Energi sing bisa dianyarake kalebu 17,3% saka konsumsi energi pungkasan

iso dianyari

Miturut data ing pungkasan taun 2016 saka Institute of Economic Studies (IEE), renewable energies ditambahake a 17,3% Del konsumsi pungkasan reged energi ing Spanyol.

Kesepakatan Paris babagan terbarukan nuduhake manawa Uni Eropa kanthi total kudu entuk rata-rata kontribusi 2020% saka sumber sing bisa dianyari nganti konsumsi energi pungkasan ing taun 20.

Bedane antarane negara

Saiki, Swedia dadi pimpinan, tekan 53,8%. Saliyane, Finlandia nggayuh 38,7% lan Latvia 37,2%, dene Austria nduwe 33,5% lan cedhak banget karo tujuan sampeyan ing taun 2020, lan Denmark wis ngluwihi, kanthi 32,2%.

Angin Swedia

Negara liya kayata Latvia, Portugal lan Kroasia rangking rangking ing ndhuwur 28% lan Lithuania lan Romania udakara 25%. Ing kasus Slovenia tekan 21,3% lan Bulgaria 18,8%, dene Italia ndhaptar 17,4%. Babagan Spanyol, wis maju luwih saka siji poin lan ngluwihi rata-rata Uni Eropa, tekan 17,3% ing pungkasan taun 2016.

Negara ing ngisor rata-rata

Sayange Prancis wis ana ing ngisor iki rata-rata kanthi 16%, kayadene kedadeyan ing Yunani, Republik Ceko lan Jerman, kanthi angka udakara 15%. Negara-negara ing dhasar UE yaiku Malta, Walanda lan Luksemburg, kanthi masing-masing antara 6% lan 5,4%.

Tenaga sing bisa dianyari ing Spanyol lan masa depan

Sawise pirang-pirang taun ala amarga undang-undang Keputusan Partai Popular, Komunitas Otonomi maneh nyoba kanggo nganyari anyar. Mung ing auctions dianakaké ing 2016 lan 2017 menehi kamungkinan nginstal 8.700 megawatt daya anyar

upgrade nganggo nganyari maneh

Fasilitas anyar iki bakal duwe investasi luwih saka 8250 yuta euro, saliyane ngasilake 90.000 lowongan sajrone tahap instalasi.

Nanging, pembangunan sing bisa dianyari saiki isih ana keturunan ing macem-macem otonomi, kaya sing dikonfirmasi dening Studi Pengaruh Makroekonomi Energi Terbarukan ing Spanyol sing diterbitake dening Asosiasi Perusahaan Energi Terbarukan (APPA). Mula, Castilla y León nyebabake minat 'energi bersih' kanthi 6.474 megawatt dipasang, mayoritas dadi liwat angin. Dheweke diikuti dening Andalusia, Castilla-La Mancha lan Galicia. Kosok baline, Kapuloan Balearic, Cantabria lan Madrid ana ing dhasar dhaptar iki.

CCAA

Kekuatan teknologi terbarukan sing diinstal 2016 (MW)

Castile lan Leon

6.474

Andalusia

5.635

Castilla la Mancha

5.258

Galicia

3.957

Aragon

2.288

Catalonia

1.945

Komunitas Valencia

1.666

Extremadura

1.471

Navarre

1.392

Murcia

764

Asturias

662

La Rioja

565

Negara Basque

364

Kepulauan Canary

323

Madrid

165

Cantabria

126

Balearics

113

Fuente: Asosiasi Perusahaan Energi Terbarukan

Sabanjure, kita bakal ndeleng sawetara warta sing negesake taruhan kanggo nganyari maneh komunitas otonom.

Komunitas otonomi

Aragon

Pamrentah Aragon ngramal investasi ing 48 proyek angin, gunggunge 1.667,90 MW, lan rolas tanduran surya fotovoltaik, dununge ing kotamadya Escatrón lan Chiprana kanthi kekuwatan 549,02 MWp.

Momentum iki diwiwiti meh setaun kepungkur nalika kriteria anyar disetujoni kanggo menehi deklarasi iki kanggo investasi energi terbarukan.

energi terbarukan china

Castile lan Leon

Otonomi iki menehi subsidi kanggo paningkatan energi kanthi pirang-pirang yuta euro. Dewan arep menehi kontribusi transisi menyang ekonomi karbon sing murah ing kabeh sektor produktif lan sosial, miturut kerangka kerja Strategi Eficiencia Energética 2016-2020, sing wis melu partisipasi warga negara ing Open Government.

Miturut Pamrentah Castilian-Leonese, matur nuwun insentif kasebut bisa uga mbiayai perbaikan fasilitas termal lan cahya (yen paling hemat energi paling ora 20% kabukten), kayata intervensi ing elevator utawa eskalator, nalika pangurangan konsumsi energi paling ora 30%.

Galicia

Ing Galicia ana rezim udan sing luwih dhuwur, mula energi surya ora efisien banget, menehi strategi kanggo ningkatake energi biomassa. Asil imbangan yaiku Ing pungkasan taun 2017, instalasi luwih saka 4.000 dandang biomassa ing omah bakal didhukung.

Kanthi garis anggaran saka 3,3 yuta euro, Xunta de Galicia pengin promosi instalasi boiler biomassa kanggo ningkatake produksi energi terbarukan lan nyuda emisi gas rumah kaca ing luwih saka 200 administrasi publik, organisasi nirlaba lan perusahaan Galicia.

Balearics

Kapuloan Balearic nambah minat karo energi terbarukan. Direktorat Umum Energi lan Perubahan Iklim ngolah pitung proyek anyar kanggo taman fotovoltaikIki tegese mundhak 25% tenaga terbarukan sing saiki diinstal ing pulau kasebut. Iki minangka proyek cilik, gunggunge mung udakara 20 MW.

biaya investasi energi surya luwih murah

Bisa dingerteni manawa proyek-proyek anyar kasebut ora nuduhake kekuwatan anyar sing akeh banget, direktur umum Camabio Energi lan Iklim, Joan Groizard, nguciwakake sumbangan kasebut. Sayang, saiki ing Kapuloan Balearic mung ana 79 megawatt energi terbarukan sing dipasang.

Peternakan angin Kepulauan Canary

Kepulauan Canary

Thanks kanggo Dana Pangembangan Kepulauan Canary, FDCAN, luwih saka 90 proyek kanggo nambah manajemen energi sing diwenehake dening kotamadya lan universitas lan dewan, bakal nampa pendanaan 228 yuta euro.

Pamrentah Kepulauan Canary wis nglaporake manawa proyek kasebut tujuan kanggo nambah panggunaan energi terbarukan, ningkatake efisiensi energi lan ngembangake mobilitas berkelanjutan, kanggo ngetrapake model energi sing luwih cocog ing Kepulauan Canary.

Pak Fernando Clavijo, presiden Kepulauan Canary saiki, ujar manawa ana ing sawijining wilayah kayata Kepulauan Canary Penting kanggo promosi proyek sing ngidini ningkatake hemat energi lan efisiensi, nyuda biaya lan maju ing pangembangan model sing luwih sustainable lan kompetitif.

investasi REE

Clavijo nganggep manawa Pulo Canary duwe kahanan alam sing sampurna, sing ngidini promosi kasebut pangembangan terbarukan, ora mung kanggo tujuan pangowahan model energi, nanging uga minangka kegiyatan kanggo diversifikasi ekonomi kepulauan, lan kanthi mangkono nambah PDB.

peternakan angin


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Francisco Ruben Torres ngandika

    Artikel sing apik, matur nuwun kanthi sanget.