Fungsi swasana

atmosfer

Fungsi swasana iku akeh lan beda-beda Nanging kanggo luwih ngerti babagan peranane, kita bakal sinau luwih akeh babagan kedadeyan ing planet kita.

El planet bumi ing werni prakara ing gabungan ing ruang. Suhu sing mrentah ing angkasa pancen nol total, lan planet iki adhem ing permukaan cilik, kayane danau sing banyune ora bisa dijupuk es kabeh. Panas saka tengah ing Bumi terus-terusan ngliwati kerak tipis supaya bisa uwal saka angkasa. Iki minangka reaksi tektonik sing nyebabake gempa bumi lan letusan gunung geni.

Manifestasi kasebut mung bakal mandheg nalika kabeh panas sing gedhe banget amarga pembentukan planet iki bakal dievakuasi. Lumahing sing kita urip yaiku lumahing pamisahan antarane planet lan urip angkasa, kanthi seneng, ana swasana sing rada ngisolasi kita.

Ndeleng kahanan sing ana ing alam semesta, kita mung ndhukung lingkungan sing khusus banget.

Fungsi utama swasana

swasana

ing suhu ing galaksi kisaran -273 ° C nganti pirang-pirang yuta derajat, lan kita mung ndhukung sawetara -30 nganti 60º C positif. Radiasi ngliwati galaksi lan sawetara kalebu radiasi gamma sing paling cilik nganti gelombang radio sing paling jembar. Kita mung ndhukung bagean sing paling cilik, sing ana ing ndhuwur ultraviolet, lan mesthi ora akeh.

Kita tahan maksimal sepuluh kali tekanan atmosfer, ing ndhuwur utawa ing ngisor iki, lan iki ora ngidini kita menyang endi wae ing planet iki, lan papan sing akeh banget, ing endi tekanane nol, utawa ing awak sing padhet kanthi pingan 50 utawa 100.

Nyatane, supaya awak bisa normal, kita kudu memenuhi telung kahanan, panas, radiasi lan tekanan, uga swasana sing bisa napas. Planet iki Bumi Siji-sijine sing ngerti, nganti saiki, sing cocog karo kahanan sing kudu ditindakake kanggo urip lan amarga ana swasana.

Lapisan swasana sing beda-beda

Suasana katon saka angkasa

Saiki kita ngerti apa fungsi swasana, ayo ndeleng lapisan sing nyipta.

Swasana kita dipérang dadi macem-macem lapisan gumantung saka komposisi kimia lan suhu. Iki nggabungake kanggo nggawe tameng protèktif sing njaga keseimbangan energi sing penting kanggo urip ing Bumi.

ing fénoména meteorologi Iki kedadeyan ing lapisan sing paling cedhak karo srengenge, troposfera. Pesawat mabur ing stratosfer sing uga ditemokake lapisan ozon. Luwih saka iku, ana swasana paling adhem, mesosfer, ing endi probe sing diisi helium dikirim. Pungkasan, termosfera kanthi progresif ilang ing ruang.

Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan planet Bumi? Aja lali artikel iki:

Artikel sing gegandhengan:
Penasaran ing Bumi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   hhhhhhh ngandika

    apa fungsine

  2.   fafafaffa ngandika

    babar pisan ora ngawula marang aku

  3.   mneicoea ngandika

    Ora ana fungsi sing metu, ora bisa digunakake kanggo sing digoleki