Gagasan kanggo daur ulang

cara kanggo daur ulang

Kanthi daur ulang barang-barang saben dina, saliyane kanggo ngirit dhuwit lan menehi sentuhan asli lan khusus kanggo omah kita, kita bisa nyuda sampah lan luwih ngajeni lingkungan. Ana akeh gagasan kanggo daur ulang ing omah lan bisa menehi urip kaping pindho kanggo apa sing ora dilayani maneh kaya sing wis ditemtokake dadi sampah.

Ing artikel iki, kita bakal menehi sawetara ide sing paling apik kanggo daur ulang ing omah.

Pentinge daur ulang ing omah

kemasan daur ulang

Kebiasaan daur ulang wis dadi penting banget ing taun-taun pungkasan. Iki wis kabukten minangka cara paling apik kanggo nyuda jumlah sampah sing ngrusak lingkungan. Sanajan konsumerisme wis nggawe tugas iki rada angel, luwih akeh wong mutusake kanggo nggunakake maneh sawetara unsur omah. Nalika akeh sing katon ora ana gunane, ana sawetara trik lan gagasan sing bisa digunakake supaya ora mbuwang.

Keuntungan saka daur ulang kreatif padha karo daur ulang tradisional: ngrawat lingkungan, ngurangi polusi, ngurangi gas rumah kaca, konservasi sumber daya alam lan, sing paling penting, ngembangake kabiasaan konsumsi sing tanggung jawab.

Nanging, jinis daur ulang iki menehi nilai tambah: mbantu kita ngembangake kreatifitas lan nggawe kita luwih seneng golek solusi saben dina kanthi bahan, unsur lan produk sing ana ing tangan.

Iku ora mung babagan ngurutake lan nggunakake maneh, Kauntungan utama daur ulang kreatif yaiku ngerti carane njupuk apa sing wis ana lan menehi siklus urip kaping pindho utawa kaping telu, saéngga nggampangake pola konsumsi sing tanggung jawab.

Cara sing paling apik kanggo nglampahi wektu sing ora iso dilalekake karo kulawarga lan menehi urip kanggo produk sing ora digunakake maneh yaiku liwat daur ulang kreatif. Saliyane ide sing diwenehake ing kirim iki, sampeyan uga bisa mriksa pandhuan DIY ing ngendi sampeyan bisa nemokake conto carane nggawe kerajinan sing apik tenan.

Gagasan kanggo daur ulang

gagasan kanggo daur ulang ing omah

Botol plastik minangka pot kembang

Yen sampeyan mikir nggawe taman kutha, sampeyan bisa nyegah tuku pot lan nyumbang kanggo konsumsi sing tanggung jawab kanthi nggunakake botol plastik kosong. Kanthi pemotong sampeyan bisa ngethok dadi setengah, nggawe potongan cilik ing sisih ngisor kanggo ngilekake banyu, lan isi karo lemah supaya bisa nandur sing dikarepake. Uga, taman kutha minangka cara sing apik kanggo tuwuh panganan dhewe lan miwiti kegiatan sing bakal mbantu ora mung lingkungan, nanging uga pikiran lan awak.

Wadah kanggo pasta lan sayuran

Ide iki ngidini sampeyan ngirit papan lan njaga produk kasebut seger luwih suwe. minangka? Gunakake botol plastik, kayata omben-omben, lan tambahake beras, kacang buncis utawa pasta supaya tetep kasedhiya. Kanthi cat adhedhasar banyu, sampeyan bisa dekorasi ing njaba kanggo karya sing luwih kreatif lan ngenali kanthi spidol permanen supaya sampeyan ngerti apa sing lagi ditindakake.

vas karo botol

Iki minangka cara klasik daur ulang botol kaca kanthi kreatif. Sampeyan bisa nglukis ing vas sing apik lan dekorasi omah kanthi cara sing asli.

Cangkir yogurt kaca minangka wadhah lilin

Salah siji fungsi saka kaca tingal iki bisa digunakake minangka centerpieces. Sampeyan mung kudu wisuh lan sijine lilin ing wong-wong mau supaya cahya dibayangke ing saindhenging kamar.

Daur ulang balon sing kempes

Bal sing kempes asring diselehake ing pojok amarga ora bisa digunakake maneh. Nanging, amarga saka bahan sing digawe, Bisa digunakake kanggo nggawe tas olahraga sing nyenengake.

Gelang Botol Plastik Kab

Kita menehi ide supaya sampeyan ora mbuwang banyu botol utawa minuman ringan. Potong dadi potongan-potongan lan garis nganggo kain kanggo nggawe gelang sing lucu.

Lampu karo sendok plastik

Sendok pakai buang sing ditinggalake saka preian bisa digunakake maneh minangka wadhah lampu, mung dipotong setengah ngisor, nggunakake lim tipis lan methodically masang kanggo drum utawa botol banyu.

Organizer karo tabung karton

Tabung kertas jamban karton lan produk liyane sing padha bisa digunakake kanggo nggawe pengatur kabel. Padha uga bisa digunakake kanggo ngatur dandanan, potlot lan liyane. Sijine sawetara ing kothak karton lan gunakake saben minangka pemisah kanggo unsur kasebut. Iku gampang kanggo nindakake.

pigura foto karo jar

Iku kasusun saka sijine foto ing jar kaca. Banjur, sampeyan kudu ngisi lenga sing akeh.

Kewan karo tutup soda

gagasan kanggo daur ulang

Amarga bentuke, tutup soda cocog kanggo nggawe bocah. Contone, kanthi gluing ing karton, sampeyan bisa nggawe kewan cilik sing lucu kanggo dekorasi. Pilihan liyane sing apik yaiku nempelake ing lawang utawa kulkas kanthi magnet. Sampeyan bakal duwe hiburan gampang lan nyenengake.

Rak buku

Penyayang buku asring nglumpukake buku sing ora bakal digunakake maneh. Tinimbang mbuwang, kita bisa daur ulang lan nggawe rak sing apik iki. Ing cara iki, kita nggawe efek visual sange. Penghargaan kanggo sastra asli sing bakal nggawe kabeh wong sing ngunjungi kita ora bisa ngomong.

Lilin hiasan karo stopper

Corks saka jinis minuman tartamtu bisa diowahi dadi lilin hiasan cilik ing ruang tamu utawa kamar turu. Kajaba iku, padha banget prasaja kanggo nggawe. Isi karo lilin, pasang sumbu cilik ing wong-wong mau lan supaya padha ngaso. Nanging, tansah ati-ati supaya ora bisa ngobong apa wae ing saubengé.

Gantungan nganggo piranti lawas

Piranti kasebut bakal mbantu kita nindakake sawetara tugas ing omah. Nanging, sawetara wis lawas banget sing wis diganti karo teknologi liyane. Supaya ora boros, lempitan lan tempelake ing permukaan kayu kanggo entuk gantungan. Kanthi cara iki, sampeyan bakal entuk dekorasi sing migunani lan pedesaan.

Lampu karo bohlam lawas

Thanks kanggo kaca sing apik, bohlam duwe sentuhan sing elegan lan cocog kanggo dekorasi. Kanggo wiwitan, yen sampeyan duwe sawetara sing lawas, copot saka ndhuwur, isi karo lenga utawa banyu, lan sijine sumbu ing.

Kothak perhiasan karo botol plastik

Wangun kembang ing ngisor paling botol plastik bisa digunakake kanggo nggawe kothak perhiasan multi-lapisan ayu.

Muga-muga kanthi ide daur ulang iki, sampeyan bisa nyumbang gandum pasir kanggo konservasi lan perawatan lingkungan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.