Gorona del Viento saged nyediakake 1.974 jam kanthi nganyari maneh

Gorona angin

Pulo El Hierro dadi conto energi terbarukan maneh. Pabrik PLTA Gorona del Viento wis bisa nyedhiyakake mung energi terbarukan ing pulau kasebut wiwit tanggal 25 Januari nganti 12 Februari ora ngganggu.

Kepiye carane bisa ditindakake?

Sajrone taun kepungkur, perusahaan sing ngurus pabrik listrik tenaga listrik wis yakin manawa 46,5% kabeh energi sing dikonsumsi ing El Hierro asale saka sumber sing bisa dianyari. Pembangkit listrik iki wis dadi bagean penting ing integrasi energi ing pulau kasebut.

Kanthi durasi 1.974 jam, tanduran Gorona del Viento wis bisa nyuplai pulau kasebut kanthi mung energi terbarukan. Iki bisa uga amarga angin gedhe sing nggawe turbin angin luwih cepet lan luwih dawa.

Nganti saiki, ing taun 2018, angin ngidinake melu-melu teknologi polusi ing jangkoan panjaluk 560 jam. Gorona del Viento wis bisa nggayuh tenaga terbarukan 20.234 megawatt, nambah kapasitas terbarukan nganti 5,8% dibandhingake taun sadurunge. Iki minangka rekor sejarah anyar ing donya sing bisa dianyari.

Gorona del Viento wiwit beroperasi kanthi kapasitas lengkap ing wulan Juli 2015 lan, wiwit iku, dadi bagean dhasar kanggo integrasi generasi terbarukan ing sistem listrik El Hierro.

Sanajan ing taun 2015 pabrik iki mung beroperasi sajrone paruh kaping loro taun iki, pabrik kasebut bisa nutupi 19,2% saka total panjaluk. Ing taun 2016 tekan 40,7% lan ing taun 2017 46,5%. Kaya sing bisa dideleng, saben taun entuk luwih akeh energi terbarukan. Sadurunge digawe tanduran, ing 2014, energi terbarukan ing pulau kasebut mung nyumbang 2,3% kabeh panjaluk listrik.

Wiwit dileksanakake, Gorona del Viento ngindhari emisi udakara 30.000 ton CO2, conto sing kudu ditindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.