Tenaga surya termoelektrik

energi surya termoelektrik

La energi surya termoelektrik o Solar thermal minangka teknologi sing nggunakake panas srengenge kanggo ngasilake listrik. Proses iki dumadi ing sing disebut pembangkit listrik tenaga surya, utawa pembangkit listrik tenaga surya, sing wiwit dibangun ing Eropa lan Jepang ing awal taun 80. Kauntungan saka energi iki yaiku resik, akeh lan bisa dianyari. : Saben sepuluh dina, Bumi nampa energi saka srengenge padha karo kabeh cadangan lenga, gas lan batu bara. Saiki, sawetara jinis pembangkit listrik tenaga surya thermoelectric urip bebarengan. Spanyol ana ing posisi sing nguntungake ing lapangan iki, amarga duwe sawetara pabrik termal solar lan sektor industri sing kuwat, melu proyek ing saindenging jagad.

Ing artikel iki, kita bakal nyritakake babagan karakteristik lan pentinge energi surya termoelektrik.

Apa energi surya termoelektrik

panel surya hibrida

Pembangkit listrik tenaga surya kerjane kaya pembangkit listrik termal, nanging tinimbang batu bara utawa gas alam, nggunakake energi solar. Sinar srengenge dikonsentrasi liwat pangilon ing panrima, tekan suhu nganti 1.000 ºC. Panas iki digunakake kanggo panas cairan lan ngasilake uap, sing nyopir turbin lan ngasilake listrik. Nalika tanduran pisanan mung bisa digunakake sajrone jam radiasi surya, saiki panas bisa disimpen kanggo ngasilake ing wayah wengi.

Jinis tetuwuhan

pembangkit listrik tenaga surya termoelektrik

Saiki ana telung jinis utama pembangkit listrik tenaga surya. Pembangkit listrik padha, bedane carane konsentrasi energi surya.

Pabrik menara termal surya

Iki nggunakake sakumpulan pangilon sing bisa dikendhaleni, sing diarani heliostat, kanggo fokus sinar srengenge ing panrima sing ana ing menara. Ing jangka menengah, iki minangka teknologi sing wis kabukten, efektif lan nguntungake. Pabrik pilot pisanan saka jinis iki dibangun ing Almería (Spanyol) lan Nio (Jepang) ing taun 1981. Tantangan saiki yaiku nyuda biaya konstruksi menara pembangkit listrik tenaga surya.

Parabolic sajian utawa Stirling sajian pembangkit listrik tenaga surya

Pembangkit listrik tenaga surya iki nggunakake pangilon parabola sing bentuke piring kanggo fokus sinar srengenge menyang mesin Stirling ing titik fokus parabola, dadi uga disebut disk Stirling tengah. Panas akumulasi mundhakaken suhu udhara, kang drive engine Stirling lan turbin kanggo generate listrik. Tanduran sajian parabola sing paling misuwur yaiku ing Mojave (Amerika Serikat).

Pembangkit listrik tenaga surya palung parabola

Jinis-jinis tanduran iki paling njanjeni saka sudut pandang komersial. Dheweke nggunakake pangilon kanthi bentuk silinder parabola kanthi saluran ing sumbu sing konsentrasi sinar srengenge. Pipa kasebut ngemot cairan sing digawe panas lan ngasilake uap sing nyurung turbin. Parabolic trough solar tanduran termal operate ing Spanyol lan negara liyane.

Pangembangan energi surya termoelektrik

panel surya ing omah

Dhasar energi termal surya ditetepake dening Augustin Mouchot ing taun 1878, lan ing taun 1980-an sawetara pengalaman nuduhake kelangsungane. Nanging, nganti saiki, daya termal solar wis diganggu dening telung faktor:

  • Biaya bahan sing dhuwur iku wis wiwit nolak amarga teknologi wis berkembang lan panenan wis tambah.
  • Ora bisa nyimpen energi kanggo ngasilake sewengi. Watesan iki mung bubar diwiwiti kanthi teknologi sing ngirit panas. Contone, tanduran Gemasolar ing Seville nggunakake uyah cair kanggo nyimpen panas, mulane wis dadi pembangkit listrik tenaga surya pertama sing bisa nyuplai energi 24 jam sedina.
  • Jumlah radiasi solar sing akeh dibutuhake ing saindhenging taun, sing mbatesi introduksi energi iki ing wilayah paling kidul. Nanging, proyek ambisius kaya Desertec ngusulake nggawe pabrik ing wilayah kaya gurun Sahara lan banjur ngirim listrik menyang Eropa.
  • Akeh proyek energi panas solar saiki lagi dikembangake ing negara kayata Aljazair, Maroko, Amerika Serikat utawa Australia. Akeh sing melu Spanyol.

Energi surya termoelektrik ing Spanyol

Spanyol minangka kekuwatan donya ing energi panas solar. Kahanan negara kasebut cocog kanggo instalasi pembangkit listrik tenaga surya amarga sinar matahari sing akeh banget lan wilayah ara-ara samun sing gedhe. Pabrik pilot pisanan, sing diarani SSPS/CRS lan CESA 1, dibangun ing Tabenas (Almeria) ing taun 1981 lan 1983.

Ing taun 2007, pabrik termal surya menara PS10 komersial pisanan ing donya ditugasake ing Sanlúcar la Mayor (Seville). Ing taun 2011, 21 pabrik kanthi kapasitas 852,4 MW wis beroperasi lan 40 liyane ing proyek, miturut Protermosolar, asosiasi Spanyol industri termal solar. Nalika kabeh tanduran anyar iki beroperasi, watara 2014, Spanyol bakal dadi produser utama ing donya iki 100% resik lan bisa dianyari sumber energi janjeni.

Aplikasi

  • Aplikasi: Banyu panas sanitasi, pemanasan, AC lan pemanasan kolam renang. Ing omah siji-kulawarga bisa nutupi nganti 70% saka konsumsi banyu panas.
  • Operasi: Piring termal tanggung jawab kanggo nglumpukake radiasi surya lan nransfer panas menyang cairan sing nyebar.
  • Peraturan lan pitulungan: Kode Bangunan Teknis (CTE) sing disetujoni ing taun 2006 mbutuhake instalasi panel surya ing kabeh bangunan anyar. Bantuan negara lan wilayah bisa nutupi sapratelo nganti setengah saka biaya instalasi.
  • Biaya lan tabungan: Biaya rata-rata instalasi kanggo 2 meter persegi mung babagan 1.500 euro banyu panas. Dibandhingake karo gas alam utawa ketel propana, tabungan energi € 150 / taun, lan yen bahan bakar fosil lan listrik terus tuwuh, tabungan energi bakal luwih gedhe. Tanpa subsidi, wektu mbayar maneh kira-kira 10 taun, kanthi subsidi mung butuh 5 taun.

Energi solar termoelektrik uga duwe aplikasi ing omah. Ayo ndeleng apa iku:

  • Aplikasi: Produksi energi listrik kanggo panggunaan domestik utawa didol maneh menyang jaringan umum.
  • Operasi: Panel fotovoltaik ngowahi radiasi surya dadi listrik.
  • Peraturan lan pitulungan: Perusahaan listrik diwajibake kanthi sah kanggo tuku daya fotovoltaik sing terintegrasi ing kothak, mbayar diskon kanggo produser (saiki 575% saka rega saben kilowatt). Ing sisih liya, kode bangunan teknis mbutuhake instalasi panel fotovoltaik ing bangunan umum utawa pribadi sing luwih saka 3.000 meter persegi.
  • Biaya lan tabungan: Kanggo nyediakake dhewe, rega unit cilik 5 kW sekitar 35.000 euro. Amarga konsumsi energi taunan omah rata-rata udakara 725 euro, investasi kasebut ora diamortisasi nganti 48 taun.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan energi surya termoelektrik lan karakteristike.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carlos Sintora Cue ngandika

    "Amarga konsumsi energi taunan omah rata-rata udakara 725 euro, investasi kasebut ora mbayar dhewe nganti 48 taun." Pernyataan iki sing sampeyan lakoni ing amortisasi peralatan 5Kw kayane salah. Matur nuwun