Hidrogen ijo

dekarisasi

Hidrogen ijo wis dadi salah sawijining pilar dhasar Dana Pemulihan UE. Sawetara dana bakal dadi paket stimulus paling gedhe sing dibiayai liwat anggaran UE, kanthi injeksi ekonomi total 1.8 triliun euro sing digunakake kanggo mbangun Eropa sawise COVID-19. Transisi energi minangka salah sawijining sumbu pemulihan iki, lan 30% anggaran dialokasikan kanggo perubahan iklim. Iki ngendi ing hidrogen ijo wiwit entuk status, narik minat lan nambah debat umum minangka salah sawijining pilar dhasar dekarbonisasi ekonomi. Nanging apa sejatine hidrogen ijo?

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani apa hidrogen ijo, apa ciri lan pentinge.

Apa sing diarani hidrogen ijo

pasinaon hidrogen ijo

Hidrogen minangka unsur kimia sing paling akeh ing bumi, nanging duwe masalah: ora kasedhiya ing lingkungan (kayata, ing waduk), nanging mesthi digabung karo unsur liyane (kayata ing banyu, H2O utawa metana, CH4). MulaKanggo digunakake ing aplikasi energi, luwih dhisik kudu diluncurake, yaiku dipisahake karo unsur liyane.

Kanggo nindakake pamisahan iki lan entuk hidrogen gratis, prelu ditindakake sawetara proses lan energi digunakake. Iki nemtokake hidrogen minangka operator energi, tinimbang energi utama utawa bahan bakar sing dianggep masarakat. Hidrogen ijo minangka operator energi, dudu sumber energi utama. Kanthi tembung liya, hidrogen minangka zat sing bisa nyimpen energi, sing banjur bisa diluncurake kanthi kontrol ing papan liya. Mangkono, bisa sebanding karo baterai lithium sing nyimpen listrik, tinimbang bahan bakar fosil kaya gas alam.

Potensi hidrogen kanggo nglawan perubahan iklim yaiku ing kemampuan ngganti bahan bakar fosil ing aplikasi sing decarbonisasi luwih kompleks, kayata transportasi maritim lan udara utawa proses industri tartamtu. Opo maneh, duweni potensi gedhe minangka sistem panyimpenan energi mangsan (jangka panjang), sing bisa nglumpukake energi kanggo wektu sing suwe, banjur digunakake kanthi dikarepake.

Asal lan jinis hidrogen

hidrogen ijo

Minangka gas tanpa warna, sejatine yaiku nalika ngomong babagan hidrogen, biasane nggunakake istilah sing warna-warni kanggo nyebutake. Akeh sing bakal krungu hidrogen ijo, abu-abu, biru, lsp. Werna sing ditugasake kanggo hidrogen ora liya yaiku label sing digunakake kanggo nggolongake miturut asal usul lan jumlah karbon dioksida sing diluncurake sajrone produksi. Kanthi tembung liya, cara sing gampang kanggo ngerti carane "bersih" yaiku:

  • Hidrogen coklat: Iki dipikolehi kanthi nggunakake gas batubara, lan sajrone proses produksi karbon dioksida diluncurake. Kadang diarani hidrogen ireng.
  • Hidrogen abu-abu: dipikolehi saka reformasi gas alam. Saiki produksi paling akeh lan murah, sanajan biayane bakal ditambah amarga rega hak emisi karbon dioksida. Produksi awu 1 ton H2 bakal ngasilake 9 nganti 12 ton CO2.
  • Hidrogen biru: Iki uga diprodhuksi kanthi reformasi gas alam, bedane yaiku bagean utawa kabeh emisi CO2 nyingkiri liwat sistem tangkapan karbon. Mengko, karbon dioksida iki bisa digunakake kanggo nggawe bahan bakar sintetis, kayata.
  • Hidrogen ijo: Dijupuk kanthi elektrolisis banyu nggunakake listrik saka sumber energi terbarukan. Iki regane paling larang, nanging amarga larang energi terbarukan lan elektroler mudhun, mula regane bakal mudhun sithik. Jinis hidrogen ijo liyane diprodhuksi saka biogas nggunakake ternak, pertanian lan / utawa limbah kotamadya.

Kasunyatane, proses produksi hidrogen ijo ora rumit babar pisan: elektrolisis nggunakake arus listrik kanggo mbedakake banyu (H2O) dadi oksigen (O2) lan hidrogen (H2). Tantangan nyata yaiku kompetitif, sing mbutuhake akeh listrik sing bisa dianyari kanthi murah (sing kurang luwih tetep), lan teknologi sel elektrolisis sing efisien lan bisa diukur.

Migunakake hidrogen ijo

energi terbarukan

Miturut teori, salah sawijining cara sing paling efektif kanggo dekarbonisasi ekonomi yaiku nyoba nggunakake listrik kabeh sistem energi. Nanging, saiki, teknologi batere lan listrik ora bisa ditindakake, gumantung saka aplikasi kasebut. Akeh wong, hidrogen ijo bisa ngganti bahan bakar fosil, sanajan ora kabeh diwasa utawa saderhana:

Nanging, gunakake hidrogen coklat lan abu-abu. Langkah kapisan yaiku ngganti kabeh hidrogen fosil sing saiki digunakake ing industri, nggunakake teknologi canggih lan nyuda biaya. Tantangan kasebut ora sithik: panjaluk global kanggo hidrogen saka produksi listrik bakal nggunakake 3.600 TWh, luwih saka total generasi listrik tahunan UE. Iki minangka panggunaan utama hidrogen ijo:

  • Industri abot. Konsumen akeh baja, semen, perusahaan kimia lan bahan bakar fosil liyane ora gampang diakses utawa langsung bisa ditindakake.
  • Toko energi. Iki pancen salah sawijining aplikasi sing paling janjeni kanggo hidrogen: minangka sistem panyimpenan energi mangsan. Kanthi popularitas energi terbarukan sing saya akeh, kita bakal nemokake manawa biaya listrik pancen regane murah, lan uga bakal ana surplus amarga ora ana papan sing bisa digunakake. Iki bakal diwiwiti hidrogen, sing bisa diprodhuksi kanthi murah banjur digunakake miturut permintaan kanggo aplikasi apa wae, bisa ngasilake tenaga utawa aplikasi liyane.
  • Transportasi. Transportasi mesthi dadi salah sawijining aplikasi hidrogen sing paling apik. Ing transportasi ringan saiki, batere menang kompetisi, nanging sawetara pabrikan (utamane Jepang) terus ngembangake model sel bahan bakar lan asile tambah apik.
  • Pemanasan Pemanasan domestik lan industri minangka sektor sing ora mesthi bisa listrik (pompa panas ora mesthi dadi pilihan), lan hidrogen bisa dadi solusi parsial. Kajaba iku, infrastruktur sing wis ana (kayata jaringan gas alam) bisa digunakake kanggo nambah permintaan. Nyatane, nyampur nganti 20% kanthi volume hidrogen ing jaringan gas alam sing ana mbutuhake modifikasi minimal kanggo jaringan pangguna utawa peralatan pungkasan.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan hidrogen ijo lan aplikasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.