Informasi migunani babagan plastik

El plastik Dina iki minangka salah sawijining bahan sing paling akeh digunakake kanggo ewu aplikasi ing saben dinten lan ing industri sajrone pirang-pirang dekade.

Plastik digawe udakara taun 1860 nanging panggunaan wiwit taun 1930-an.

Plastik sintetis duweni ciri sing nggawe bahan iki populer: murah kanggo ngasilake, kurang kepadatan, anti banyu, fleksibel, isolasi listrik, tahan lan adaptasi karo kabeh jinis panggunaan.

Produksi plastik iku polusi banget, utamane nalika dibakar, sawetara jinis plastik gampang didaur ulang nanging liyane.

  • Konsumsi plastik global ing taun 2010 udakara 250 yuta ton lan saya mundhak.
  • Plastik konvensional mbutuhake wektu udakara 100, 500 nganti 1000 taun kanggo mudhun, gumantung saka jinis bahan sing digunakake kanggo pabrik.
  • Panganggone plastik tradisional petroleum lan turunan kanggo gaweyane dadi polusi, saliyane iku akeh sing digunakake energi ing njlimet.
  • Sampah plastik nggambarake 60 nganti 80% uwuh sing ditemokake ing segara lan pantai ing saindenging jagad.
  • Kira-kira 1 milyar kanthong plastik dikonsumsi saben taun ing jagad iki, lan umume umume dadi uwuh, amarga ora biodegradable.
  • Ana macem-macem jinis plastik sing umume digunakake ing kabeh jinis obyek. Sawetara sing paling akeh digunakake yaiku Polystyrene, Polypropylene, Polyurethane, PVC, PET, polyamide, lan liya-liyane.
  • Plastik tradisional bisa duwe tekstur, kekerasan lan kahanan fisik sing beda-beda amarga bisa dadi busa, bahan keras, alus, lsp.

Minangka kesimpulan, plastik nate dianggep minangka bahan modern sing bisa ngrampungake macem-macem masalah lan duwe ewonan aplikasi. Nanging pirang-pirang dekade kepungkur wis menehi mupangate nanging uga ngasilake polusi sing gedhe banget lan ngasilake sampah ing saindenging jagad.

Saiki, plastik tradisional wis ora dianggep bahan sing paling apik amarga konsekuensi tumrap kesehatan manungsa lan lingkungan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Yenifer Valentina Salas Adipati ngandika

    apa informasi ayu

  2.   carla paola ngandika

    Informasi iki mbantu aku akeh babagan peer sing entuk 10

  3.   wulan miriam ngandika

    Re njupuk informasi

  4.   wulan miriam ngandika

    Waca informasi sing dakkarepake supaya bisa nggarap PR

  5.   kembang-kembang ngandika

    Informasi apik, aku entuk 10 tugas kasebut

  6.   ilul2002 ngandika

    Iki mbantu aku lan kancaku supaya bisa nggarap tugas

  7.   camila ngandika

    apa informasi apik

  8.   Martina ngandika

    Matur suwun informasi, muga-muga bisa entuk 10 kerja! Matur suwun sadurunge amarga wis mbantu aku ..

  9.   Kevin ngandika

    Tugas sing nyenengake yaiku kanggo ortho hdp Aku sengit marang cangkang ibumu

  10.   valentina ngandika

    Aku seneng info kasebut