Inersia termal

inersia termal ing bangunan

La inersia termal Iki minangka karakteristik saka materi, ngandhani carane akeh panas obyek bisa ngemot lan ing kacepetan apa iku njedulake utawa nahan panas. Diterjemahake dadi bangunan, kita bisa langsung nyimpulake yen massa omah alon-alon nyerep energi lan ngeculake wektu.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan energi termal, aplikasi ing konstruksi lan pentinge.

Apa inersia termal

inersia termal ing construction

Inersia termal yaiku kemampuan unsur tartamtu kanggo nyimpen energi termal sing ditampa (panas), ngreksa lan ngeculake kanthi bertahap. Kapasitas panyimpenan energi saka materi gumantung saka kualitas, Kapadhetan lan panas spesifik.

Inersia termal saka bahan sing digunakake ing bangunan ndadekake bisa njaga suhu paling stabil sedina muput ing papan interior sing bisa dienggoni. Ing mangsa panas, bahan kanthi inersia termal sing dhuwur nyerep panas ing wayah awan, lan amarga bedane suhu antarane lingkungan njero ruangan lan ruangan, mula disimpen lan dibuwang ing wayah wengi (heat lag sawetara jam). Esuke, materi kasebut nyuda suhu lan wiwit sirkulasi maneh: nyerep panas ing wayah awan lan ngetokake panas ing wayah wengi.

Karakteristik utama

inersia termal

Wis pirang-pirang dekade, negara kita ora nganggep iki (boom bata), lan bangunan kita bisa dikurangi dadi bata lan kamar isolasi. Saiki, karakteristik bahan kasebut dianggep maneh kanggo nambah efisiensi konstruksi. Bangunan sing nyerep panas ing wayah awan lan nyedhiyakake panas ing wayah wengi mbutuhake kurang energi kanggo panas lan adhem.

Ing Spanyol, wiwit kode bangunan teknis wiwit ditrapake ing 2006 lan direvisi ing 2013, jinis tartamtu saka bangunan kudu njupuk kauntungan saka karakteristik materi iki.

Pentinge inersia termal ing konstruksi

tembok watu

Nalika saiki nggunakake prosedur sing disetujoni (CE3X, CE3, utawa HULC) kanggo ngetung peringkat energi, kita kudu nimbang amplop bangunan. Ing kene kita bisa ndeleng kaya "kulit bangunan." Kulit bangunan kasebut bakal dadi atap, fasad, windowsill, lsp.

Iki "kulit" bangunan kudu ditetepake kanthi tepat sabisa ing program kasebut, amarga teknisi mlebu program kasebut miturut karakteristik materi kasebut, maca database sing ekstensif, napsirake inersia termal sing beda saka materi kasebut, lan nerjemahake menyang data transfer panas.

Kanggo dheweke, nalika teknisi nggawe sertifikat energi, dheweke bakal ngenalake kandang kasebut kanthi telung cara:

  • Default: Nalika teknisi ngetik data cangkang, amarga kurang pengalaman utawa ora nggatekke, dheweke milih pilihan "standar", program bakal ngerti wangun tartamtu miturut tanggal konstruksi, lan bakal dadi transfer panas. Masalah ngetik data kanthi cara iki yaiku "nyilikake" lan skor bisa uga luwih murah tinimbang skor sing dipikolehi nalika nggunakake salah sawijining metode liyane.
  • Dear: Kanthi ngetik data minangka "perkiraan", program bakal nuntun kita lan nerangake isi transfer panas. Adhedhasar sawetara pitakonan, kayata tanggal omah dibangun, kita ngira iku isolasi, lsp. Iku bakal menehi data transfer panas.
  • Dikenal: Iki bakal dadi cara paling apik kanggo ngetik data enclosures ing program. Kita bisa mbentuk pager, kanthi bertahap ngenalake lapisan (saka njaba menyang njero).

Mekanisme isolasi

Asring ngandika sing sifat bahan insulating apik ing ngarep bakal kasebut, iku sing nglindhungi kita saka kadhemen ing mangsa, nanging carane kita èfèktif nyegah stroke panas lan chilling? Musim panas sing panas ing pertengahan Agustus nggawe kita rumangsa pentinge nglindhungi awake dhewe saka overheating ing omah, nggawe kita kepenak tanpa mbuwang energi pendinginan.

Utamane ing papan ing ngisor dek, pilihan saka bahan panas-insulating karo ciri cocok lan efek dikenal ing struktur, kayata noto lan ukuran jendhela, facades ventilated lan gendheng, lan tightness online, iku penting banget.

Iku mekanisme pasif, kang njupuk kauntungan saka prabédan suhu antarane unsur construction lan sakcedhake, dampens beda termal nggawe wong luwih stabil lan telat transmisi panas (wektu lag) kanggo entuk comfort termal luwih nang.

Konsep inersia termal iki minangka kunci ing iklim kanthi fluktuasi termal saben dina sing signifikan kanggo nggayuh salah sawijining tujuan sing paling penting ing omah: stabilitas termal; sing suhu beda-beda banget rada lan ora nganggo keluwihan energi kanggo pangopènan sawijining.

Kayu kanggo nambah inersia termal

Kayu minangka bahan bangunan kanthi kapasitas panas spesifik paling dhuwur, 2100J / kg, lan ing wektu sing padha nduweni kapadhetan dhuwur lan konduktivitas termal sing kurang. Karakteristik alami nggawe insulator serat kayu alami minangka bahan kanthi kapasitas sing dhuwur kanggo nyimpen massa termal: duwe inersia termal sing dhuwur, sing njamin fluktuasi suhu internal sing sithik banget, yaiku area ing endi suhu njaba menehi owah-owahan gedhe ing antarane dina lan wengi

Contone, yen 180mm fiberboard digunakake kanggo ngirit panas, wektu tundha (tundha) kanggo panyerepan panas lan boros tekan 10 jam. Kaya sing dituduhake ing gambar ing ngisor iki, suhu udhara njaba fluktuasi ing 21ºC lan udhara njero ruangan fluktuasi ing 3ºC (koefisien redaman = 7).

Saliyane inersia termal sing dhuwur, insulator serat kayu mbukak kanggo difusi uap (nilai μ = 3) lan nyetel kelembapan udhara kanthi nyerep utawa ngusir hawa, gumantung saka kahanan lingkungan ruangan, nganti 20% saka bobot ing lingkungan lembab tanpa kelangan kapasitas insulating sawijining. Kombinasi saka rong ciri kasebut duweni pengaruh positif marang kondisi lingkungan kamar.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau babagan energi termal, karakteristik lan kewajibane ing bidang konstruksi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.