Energi gas alam uga ngasilake polusi

Eksploitasi gas

La energi gas alam katon kanthi mripat sing apik wiwit kira-kira bahan bakar luwih resik tinimbang areng lan kadang digunakake minangka sulih alami.

Nanging reputasi positif iki ora bener kayane kayane miturut macem-macem laporan lan laporan, sing diterangake kepiye energi sing asale saka gas alam ngasilake polusi nalika proses ngekstraksi ditindakake. Sabenere nalika kobong ing proses pembakaran luwih jelas amarga emisi gasine luwih murah nalika semana.

Sampeyan kudu ati-ati karo carane produk tartamtu rego, amarga ora mung bagean pungkasan sing kontaminasi sing digawe ora bisa ditemokake, nanging ing kabeh proses. Fracting utawa fraktur hidraulik sabenere wayahe paling polusi.

Fracking kalebu ing nggawe celah ing watu saengga bagean gas kasebut mili menyang njaba lan bisa diekstrak luwih apik mengko saka sumur. Kajaba iku, masalah karo sistem iki yaiku bahan kimia digunakake ing bagean produksi iki sing banjur diluncurake menyang atmosfer.

Salah sawijining masalah serius yaiku mbebayani banyu ngombe ing lemah lan nyebabake emisi CO2 lan metana sing gedhe, sing ningkatake pemanasan global lan perubahan iklim. Amarga kontaminasi banyu ngombe ing njero lemah, kedadeyan kesehatan masarakat ing cedhak wadhuk iki saya parah saliyane sampah sing mlebu ing udara.

Bahan bakar fosil

Geni gas alam

Gas alam minangka bahan bakar fosil, sanajan emisi global amarga pembakarane dheweke dudu mayoritas saka masalah sing nyebabake batubara utawa minyak bumi.

Gas alam ngasilake 50 nganti 60 persen luwih sithik CO2 nalika diobong ing pembangkit listrik gas alam anyar dibandhingake karo emisi khas saka pabrik batubara. Iki uga nyuda gas sing diluncurake ing atmosfer 15 nganti 20 persen dibandhingake karo mesin bensin ing kendaraan.

Endi ya kuwi emisi kasebut ditemokake ing ekstraksi gas lan pengeboran gas alam saka sumur lan transportasi liwat pipa sing nyebabake nyaring metana, gas malah luwih kuat tinimbang CO2. Panliten awal nuduhake yen emisi metana kalebu 1 nganti 9 persen saka total emisi.

Polusi ing udhara kanthi ngasilake energi saka gas alam

Kontaminasi

Gas alam gawe katut pembakaran sing luwih resik tinimbang bahan bakar fosil liyane, amarga ngasilake belerang, merkuri lan partikel liyane. Pembakaran gas alam ngasilake nitrogen oksida, sanajan ing tingkat luwih murah tinimbang bensin lan solar sing digunakake ing mesin kendaraan.

10.000 omah Amerika sing makarya Kanthi gas alam tinimbang batubara, ngindhari emisi tahunan 1.900 ton nitrogen oksida, 3.900 ton SO2 lan 5.200 ton partikel. Ngurangi emisi kasebut dadi mupangat kesehatan masarakat, amarga polutan kasebut ana gandhengane karo masalah kayata panandhang asma, bronkitis, kanker paru-paru, lan liya-liyane.

Sanajan ana mupangate, pangembangan gas sing ora konvensional bisa mengaruhi kualitas udara lokal lan regional. Konsentrasi polutan udara sing dhuwur wis dialami ing sawetara wilayah sing ana pengeboran.

Paparan tingkat polutan sing dhuwur bisa uga ningkatake masalah ambegan, masalah kardiovaskular lan kanker.

Fracking

Diagram fracking

Pecah hidrolik yaiku teknik kanggo nambah ekstraksi minyak lan gas lemah Wiwit taun 1947, udakara 2,5 yuta patah sumur ing saindenging jagad, kalebu sejuta ing Amerika Serikat.

Teknik kasebut kalebu ngasilake siji utawa luwih saluran permeabilitas sing dhuwur liwat injeksi banyu tekanan dhuwur, supaya bisa ngatasi resistensi watu lan mbukak patah kontrol ing sisih ngisor sumur, ing bagean hidrokarbon sing dikepengini ngemot formasi.

Panganggone teknik iki wis diijini produksi minyak bakal munggah 45% wiwit 2010, sing nggawe Amerika Serikat dadi produsen nomer loro paling gedhe ing donya.

Uga dicathet yen pengaruh lingkungan teknik iki, sing kalebu kontaminasi akuifer, konsumsi banyu dhuwur, polusi udara, polusi swara, migrasi gas lan bahan kimia sing digunakake ing permukaan, kontaminasi permukaan amarga tumpahan, lan kemungkinan efek kesehatan sing dipikolehi.

Kasus fracking sing paling serius yaiku nambah kegiatan seismik, sing paling digandhengake karo injeksi cairan jero.

Kontaminasi akuifer

Akuifer

Kanthi fraktur hidrolik ing sumur wis nyebabake bocor gas, bahan radioaktif lan metana kanggo pasokan banyu ngombe.

Ana kasus akuifer sing didokumentasikake ing cedhak sumur gas sing wis terkontaminasi cairan fracking uga gas, kalebu metana lan senyawa organik sing volatil. Salah sawijining panyebab polusi paling gedhe yaiku konstruksi sing digawe kurang apik utawa sumur sing pecah saengga gas bisa bocor menyang akuifer.

Cairan sing digunakake ing fraktur hidrolik uga wis tekan sumur sing ditinggalake, uga sawetara sing ora disegel kanthi ora bener, sing pungkasane nyebabake akuifer kasebut kena kontaminasi.

Gempa Bumi

Gempa dalan gempa

Fracking wis disambung karo kegiyatan gempa kanthi ukuran sedheng, nanging kedadeyan kaya ngono biasane ora bisa dideteksi ing ndhuwur.

Sanajan nggunakake banyu limbah nalika nyuntikake kanthi tekanan dhuwur ing sumur injeksi kelas II digandhengake karo gempa bumi kanthi skala sing luwih gedhe ing Amerika Serikat. Paling ora separo gempa bumi kanthi skala 4.5 utawa luwih gedhe wis nyerang pedalaman Amerika Serikat sajrone dasawarsa kepungkur kedadeyan ing wilayah-wilayah sing ana fracking.

Panaliten anyar sing diterbitake ing taun 2016 lan ditindakake dening tim ahli geologi lan seismologis saka Universitas Metodologi Texas Selatan lan Survei Geologi Amerika Serikat, nuduhake manawa injeksi banyu limbah akeh sing dikombinasikake karo ekstraksi brine saka lemah ing sumur Gas sing rusak dadi sebab paling gedhe saka 27 gempa bumi sing antara Desember 2013 lan musim semi 2014 dirasakake dening pedunung Azle, ing Texas, ing kana durung ana hubungane karo gempa bumi kasebut.

Efek sing bisa ditindakake

Kajaba saka kenaikan gempa bumi, senyawa kimia sing digunakake ing teknik iki bisa uga ngregeti lahan lan akuifer ing lemah, miturut British Royal Society ing 2012.

Sampeyan uga bisa nemokake telung makalah ilmiah sing diterbitake ing 2013 sing cocog kanggo nuduhake kontaminasi banyu soko njero lemah saka fracking iku ora bisa ditindakake kanthi fisik. Sing jelas yaiku supaya ora kelakon, praktik operasional sing paling apik mesthi kedadeyan. Mengkono yen perkara kasebut ora mesthi kedadeyan, mula ana masalah gedhe kanggo ngrusak akuifer ing jero banyu.

Dokumenter babagan energi gas alam

Dokumen Gasland

Ana sawetara dokumenter sing bisa ditemokake oposisi sing jelas menyang fracking kaya Josh Fox's Gasland. Ing babagan iki, kena masalah kontaminasi akuifer ing cedhak sumur ekstraksi ing panggonan kaya Pennsylvania, Wyoming lan Colorado.

Sing lucu yaiku lobi industri minyak lan gas sing takon sing dikoleksi ing film kasebut Fox supaya situs web Gasland bisa mbantah klaim sing digawe dening klompok pelobi.

Film liyane sing menarik yaiku Land Promised., disedhiyakake dening Matt Damon babagan masalah fraktur hidrolik. Uga ing 2013, Gasland 2 ditampilake, bagean liya saka film dokumenter sing negesake potret industri gas alam, sing ditampilake minangka alternatif minyak sing resik lan aman, pancen mitos. Kebocoran jangka panjang lan polusi udara lan banyu pungkasane nyebabake komunitas lokal lan bahaya ing iklim amarga emisi metana, gas rumah kaca sing kuat.

Nggolek sulih energi gas alam

Panel surya minangka alternatif energi gas alam

Kanthi kabeh iki, ing gas alam iku ora resik Kaya sing wis nyoba dituduhake, nanging ing proses kasebut, nerbitake polutan menyang atmosfer, kaya kedadeyan nalika teknik fracking digunakake.

Mula gampang ngerti kasunyatan sing ngubengi energi gas alam lan tetep meksa banget kanggo sumber energi liyane sing resik lan lestari banget suwene wektu kayata angin utawa srengenge, yaiku ing endi kita kudu lunga supaya planet iki tetep aman.

Kabeh bahan bakar kasebut adhedhasar fosil mesthi nggawa kita menyang KTT Iklim Paris ing endi puluhan negara kudu njupuk keputusan tartamtu kanggo dilebokake ing taun ngarep kanthi tenaga sing bisa dianyari kudu dadi tujuan utama.

Apa sampeyan pengin ngerti apa ketel gas alam lan cara kerjane? Aja lali artikel iki:

Artikel sing gegandhengan:
Sampeyan kudu ngerti babagan ketel gas alam

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

15 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Diana Alvarez ngandika

    Adriana Aku seneng karo artikel sampeyan lan aku pengin digunakake kanggo skripsi, apa bisa menehi data kanggo menehi referensi kanthi bener lan tanggal nalika nerbitake artikel iki. Matur nuwun

  2.   vicardig ngandika

    Pelanggan anyar Fracking ing Chiapas, bus sing nganggo gas alam, lan sawetara sing ngerti karusakan ekologis sing ditrapake ing negara kasebut, sanajan kasunyatane nggawa "ECO" jenenge. Pecah hidrolik bisa ngrusak alam negara kita

  3.   ssslabb ngandika

    Masalah gedhe kanggo klompok lingkungan ing negara iki yaiku kurang latihan teknis lan ora duwe kekakuan intelektual ing argumen kasebut. Penting sadurunge ngadhepi teknik utawa eksploitasi sumber daya, kanggo ngerti kanthi tliti, yen ora kaya sing dakkandhakake sadurunge, bantahan kasebut ora duwe kekakuan intelektual lan mula ana validitas apa wae.
    Perdebatan kasebut perlu banget, masarakat kudu waspada lan pembangunan saiki ora bisa kompromi pangembangan generasi sabanjure, nanging kabodhoan lan rasa wedi ora bisa mandheg pangembangan saiki.
    Gas alam nalika diobong ngasilake 1/5 emisi CO2 sing diasilake kanthi ngobong batu bara, mesthine ora resik 100% nanging iki minangka pilihan sing luwih apik.
    Palsu yen patah hidraulik perlu kanggo ekstraksi gas alam, bisa diproduksi kanthi cara konvensional yen setoran ngidini, lan iki ditindakake nganti saiki.
    Pungkasane, emisi metana sing ora dikendhaleni sajrone produksi gas alam dicoba minimalake, bisa dingerteni, nalika perusahaan ekstraksi nggunakake akeh dhuwit ing sumur produksi, sing paling pungkasan yaiku tujuane riset sampeyan bakal ngindhari sampeyan. Sanajan ngono, kadang-kadang ora bisa dihindari, nanging kanggo nyuda tanduran iki ana obor sing ngobong metana sing uwal (mbebayani banget lan efek omah kaca 8 kali luwih dhuwur tinimbang CO2) dadi CO2, kanthi efek omah kaca sing luwih murah.
    Pemanasan global minangka masalah serius sing kudu dipikirake, lan emisi gas omah kaca menyang atmosfer kudu dikurangi nganti bisa. Secara pribadi, aku yakin ana transisi menyang masarakat kanthi tingkat emisi karbon ngisor lan ngisor nganti tekan 0. Nanging yen ing jangka cendhak rumit lan penting banget kanggo debat lan njupuk model sing paling menarik.
    regards

  4.   Carlos Fabian ngandika

    Manuel Ramirez dakkandhani, artikel sampeyan cukup apik, aku mikir manawa gas "alami" ora nemen polusi, nanging saiki aku beda banget, ora kepenak banget yen ditawakake banyu, amarga iki.
    Sampeyan bener babagan energi angin, nanging iki uga duwe kontra amarga nalika musim salju suwene energi iki bakal entek, saiki aku arep takon apa opsi non-polusi liyane sing bisa digunakake?

    1.    Manuel Ramirez ngandika

      Matur suwun komentar sampeyan Carlos!

  5.   Maria Morinigo ngandika

    ngrawat lingkungan yaiku ngrawat awake dhewe

  6.   Konsultasi KualitasConsulting ngandika

    Tema sing apik lan titik sing apik ... kabeh sing fosil ora bakal ijo

  7.   Brayan ngandika

    Bener iku gas alam nanging ora mbebayani (iku sing dipikirake wong liya). Nanging bahan bakar fosil sing artine wis entek lan polusi

  8.   Daniel Martinez Olivo. ngandika

    Publikasi artikel kasebut apik banget. Aku langganan sawetara wong sing kasengsem «saka klan balapan», babagan efek omah kaca lan pemanasan global sing mengaruhi kita kabeh lan pungkasane bakal mateni kita supaya ora mandheg kanggo nggoleki kekayaan sing ora bakal ditindakake. kuburan nanging ya bakal ditinggalake, kerja sama ngracuni planet iki. Iki nyebabake aku nggawe proyek elektrifikasi penting penting ing Republik Dominika, diwiwiti kanthi tiba banyu sing bebas saka Laut Karibia kanthi gravitasi ing tahap kaping pisanan liwat terowongan kanthi turbin anti-korosi sing asor, lan ing detik panggung kanthi jumlah banyu sing padha liwat lorong liwat ruangan mesin osmosis mbalikke, sing disimpen ing waduk gedhe bakal ngasilake tahap kaping loro kasebut. Banyu sing diasilake wis ana ing 44 meter sangisore segara (ing lembah La Bahía de Neiba) bakal digawe industri lan digunakake kanggo konsumsi lan industri agro uga klorida lan produk liyane sing bakal diekstraksi nganggo elektrolisis kayata emas molekul, lsp. .

  9.   Alexander ocampo ngandika

    Aku pengin ngerti endi saka loro gas, propana lan alami, sing ngasilake karbon monoksida luwih akeh nalika diobong?
    Aku takon amarga aku mesthi nggunakake gas propana botol lan bubar pindhah menyang gas alam ing omah.
    Wiwit ngalih menyang gas alam, aku ndeteksi bau sing kobong tartamtu sing nggawe aku pusing, sing ora kelakon nalika nggunakake propane. Aku luwih ngerti manawa c. ora ana ambu ... ora ana sing nulungi aku?

  10.   Joseph ngandika

    Sugeng enjing, apa sampeyan bisa menehi informasi supaya aku bisa nggawa sampeyan bagean riset. Matur nuwun

  11.   mandheg ngrokok nganggo laser malaga ngandika

    Blog sing nyenengake. Aku sinau babagan saben situs web saben dina. Pancen nyenengake manawa bisa maca konten panulis liyane. Aku pengin nggunakake sawetara postingan sampeyan ing situs web, kanthi alami aku bakal ninggalake link, yen sampeyan ngidini. Matur nuwun kanggo nuduhake.

  12.   Luis Antonio Riano ngandika

    Sugeng sonten, kula niti priksa babagan kontaminasi gas alam lan artikel sing dakkarepake, apa sampeyan bisa menehi data kanggo referensi investigasi.
    Gracias

  13.   zaid ngandika

    ok kontol ora ono gunane kanggo aku: v

  14.   MARITZA MORALES ngandika

    Manuel Ramírez, aku seneng karo artikel sampeyan babagan "energi gas alam uga ngasilake polusi" lan aku seneng lan aku pengin digunakake kanggo skripsi, apa bisa menehi data sampeyan kanggo ngrujuk kanthi bener lan tanggal nalika nerbitake artikel iki. Matur nuwun

bool (bener)