Energi sing bisa dianyari lan ora bisa dianyari

tenaga angin

Kita ujar manawa sumber energi bisa dianyari, yen asale saka sumber alami lan ora bakal entek suwe. Kajaba iku, iku resik, ora polusi lan duwe macem-macem sumber. Ana macem-macem sumber energi terbarukan ing planet kita. Kanthi majune teknologi, masarakat nemokake luwih akeh cara kanggo nggunakake energi planet kita tanpa kudu ngalih menyang bahan bakar fosil lan terus ngrampungake efek saka perubahan iklim. Ana macem-macem jinis energi terbarukan lan ora bisa dianyari lan masing-masing duwe ciri khas sing khas.

Ing artikel iki, kita bakal pitutur marang kowe babagan tenaga utama sing bisa dianyari lan ora bisa dianyari ing jagad iki.

Energi sing bisa dianyari lan ora bisa dianyari

jinis energi sing bisa dianyari lan ora bisa dianyari

Bahan Bakar Biofuel

Iki minangka bahan bakar cair utawa gas sing diprodhuksi saka bahan biologis tanduran utawa kewan. Iki minangka jinis energi terbarukan sing ora bakal entek lan bisa nyukupi kabutuhan transportasi. Kanthi nggunakake bahan bakar ijo kasebut, kita bisa nyuda katergantungan karo minyak lan nyuda kerusakan sing nyebabake lingkungan. Ing antarane bahan bakar biofuel sing paling penting, kita wis nemokake biodiesel lan bioetanol.

Biomassa

Jinis energi terbarukan liyane yaiku energi biomassa. Iki minangka bahan organik sing digunakake kanggo ngasilake energi. Iki nglumpukake klompok bahan organik kanthi heterogenitas lan karakteristik sumber sing beda. Biomassa bisa dianggep minangka bahan organik sing diproduksi ing proses biologis sing bisa digunakake minangka energi.

Contone, kita nemokake bagean organik peninggalan pertanian lan kehutanan, limbah, endhot limbah lan sampah padat kutha. Ana macem-macem cara nggunakake energi biomassa.

Angin

energi terbarukan lan ora bisa dianyari

Sejatine, jinis energi kasebut adhedhasar nglumpukake energi kinetik sing diduweni massa udara lan ngasilake listrik. Wiwit jaman kuna, Iki wis dadi sumber energi sing digunakake manungsa kanggo nguatake kapal layar, nggiling gandum, utawa ngompa banyu.

Saiki, turbin angin digunakake kanggo ngasilake listrik saka angin. Gumantung saka hard blow, sampeyan bisa entuk luwih utawa kurang. Ana rong jinis energi angin, segara lan terrestrial.

Energi panas bumi

Yaiku energi sing disimpen ing sangisore lumahing bumi kanthi wujud panas. Planet kita kebak energi lan kita bisa nggunakake energi iki kanggo ngasilake listrik. Iki minangka produksi 24 jam tanpa gangguan, ora bisa uwal, ora bisa uwal, tanpa polusi.

Energi laut

Iki minangka set teknologi sing bisa nggunakake energi samodra. Gumantung saka cuaca sawayah-wayah, kekuwatan samodra ora bisa mandheg, nanging bisa nggunakake energi kanthi apik.

Gelombang, pasang, arus samodra, lan beda suhu ing antarane permukaan dasar laut bisa digunakake minangka sumber energi. Kajaba iku, mupangate yaiku ora ngasilake efek lingkungan utawa visual sing kudu dipikirake.

Energi hidrolik

Energi hidrolik minangka energi sing digunakake dening energi kinetik saka awak banyu. Amarga banyu terjun sing disebabake ora rata, daya banyu bisa nyurung turbin sing ngasilake listrik. Perlu dielingake manawa jinis energi terbarukan yaiku sumber utama produksi listrik skala gedhe nganti pertengahan abad kaping XNUMX.

Pakaryanipun kagayut tetanduran listrik tenaga listrik, diakoni minangka sumber energi paling ramah lingkungan.

Energi surya

Nggunakake panel surya kanggo langsung ngowahi radiasi surya dadi energi listrik. Thanks kanggo sel fotovoltaik, radiasi surya sing tiba bisa nggawe elektron lan nggawe beda potensial. Panel surya luwih akeh sing nyambung, bedane potensial luwih gedhe.

Uga ana jinis energi surya liyane kajaba fotovoltaik kayata energi termal surya lan energi termoelektrik surya. Energi termal surya minangka macem-macem energi surya lan tanggung jawab kanggo nyukupi kabutuhan termal saka sektor konstruksi, industri lan pertanian. Iki iki minangka cara sing efisien banget kanggo nggunakake energi surya.

Kosok baline, energi surya termoelektrik nggunakake lensa utawa cermin sing bisa konsentrasi radiasi surya ing permukaan sing luwih cilik. Mangkene carane bisa nggayuh suhu sing luwih dhuwur mula bisa ngonversi panas dadi listrik liwat cairan.

Energi sing bisa dianyari lan ora bisa dianyari: bahan bakar fosil

bahan bakar fosil

Saiki, macem-macem jinis bahan bakar fosil digunakake kanggo energi. Saben wong duwe ciri lan asal usul sing beda. Nanging, kabeh ngemot akeh energi kanggo macem-macem tujuan.

Ing ngisor iki sing utama:

  • Karbon mineral. Yaiku batu bara sing digunakake ing lokomotif. Umume karbon ditemokake ing endapan lemah gedhe. Kanggo ngekstrak, tambang dibangun kanthi sumber daya sing diekstrak.
  • Minyak. Iki campuran sawetara hidrokarbon ing fase cair. Iki digawe saka kotoran gedhe liyane lan digunakake kanggo entuk macem-macem bahan bakar lan produk sampingan.
  • Gas alam. Iki kasusun utamane saka gas metana. Gas iki cocog karo bagean hidrokarbon sing paling entheng. Mula, sawetara wong ujar manawa gas alam kurang polusi lan kemurniane dhuwur. Diekstrak saka kebon minyak ing bentuk gas alam.
  • Pasir tar lan gandum minyak. Iki minangka bahan sing digawe saka pasir ukuran lempung sing ngemot sisa bahan organik. Bahan organik iki kasusun saka bahan bosok kanthi struktur sing padha karo minyak.
  • La energi nuklir uga dianggep minangka jinis bahan bakar fosil. Diluncurake minangka akibat saka reaksi nuklir sing diarani fisi nuklir. Iki minangka divisi inti atom abot kayata uranium utawa plutonium.

Dheweke dianggep ora bisa dianyari amarga minyak ditemokake ing sumber sedimen. Iki tegese bahan sing wis digawe iku organik lan ditutupi endhepan. Luwih jero lan luwih jero, kanthi tekanan kerak bumi, mula malih dadi hidrokarbon.

Proses iki mbutuhake jutaan taun. Mula, sanajan minyak diproduksi kanthi terus-terusan, iki diproduksi kanthi tarif sing sithik banget ing skala manungsa. Opo maneh, tarif konsumsi minyak cepet banget mula tanggal konsumsi wis diprogram. Ing reaksi pembentukan minyak, bakteri aerobik tumindak pisanan lan bakteri anaerob katon mengko, luwih jero. Reaksi kasebut ngeculake oksigen, nitrogen, lan belerang. Katelu unsur kasebut minangka bagean saka senyawa hidrokarbon sing ora stabil.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan energi sing bisa dianyari lan ora bisa dianyari.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.