Energi sing bisa dianyari ing Spanyol

Energi sing bisa dianyari ing Spanyol

Tenaga sing bisa dianyari ing Spanyol menehi, suwe-suwe, munggah-mudhun ing konsumsi lan produksi. Saiki, energi nuklir, tanduran siklus gabungan, uga batubara lan gas alam sing dikepengini ora bisa ngasilake energi kaya energi terbarukan ing taun kepungkur. Miturut Red Eléctrica de España, sumber energi terbarukan sing digawe taun 2017 ngasilake 33,7% kabeh energi sing dikonsumsi.

Ing kiriman iki sampeyan bakal bisa ngerti panorama energi terbarukan ing Spanyol, saka cara kerjane nganti tenaga sing paling akeh digunakake. Apa sampeyan pengin ngerti babagan iki?

Energi sing bisa dianyari luwih akeh ing Spanyol

Taman surya

Sanajan kasunyatan manawa energi terbarukan ngasilake daya tarik ing Semenanjung Iberia, isih 17,4% energi sing dikonsumsi amarga pembangkit listrik tenaga batubara. Siji saben telung jam kilowatt sing digawe ing Spanyol ngasilake kanthi otonom lan resik. Antarane energi sing paling akeh digunakake yaiku solar, angin, hidro lan biomassa.

Nalika banyu, srengenge lan angin digunakake kanggo ngasilake energi kanthi gedhe, biomassa digunakake kanggo panas bangunan nalika musim salju. Thanks kanggo sumber sing bisa dianyari iki bisa diwenehi panganan kompor pelet.

Tenaga konvensional lan biaya sing akeh

Industri minyak

Jam kilowatt sing isih ana digawe ing gas alam, batu bara utawa pembangkit listrik tenaga nuklir. Tenaga kasebut dudu pribumi, umpamane, udakara 50% uranium penting kanggo Namibia utawa Niger. Saka kana kita entuk bahan bakar kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir. Saliyane, saka Qatar utawa Algeria kita ngimpor setengah saka gas alam sing digunakake. Pungkasan, saka Libya, Nigeria lan Timur Tengah kita ngekstrak minyak sing akeh banget.

Asal energi eksternal iki tegese penghasilan ora menyang Spanyol, nanging tetep njaba. Ekonomi Spanyol bisa digunakake yen dhuwit mili ing negara kasebut. Yaiku, yen kita ngekspor luwih akeh tinimbang kita ngimpor utawa nampa luwih akeh turis sing mbuwang dhuwit ing kene. Kabeh impor duwe rega: 33 yuta euro sing digunakake kanggo minyak, gas, lan batu bara. Dhuwit iki ilang saka pethi Spanyol lan menyang negara liya.

Ngadhepi kahanan kasebut, Spanyol gumantung banget karo rega sing ditemtokake negara liya kanggo gas alam utawa minyak. Katergantungan energi iki luwih saka rata-rata Eropa. Sawetara negara rampung kanthi otonomi, nanging Spanyol gumantung banget karo energi eksternal. Kita kena pengaruh kekarepan bangsa liya sing adol energi lan "kediktatoran" ing pasar kasebut.

Masalah katergantungan energi saya parah. Miturut buletin Cores paling anyar (Corporation kanggo Cadangan Strategis Produk Minyak Bumi, Menteri Energi), antarane Januari nganti Oktober 2017, impor produk energi wis tuwuh 18,0% ing kene. Senadyan mangkono, defisit energi tambah 30,4%, nganti 17 yuta euro. Kita duwe defisit energi sing luwih gedhe, nalika kita duwe potensi gedhe ing jagad sing bisa dianyari.

Apa sing ditindakake Spanyol kanthi energi?

Bahan bakar minyak lan fosil

Kanthi energi sing sampeyan tuku, ngasilake adhem lan panas ing proses industri. Dheweke uga dadi omah lan kantor kahanan udara. Sampeyan kudu dipikirake yen minyak digunakake kanggo pakan kabeh armada kendaraan sing beredar (luwih saka 27 yuta kendaraan darat ditambah kendharaan udara lan laut). Iki uga digunakake kanggo ngasilake listrik. Ing produksi energi, kita kakehan nganti meh setaun, nalika keseimbangan antara ekspor lan impor positif.

Sawise telung belas taun saldo positif, kanthi limang taun berturut-turut lan mandegake pembaruan ing tangan pamrentah Rajoy, ing 2016 penurunan energi diwiwiti ing Spanyol. Kecenderungan saya parah wis dikonfirmasi ing 2017, nalika ngimpor 20% luwih akeh energi tinimbang ing 2016. Sanajan Prancis lan Portugal uga ana ing saldo negatif, sing terakhir duwe undang-undang konsumsi diri sing aktif banget ing pasar.

Kesempatan sing bisa dianyari

Angin pertanian ing Lleida

Ing Spanyol duwe nilai radiasi paling dhuwur ing kabeh Eropa. Kajaba iku, kita duwe konsentrasi turis paling dhuwur ing sejarah lan kita urip ing wulan Agustus kanthi suhu 45 derajat. Senadyan mangkono, katergantungan energi kita terus saya tambah. Kita duwe akeh sumber daya ing Spanyol lan akeh kesempatan. AC sing digunakake sajrone jam sibuk bisa dipenuhi srengenge. Srengenge bisa dadi ora ngapura lan ngeselake amarga akeh energi. Nanging durung kaya ngono. Penjual eksternal entuk bathi saka puncak energi kasebut, umume sing kalebu gas alam.

Sanajan kahanan energi sing kita urip saben dinane ing Spanyol, taman sing bisa dianyarake sing dipasang ateges bisa duwe 1 saka 3 kilowatt energi bersih. Iki minangka prestasi ngelingi kahanan energik sing kita alami. Ora ana liyane lan ora kurang saka 33,7% kabeh energi sing diprodhuksi dening sumber-sumber sing ora polusi lan pribumi.

Campuran energi Spanyol

Saliyane, pitung reaktor nuklir sing isih aktif tanggung jawab ngasilake 22,6% kilowatt. Iki tegese bahan impor saka Namibia wis njupuk bagean kapindho produksi. Gas ngasilake kurang luwih padha, yen nambah siklus gabungan, 13,8%, lan 11,5 poin koogenerasi. Umume fasilitas koogenerasi ing Spanyol makarya nganggo bensin. Batubara mung ngasilake 17,4% jam kilowatt.

Kaya sing bisa dideleng ing campuran energi Spanyol, sanajan kasunyatan manawa terbarukan wis mandheg wiwit pamrentahan Rajoy, dheweke wis ngatasi liyane. Tenaga sing bisa dianyari ing Spanyol kudu nuntun negara kasebut menyang transisi energi wiwit, cepet utawa mengko, bahan bakar fosil bakal dadi luwih larang amarga kekurangane. Muga-muga pamrentah bakal bisa ngupayakake. Cukup isin yen akeh energi sing dibuang, sanajan duweni potensi gedhe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.