah.

Parameter dhasar

solar panels

Inverter daya duwe sawetara paramèter operasional dhasar ing operasine. Ing ngisor iki:

  • Tegangan nominal. Iki minangka voltase sing kudu ditrapake ing terminal input inverter supaya ora kakehan.
  • Daya sing dirating. Wis kasebut ing ndhuwur. Iki minangka kekuwatan sing bisa disedhiyakake dening mesin kanggo terus-terusan (kita ora kudu bingung karo kekuwatan puncak).
  • Kapasitas kakehan. Iki minangka kemampuan mesin kanggo ngirim tenaga sing luwih dhuwur tinimbang biasane sadurunge kakehan. Iki ana gandhengane karo kekuwatan puncak. Yaiku kemampuan inverter kanggo nahan kekuwatan sing luwih dhuwur tinimbang normal tanpa kakehan beban lan kanggo wektu sing suwe.
  • Gelombang gelombang Sinyal sing ditampilake ing terminal inverter yaiku karakteristik bentuk gelombang lan nilai voltase lan frekuensi sing paling efektif.
  • Efisiensi Iki padha karo sing diarani kinerja sampeyan. Iki diukur minangka persentase daya ing output lan input inverter. Efisiensi iki gumantung langsung karo kondisi momotan. Tegese, saka total kekuwatan kabeh piranti sing dipasang lan nggunakake energi, dipangan dening inverter gegayutan karo kekuwatan nominal. Luwih akeh panganan sing dienggo saka inverter, luwih akeh efisiensine.

Kanthi informasi kasebut, sampeyan bakal bisa ngerti jinis inverter saiki sing dibutuhake kanggo ngrampungake kit surya. Sugeng rawuh ing jagad energi terbarukan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   gong ngandika

    panjelasan dhasar sing dingerteni banget kanggo non-ahli kaya aku,… .. matur nuwun sanget